Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μορφές και Μνήμη: έκθεση της Όλγας Χανδέλη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μορφές και Μνήμη: έκθεση της Όλγας Χανδέλη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης της Όλγας Χανδέλη, με τίτλο Μορφές και Μνήμη, από τις 19 Ιουνίου έως τις 19 Αυγούστου 2014 στο Καφέ του Μουσείου.


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, χώρος πολιτισμού στην καρδιά της πρωτεύουσας, εγκαινιάζει σε συνεργασία με το Καφέ στο αίθριο του Μουσείου, μια νέα πολιτιστική δράση, προφορά εικαστικής τέχνης στους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας.  Είναι ένα μικρό δείγμα των οραμάτων και των δυνατοτήτων του πρώτου Μουσείου, που με τις πολυδύναμες, συχνά πρωτοπόρες δράσεις του αντιστέκεται σθεναρά στην υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και φιλοδοξεί να καταστεί το πιο φωτεινό και παλλόμενο κύτταρό της.


Από τον Ιούνιο 2014 και κάθε δύο μήνες θα φιλοξενείται στους  χώρους του Καφέ μία έκθεση με έργα σύγχρονης τέχνης ενός ‘Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη.  


Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται από τις 19 Ιουνίου και έως τις 19 Αυγούστου 2014, η έκθεση της εικαστικού Όλγας Χανδέλη με τίτλο «Μορφές και Μνήμη».


Η ζωγράφος και γλύπτρια Όλγα Χανδέλη είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό, και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Με τα έργα της, καθαρά ανθρωποκεντρικά, ανασύρει μορφές από την μυθολογία και την αρχαία τραγωδία . Αποτυπώνει με το δικό της προσωπικό ύφος το διαχρονικό υπαρξιακό δράμα του έλλογου ανθρώπου και προκαλεί ερωτήματα για την εξελισσόμενη ανθρώπινη συμπεριφορά. Στοχεύει στην ευαισθησία μας για την αποκατάσταση της αρμονίας και της ισορροπίας, για την επιστροφή μας στο κλασικό ιδεώδες.

Σχετικές ειδήσεις
Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης: έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
27.10.2016 11:40
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με ιστορική πορεία παράλληλη με εκείνη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τιμά την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, θυμίζοντας τον αντίκτυπο σημαντικών ιστορικών γεγονότων στην καθημερινή του λειτουργία.
Γλυπτικός Λόγος: Η Θαλάσσια Ανεμώνη του Γεωργίου Καλακαλλά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
13.09.2016 17:13
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου η δεύτερη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος», που ξεκίνησε με επιτυχία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση της «Θαλάσσιας Ανεμώνης» του Γεωργίου Καλακαλλά, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Παρών θα είναι ο γλύπτης, που θα μιλήσει για το έργο του.
150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση αφίσας από το Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας
02.09.2016 16:56
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.