Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Πετρόσουπα, του Στάθη Γυφτάκη από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Πετρόσουπα, του Στάθη Γυφτάκη από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την Πετρόσουπα του Στάθη Γυφτάκη, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Παιδική-Εφηβική Χορωδία και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.


Το μουσικό αυτό παραμύθι φτιάχτηκε, όπως και η πετρόσουπα του κινέζικου λαϊκού μύθου, από μια συντροφιά παιδιών και μεγάλων: ο συνθέτης Στάθης Γυφτάκης και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η εικαστικός Αιμιλία Μπαντούνα και τα παιδιά του εργαστηρίου «μπλε τελεία», ο χορογράφος Δημήτρης Σωτηρίου και η Λίλλυ Τριαντάρη, που έγραψε τους στίχους.  
 

Γύρω από μια τεράστια χύτρα, ένα ολόκληρο χωριό θα μάθει πώς μια σούπα «από πέτρες» μπορεί να θρέψει σώμα και ψυχή, καθώς ο μυρωδάτος ατμός της θα περνάει μέσα από χαραμάδες κάνοντας τις κλειστές πόρτες να ανοίγουν και υφαίνοντας νέους δεσμούς συν-ύπαρξης.


Σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν


Συντελεστές

Σύνθεση - Ενορχήστρωση
Στάθης Γυφτάκης

Χορογραφία
sinequanon

Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών
Λίλλυ Τριαντάρη

Μουσική διεύθυνση – Προετοιμασία χορωδιών
Ιβάν Μάτζαρης

Σκηνικά – Κούκλες - Αντικείμενα
Αιμιλία Μπαντούνα (Εργαστήρι Τέχνης και Επικοινωνίας Μπλε Τελεία)

Αφήγηση
Λίλλυ Τριαντάρη

Ερμηνεύουν
Δημήτρης Σωτηρίου
Αλέξης Τσιάμογλου
Καλλιόπη Σφήκα

Διάρκεια
45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε ένα διήμερο αγάπης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
10.02.2017 10:46
Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:30, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζουν δύο συναυλίες αφιερωμένες στην αγάπη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Η 9η του Μπετόβεν από την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορδωδία Δήμου Αθηναίων στο Μέγαρο
27.12.2016 16:41
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στις 8.30μ.μ. η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την καινούρια Χρονιά με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, με τη συμμετοχή 200 εθελοντών χορωδών.
Giuseppe Verdi - Ernani: όπερα σε τέσσερις πράξεις από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
09.09.2016 16:58
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην όπερα του Giuseppe Verdi «Ernani», σε συναυλιακή μορφή με ελληνικούς υπέρτιτλους, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 στο Αίθριο Μουσείου Μπενάκη.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.