Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη: πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2014

Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη: πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2014

Το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη ανακοινώνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.


Αναλυτικά οι εκδλώσεις:


Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, στις 7:30μ.μ.

Η παγκοσμίου φήμης βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ θα τιμηθεί από το Δήμαρχο Τήνου, κο Παναγιώτη Κροντηρά στο χώρο του Μουσείου μας και θα εγκαινιάσει τη νέα μας έκθεση.


Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 10:30 π.μ. στο “Θέατρο στον Κουμάρο”, η κυρία Αρβελέρ θα συνομιλήσει με τους μαθητές των Ε΄ & ΣΤ' τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Τήνου, σε μια συνάντηση που έχει οργανώσει η Σχολική Σύμβουλος, κα Ειρήνη Τσαβαλά.


Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

Μέσα στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τίτλο “Οι συλλογές των μουσείων, μάς ενώνουν”, το Μουσείο μας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα παρουσιάσει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου) το έργο του Κώστα Τσόκλη «Άρτεμις», όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.

 
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, στις 8μ.μ.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, θα γίνει ομιλία στο Μουσείο μας, του διακεκριμένου Ελληνο - Αμερικανού φωτογράφου Κρις Μάκος, με τίτλο:  Βγάζω φωτογραφίες γιατί δεν έχω μνήμη. Ο Κρις Μάκος ήταν μαθητής του Man Ray και φωτογράφος του Andy Warhol, ο οποίος τον θεωρούσε ως «τον πιο σύγχρονο φωτογράφο στην Αμερική».


Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, στις 8μ.μ.

Βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Βαρβέρη
Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν ποιήματα η Δήμητρα Χριστοδούλου , ποιήτρια και ο Θανάσης Χατζόπουλος , ποιητής . Θα προβληθούν βίντεο. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου μας.


Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, στις 7:30μ.μ.

Αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ. Ο απόηχος των έργων του στην Ελλάδα. Βραδυά για το γαλλόφωνο κοινό της Τήνου και όλους όσους αγαπούν τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία . Ερμηνεία και ανάγνωση κειμένων του Καμύ που έχουν σχέση με το ταξίδι του στην Ελλάδα, από τον γάλλο ηθοποιό Jean Paul Schintu.
Παρουσίαση Ευρυδίκη Τρισόν Μιλσανή. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.


Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, στις 8μ.μ.στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ομιλία του Κώστα Τσόκλη με θέμα: “Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός”
Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Γιώργος Τριανταφύλλου


Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, στις 7:30μ.μ.

“Mίλα μου για μένα” σκέψεις πάνω στην ταυτότητα της τέχνης.
Ομιλία της Ευρυδίκης Τρισόν Μιλσανή, καλλιτεχνικής συμβούλου του Μουσείου Τσόκλη, συγγραφέα και ιστορικού τέχνης.
Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.


Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7μ.μ.

"Φωνές και Εικόνες"

Η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου θα παρουσιάσει  στο Μουσείο μας ένα οπτικοακουστικό πανόραμα 25  σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, ιστορικών τέχνης, συγγραφέων και διευθυντών μουσείων. Η διάλεξη αυτή βασίζεται στην ηχητική εγκατάσταση που έδειξε τους προηγούμενους μήνες στο ΙΣΕΤ με τον τίτλο "Ρωτώντας".

 
Από τις 14 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου 2014, 6-8 το απόγευμα

Καθημερινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου μας. Τον Αύγουστο, 20ήμερο σεμινάριο για ενήλικες.

Σχετικές ειδήσεις
Εννέα Ρωσικές Ιστορίες: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
19.10.2016 15:48
Γιορτάζοντας το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Εννέα Ρώσικες Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της πόλης (Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται κοινό πλαίσιο δράσης. Με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η δικτύωση αυτή την φορά θα αναδείξει τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς του τόπου μας με τη Ρωσία.
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
Olympic Flame 2016: Έκθεση στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων στο Νομισματικό Μουσείο
17.05.2016 11:34
Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, διοργανώνεται στο Ιλίου Μέλαθρον που στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο, μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση, ενταγμένη στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου.
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
28.04.2016 10:42
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει για ακόμη μια χρονιά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων!