Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Leon live στο Προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης

Ο Leon live στο Προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης

Στις 20 Ιουνίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει τα πέμπτα του γενέθλια, στον προαύλιο χώρο του, με μία συναυλία του Leon of Athens. Ο Leon θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει μαζί με την μπάντα του τραγούδια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους (‘Futrue’ και ‘Global’) αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών από τη διεθνή δισκογραφία , σε έναν μοναδικό χώρο σε όλη την Αθήνα, με θέα τον Παρθενώνα.
 
 
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του με τίτλο “Global” άλλο ένα live έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ξεχωριστών εμφανίσεων. Ο Leon συνεχίζει να ζει και να εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Μετράει ήδη αρκετά live σε σκηνές του Λονδίνου και πολλές καλές κριτικές για το “Global”,μεταξύ των οποίων αυτές των New York Times, του περιοδικού Q και της εφημερίδας Guardian. Όλα αυτά αποτελούν ξεχωριστά βήματα μιας προσεκτικά δομημένης πορείας που κάνει το Leon να ξεχωρίζει και να κερδίζει το κοινό εδώ και στην Αγγλία. Από το τελευταίο του album έχουν ήδη ακουστεί από τα ραδιόφωνα τρία singles, το “Lifeline”, το ομώνυμο “Global” και το “Baby Asteroid” του οποίου μόλις ένα μήνα πριν είδαμε και το video clip σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου. Στη συναυλία στο Μουσείο Ακρόπολης, δίπλα σε αυτά θα ακούσουμε γνωστά τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο, τα αγαπημένα “Children of Tomorrow”, “Someday”, “All Rise” και “Letters To My Father’’ καθώς και διασκευές τραγουδιών – ξένων και ελληνικών - τα οποία ενέπνευσαν τον Leon και τη μπάντα του.
 

Παίζουν οι μουσικοί:

Λέων Βερέμης: φωνή , ukulele, κιθάρα, πλήκτρα
Νεφέλη Λιούτα: φωνητικά, βιολί , πλήκτρα, κρουστά
Στέλιος Προβής: κιθάρα,κρουστά,φωνητικά
Άγγελος Αιβάζης: κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά
Baσίλης Παναγιωτόπουλος: τρομπόνι, κρουστά
Θεοδωρής Βρανάς: drums, programming
Κώστας Γιαννίρης: μπάσο , φωνητικά
 
Τον ήχο επιμελείται ο Νίκος Γκουντινάκης και τα φώτα η Μελίνα Ζερβάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Ρεσιτάλ πιάνου της Sabine Weyer στο Μουσείο Ακρόπολης
29.11.2016 15:17
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης θα μπορούν ν’ απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά αφιερωμένη στους γνωστούς συνθέτες Schubert, Liszt, Beethoven, Scriabin και Debussy.
The Swingin' Cats live στο Μουσείο Ακρόπολης
04.08.2016 15:08
Οι γνωστοί Swingin' Cats, συνεχίζουν με live εμφανίσεις και αυτό το καλοκαίρι και στις 18 Αυγούστου 2016 θα βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Δυο μουσικές βραδιές με φεγγάρι στο Μουσείο Ακρόπολης
01.08.2016 13:17
Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές βραδιές στις 18 και 19 Αυγούστου 2016.
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
Αναβολή της συναυλίας του String Theory Ensemble στο Μουσείο της Ακρόπολης
20.05.2016 13:00
Επειδή προβλέπεται βροχερός καιρός για το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, το Μουσείο Ακρόπολης αναβάλει την συναυλία του String Theory Ensemble με τον Αργύρη Μπακιρτζή στον προαύλιο χώρο για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ.