Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

3η Θερινή Ακαδημία Κλασικής Κιθάρας Αρίων στη Λέσβο

3η Θερινή Ακαδημία Κλασικής Κιθάρας Αρίων στη Λέσβο

Στον ειδυλλιακό Μόλυβο της Λέσβου, πατρίδα του πρώτου μυθικού κιθαρωδού Αρίωνα, θα πραγματοποιηθεί η 3η Θερινή Ακαδημία Κλασικής Κιθάρας Αρίων, από 1η έως 6 Αυγούστου 2014.


Είναι η μοναδική διοργάνωση κιθάρας με πλήθος δράσεων, στις οποίες οι κιθαρίστες καλούνται να συνεργαστούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με άλλα όργανα , με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης μουσικής αντίληψης.


Ακόμη, με παράλληλες δραστηριότητες, όπως yoga και περιπατητικές διαδρομές στη φύση, η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων δίνει το έναυσμα για μια ολιστική αντιμετώπιση της καλλιέργειας του σώματος, του νου και των αισθήσεων. Έτσι, σε ένα μοναδικό γραφικό σκηνικό, μαθητές, σπουδαστές, σύνολα κιθάρας και καθηγητές μπορούν να συνδυάσουν μουσική με διακοπές σε προσιτές τιμές, καθώς η συμμετοχή ξεκινάει από 180 Ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή και συμμετοχή για 6 ημέρες.


Προσκεκλημένοι

Προσκεκλημένοι μας είναι οι καθηγητές και σολίστ κιθάρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: ο διάσημος Ολλανδός  Lex Eisenhardt, η Stela Dinkova και ο Κώστας Γρηγορέας, οι καθηγητές εγχόρδων, τσέμπαλου και τραγουδιού από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ιωάννης Τουλής, Σπύρος Γκικόντης, Κατερίνα Μιχοπούλου, Ρόζα Πουλημένου, η Ionian Camerata από την Κέρκυρα, καθώς και ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης που θα αφηγηθεί το μουσικό παραμύθι «Το νερολούλουδο» των Τάσου Ρωσόπουλου και Γιώργου Κοροπούλη.


Δράσεις

Συνάντηση κιθαριστικών συνόλων,
Σύμπραξη κιθαριστών με σύνολα της ορχήστρας εγχόρδων Ionian Camerata από την Κέρκυρα,
3 διαγωνισμοί
Σεμινάρια
Εργαστήρια
Θεματικές διαλέξεις
Συναυλίες
Παράλληλες δραστηριότητες
 

Εργαστήρι για Παιδιά

Η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων προσφέρει μια παράλληλη δράση και για παιδιά από 7-12 ετών (ανοιχτή και σε αδέρφια συμμετεχόντων της Θερινής Ακαδημίας), που δεν είχαν απαραίτητα επαφή έως τώρα με τη μουσική, οργανώνοντας μουσικοθεατρικό εργαστήρι . Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά με τη βοήθεια των έμπειρων υπεύθυνων του εργαστηρίου, θα φτιάξουν μια μικρή παράσταση πάνω σε συγκεκριμένο θέμα της οποίας το κείμενο , τα τραγούδια και τα ηχοτοπία θα είναι δικές τους δημιουργίες. Τα εργαστήρια θα είναι τρίωρα με διάλειμμα και οι ώρες θα κανονιστούν κατόπιν συνεννόησης με τα παιδιά και τους γονείς τους.
 
Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: 30 Ιουνίου 2014
 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κορίνα Βουγιούκα
Διοργάνωση: Φορέας Τουρισμού Μολύβου, Πολιτιστικά Σταυροδρόμια

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Nuevo guitar: Ο Παναγιώτης Μάργαρης στον Ιανό
11.11.2016 16:57
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το μουσικόφιλο κοινό και θα παρουσιάσει στον Ιανό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης.
Ρεσιτάλ τραγουδιού για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης
22.09.2016 12:43
Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μνήμη της Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στην δημιουργία της Ακαδημία Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η Μαρία Κάλλας στα νεανικά της χρόνια, στην Οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης
19.08.2016 13:41
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, θα μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης σε καλοκαιρινή περιοδεία
28.06.2016 15:05
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.