Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πασχάλης Τόνιος με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο Σταυρό του Νότου

Ο Πασχάλης Τόνιος με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο Σταυρό του Νότου

Ο Πασχάλης Τόνιος , ερμηνευτής και συνθέτης, έχει τιμήσει την ελληνική μουσική ποικιλοτρόπως και το πράττει ξανά με αυτή την συνεργασία. Γνωρίζει σχεδόν όλο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο έχει ερμηνεύσει εντός και εκτός Ελλάδος.


Ο Πασχάλης Τόνιος έχει θητεύσει «ΤΑ ΛΑΙΚΟΤΡΟΠΑ» το 1990 στο «Περιβόλι του ουρανού» δίπλα στον μεγάλο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο είχε σαν πατέρα του και είναι αυτός που τον γνώρισε στον Μίκη. Τότε ξεκίνησε και η από κοντά συνεργασία του με την ορχήστρα ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, η οποία κορυφώνεται τώρα με την  κυκλοφορία του CD που γίνεται η αφορμή της παρουσίασης του σε μια μοναδική βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους στο «Σταυρό του Νότου».


Δημιουργίες του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, διαχρονικοί στίχοι και ήχοι, διαμάντια της ελληνικής μουσικής, ανεπηρέαστα από τον  χρόνο, με το πέρασμα του οποίου δεν έπαψαν να «αγγίζουν» τον αποδέκτη τους.


Τραγούδια που αγαπήθηκαν τόσο από αυτούς που μεγάλωσαν μαζί τους όσο και από τις επόμενες γενιές θα ακουστούν σε αυτή την ιδιαίτερη παρουσίαση από τη φωνή του Πασχάλη Τόνιου, και των εκλεκτών καλεσμένων του προσεγγίζοντας  τα με σεβασμό δίνοντας συνάμα μια πιο φρέσκια άποψη.


- Πασχάλης Τόνιος
«Τα λαϊκότροπα» του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει ο Πασχάλης Τόνιος - παρουσίαση NEOΥ CD

Καλεσμένοι του:
Γρηγόρης Βαλτινός
Καλλιόπη Βέττα
Ηρώ
Στέλιος Μάινας
Και η Ελένη Πέττα

Σχετικές ειδήσεις
Ευθέως, παρουσίαση του νέου CD του Πασχάλη Τόνιου στον Ιανό
06.02.2017 12:27
Ο Πασχάλης Τόνιος παρουσιάζει στη σκηνή του Ιανού τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ευθέως» και θα μας ταξιδέψει από το χθες στο σήμερα.
Αλέξανδρος Μίχος, Αλεξάνδρα Κόνιακ και Παρασκευάς Θεοδωράκης στην έναρξη του Σταυρού του Νότου
12.09.2016 17:18
Ο Αλέξανδρος Μίχος, η Αλεξάνδρα Κόνιακ και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης αναλαμβάνουν φέτος να γεμίσουν μουσικά τα Σάββατα του Σταυρού του Νότου Club και μας καλωσορίζουν στη νέα μουσική σεζόν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.
Με μια αναπνοή: Ο Πασχάλης Τσαρούχας live στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
19.08.2016 13:50
Ο Πασχαλης Τσαρούχας, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 έρχεται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας για να ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή τους, ταξιδεύοντας μουσικά σε έξι δεκαετίες.
Αποθεώθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
13.07.2016 11:19
Το Θέατρο του Αττικού Άλσους υποδέχτηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στην έναρξη του Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Ύμνοι και άσματα σε βυζαντινές κλίμακες: Ο Πασχάλης Τόνιος στον Ιανό
19.04.2016 12:08
Ο Πασχάλης Τόνιος θα βρίσκεται στο Ιανό στις 23 Απριλίου 2016, όπου θα ερμηνεύσει κατανυκτικούς ύμνους και τροπάρια της Μεγάλης εβδομάδας, άσματα από το έντεχνο τραγούδι σε ποίηση Σεφέρη, Ελύτη, κα.