Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτά Σεμινάρια Θεάτρου με την Ιόλη Ανδρεάδη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ανοιχτά Σεμινάρια Θεάτρου με την Ιόλη Ανδρεάδη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακτίνες Δράσεις - Σημεία Επαφής» του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη σχεδιάζει και υλοποιεί δυο κύκλους ανοιχτών σεμιναρίων για τη σεζόν 2014 - 2015, με θέμα το «Θέατρο της Επινόησης» και το «Αρχαίο δράμα σε διάλογο με τις σημερινές ιδέες».


Τα δυο πρώτα εισαγωγικά μαθήματα πραγματοποιούνται στις 3 & 10 Ιουνίου και αντλούν το θέμα τους από τον «Ρυθμό» και την «Κλίμακα», τις λέξεις - έννοιες στις οποίες είναι αφιερωμένος ο Ιούνιος στο «Κέντρο Επισκεπτών» του ΚΠΙΣΝ.


Ό,τι γίνεται τώρα.
Τρίτη 3 Ιουνίου, 17.00 – 20.00

Εισαγωγικό σεμινάριο για τον κύκλο μαθημάτων γύρω από το Θέατρο της Επινόησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι συμμετέχοντες με τις ιδέες και τους αυτοσχεδιασμούς τους φτιάχνουν μαζί την ιστορία και τις εικόνες μέσα στο χώρο της πρόβας. Το εισαγωγικό σεμινάριο για το «Ό,τι γίνεται τώρα» αντλεί το θέμα του από τον ρυθμό και την κλίμακα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, ανέργους και εκπαιδευτικούς.


Το κλασικό πριν από πέντε λεπτά.
Τρίτη 10 Ιουνίου, 17.00 – 20.00

Εισαγωγικό σεμινάριο για τον κύκλο μαθημάτων με θέμα το αρχαίο δράμα σε διάλογο με τις σημερινές ιδέες που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Τα κλασικά κείμενα, πάντα τόσο επίκαιρα, μπαίνουν σε διάλογο με τις λέξεις του ρυθμού και τις κλίμακας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ανθρώπους σε απεξάρτηση, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές.


Σχεδιασμός - Διδασκαλία: Ιόλη ΑνδρεάδηΗ Ιόλη Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε σκηνοθεσία στη RADA και το King’s College London, στο οποίο ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή γύρω από το Θέατρο και την Τελετουργία, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημιόύ Αθηνών και σπούδασε Πολιτιστική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (MA).

Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από είκοσι παραγωγές σε Αθήνα, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς πλατφόρμας σκηνοθετών «World Wilde Lab», η οποία δημιουργήθηκε στο Watermill Center του Robert Wilson το 2011 και της οποίας διετέλεσε διευθύντρια το 2013. Το 2005 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νέα θεατρική συγγραφέας. Έχει τιμηθεί με χορηγίες και υποτροφίες από τα ιδρύματα: Αλεξάνδρος Σ. Ωνάσης, Σταύρος Νιάρχος, Ιωάννης Φ. Κωστοπούλος και από το πρόγραμμα Fulbright for Artists.

Το 2013 έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση «Κασσία» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων της Αθήνας, σκηνοθέτησε το ανέκδοτο έργο «Interrogation» της Yasmine Van Wilt στη Σίφνο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Youth In Action» και ανέβασε, σε συσκηνοθεσία με τον αμερικανό σκηνοθέτη Jay Stern, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου σε διασκευή Meg S. Lawless, στο «World Wide Lab Festival 2013» της Νέας Υόρκης.

Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει το ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο
29.12.2016 17:12
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 23 Φεβρουαρίου, η επίσημη τελετή παράδοσης.
Η Laurie Anderson στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
22.06.2016 10:43
Η ανατρεπτική, πρωτοπόρος και πολυτάλαντη Laurie Anderson, με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ενεργή συμβολή της στη σύγχρονη μουσική και την τέχνη της performance, έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου.
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώθηκε!
03.06.2016 13:21
Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ολοκλήρωσε την τέταρτη φάση του, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που μετέφεραν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε
05.04.2016 16:39
Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε, με δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια & παραστάσεις όπερας σε όλη την Ελλάδα.
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 3η χρονιά!
30.03.2016 17:03
Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.