Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Easywriter.gr: Το νέο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των συγγραφέων

Easywriter.gr: Το νέο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των συγγραφέων

Μία νέα πλατφόρμα αυτοέκδοσης, το easywriter.gr (www.easywriter.gr), άνοιξε τις ηλεκτρονικές της πύλες και υποδέχεται κάθε επίδοξο συγγραφέα! Είναι ο τόπος, όπου κάθε δημιουργός μπορεί να εκδώσει ο ίδιος το έργο του, ανεβάζοντάς το και κάνοντάς το διαθέσιμο στο κοινό.

 

Σε μία εποχή που οι πωλήσεις σε ηλεκτρονικά βιβλία τείνουν να ξεπεράσουν αυτές των συμβατών, το easywriter.gr έρχεται να αναδείξει νέα συγγραφικά ταλέντα, φέρνοντας στο φως της ηλεκτρονικής δημοσιότητας τα έργα τους.

 

Τα πλεονεκτήματα; Πολλά! Πρώτο και κύριο είναι ότι ο επίδοξος συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει το έργο του ΔΩΡΕΑΝ και να γίνει εκδότης του εαυτού του, χωρίς να δεσμεύονται τα πνευματικά του δικαιώματα. Ακόμη, ο συγγραφέας έχει τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος την τιμή του βιβλίου του και να απολαύσει τα κέρδη από τις πωλήσεις του, κρατώντας ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων. Μάλιστα, αν το επιθυμεί, μπορεί να διαθέσει το βιβλίο του στο κοινό δωρεάν.

 

Σημαντικό επίσης πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως ό,τι κι αν πραγματεύεται το έργο του, μπορεί να διατεθεί στο κοινό χωρίς λογοκρισία, μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Τέλος, ο κάθε συγγραφέας μπορεί, αν θέλει, να ενισχύσει το έργο του με τη δημιουργία του κατάλληλου εξωφύλλου, την επιμέλεια του κειμένου και τη σελιδοποίηση ή μέσα από διάφορες προωθητικές ενέργειες που του παρέχει το easywriter.gr.

 

Το easywriter.gr όμως δεν είναι ένα σημαντικό εργαλείο μόνο για τους συγγραφείς αλλά και για τους αναγνώστες. Μπαίνοντας στο site, οι χρήστες βρίσκονται στην πηγή μιας πληθώρας έργων (μυθιστορημάτων, διηγημάτων, δοκιμίων κ.ο.κ.), μέσα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Έπειτα, μπορούν να το κατεβάσουν εύκολα και γρήγορα (και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και δωρεάν) και να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να το τυπώσουν ή να το διαβάσουν σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Τα φετινά βραβεία «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων
25.10.2016 14:25
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα βραβεία «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων θα απονεμηθούν εφέτος στον συγγραφέα, μεταφραστή και επιμελητή εκδόσεων Ζήση Σαρίκα και στον αρχιτέκτονα και ιστορικό του βιβλίου Κωσταντίνο Σπ. Στάικο.
Τα άλογα των συγγραφέων - Ελένη Λαδιά
10.10.2016 12:55
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν το νέο βιβλίο της Ελένης Λαδιά, Τα άλογα των συγγραφέων. Μικρά δοκίμια.
06.10.2016 16:47
Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε ο συγγραφέας Αντώνης Σουρούνης, ύστερα από μακροχρόνια αρρώστια, όπως ενημέρωσε η Εταιρεία Συγγραφέων.
Οι εκδόσεις Ίκαρος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2016
19.04.2016 10:28
Οι εκδόσεις Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με μια συνάντηση συγγραφέων, ποιητών και εικονογράφων που εκδίδουν τα βιβλία τους στον Ίκαρο, στο ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Βουλής 4 στις 23 Απριλίου.