Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Αφισοβιλία - Σοφία Ζαραμπούκα

Αφισοβιλία - Σοφία Ζαραμπούκα

Είναι τα Αφισοβιλία της Σοφίας Ζαραμπούκα!

Η σπουδαιότερη ελληνίδα συγγραφέας και εικονογράφος, Σοφία Ζαραμπούκα, επιστρέφει με μια νέα, φρέσκια και πρωτότυπη σειρά, από τις εκδόσεις Κέδρος, που συνδυάζει όμορφα κείμενα, τις υπέροχες εικόνες της και μια πραγματικά διαδραστική επαφή του παιδιού με το έντυπο βιβλίο.

Ανοιχτά, μπορείς να τα στολίσεις ως αφίσες.

Διπλωμένα, είναι το καθένα τους ένα βιβλίο.

 

Το παιδί διπλώνει και ράβει ή συρράπτει το βιβλίο, κι έτσι συμμετέχει στη διαδικασία δημιουργίας του. Έτσι, εξοικειώνεται με το έντυπο βιβλίο, γνωρίζει την ομορφιά και τη μοναδικότητά του, αντιλαμβάνεται πως είναι... αναντικατάστατο!

 

Τα Αφισοβιλία γεννήθηκαν από την επιθυμία της Σοφίας Ζαραμπούκα να δημιουργήσει υψηλής αισθητικής και ποιότητας βιβλία, που όμως να έχουν εξαιρετικά χαμηλή τιμή πώλησης, σύμφωνη με τις ανάγκες της εποχής μας.

 

Μια νέα, πρωτότυπη σειρά, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Γιατί, για όσους το αγαπάνε, το βιβλίο είναι είδος πρώτης ανάγκης!

 

Η Σοφία Ζαραμπούκα σπούδασε Καλές Τέχνες και Θέατρο στην Ελλάδα και στην Αμερική.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά αρκετά από τα βιβλία της ταξιδεύουν μεταφρασμένα σε πολλές άλλες χώρες.

Είναι περισσότερο γνωστή για τις διασκευές των μεγάλων έργων της αρχαιότητας (Επική ποίηση, Αρχαία τραγωδία και κωμωδία , Μυθολογία).

Η προσέγγισή της σε αυτά τα δύσκολα έργα είναι πολύ προσωπική, απλή και γοητευτική, χωρίς να αφήνει να χαθούν η ακρίβεια και η αυθεντικότητά τους. Με την διπλή της ιδιότητα, της εικονογράφου και αφηγήτριας, μεταδίδει στα παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, τα μεγάλα έργα της αρχαιότητας που αλλιώς θα έμεναν γνωστά μόνο σε φιλόλογους.

Πολλά από τα έργα της έχουν βραβευτεί και για το σύνολο του έργου της στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
Γκρρρρ! -  Rob Biddulph
10.05.2016 12:27
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Γκρρρρ! Μια ιστορία για την φιλία, του συγγραφέα και εικονογράφου Rob Biddulph.
Η εικονογράφος Magali Le Huche στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 16:14
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ηµέρας Παιδικού Βιβλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλεί τον Απρίλιο έναν συγγραφέα-εικονογράφο και οργανώνει συναντήσεις µε το κοινό καθώς και µε μαθητές.
 Όμορφη πορτοκαλιά μου - Χοσέ Μάουρο ντε Βασκονσέλος
13.01.2016 12:21
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Όμορφη πορτοκαλιά μου του Χοσέ Μάουρο ντε Βασκονσέλος σε μετάφραση της Άλκης Ζέη και σε εικονογράφηση της Σοφίας Ζαραμπούκα.
Συνάντηση αφιερωμένη στη συγγραφέα και εικονογράφο Σοφία Ζαραμπούκα
27.11.2015 11:37
Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε μια συνάντηση αφιερωμένη στη συγγραφέα και εικονογράφο Σοφία Ζαραμπούκα με αφορμή την έκδοση με νέα εικονογράφηση 12 βιβλίων της «Μυθολογίας» και του «Αριστοφάνη» το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο Θέατρο Τέχνης
Ο καρομυτόγκας - Μαριανίνα Κριεζή
25.11.2015 13:08
Από τις εκδόσεις Αιώρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ο καρομυτόγκας της Μαριανίνας Κριεζή σε εικονογράφηση της Σοφίας Ζαραμπούκα