Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Γιώργος Αγγελόπουλος – Άγγελος Χανιώτης: κοινή έκθεση στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Γιώργος Αγγελόπουλος – Άγγελος Χανιώτης: κοινή έκθεση στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Στις 31 Μαΐου εγκαινιάζεται στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, η κοινή έκθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου και του Άγγελου Χανιώτη.


Δύο καλλιτέχνες της νέας γενιάς συνομιλούν μέσω των έργων τους στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος χρησιμοποιεί σύγχρονα βιομηχανικά υλικά τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ψηφιακής εικόνας. Η αναζήτησή του επικεντρώνεται σε αλληγορικές καταστάσεις όπου μέσα στο φαινομενικά άναρχο "τοπίο" πραγματοποιείται ένα ζουμάρισμα μιας λεπτομέρειας. Το "τυχαίο", το χειρωνομιακό, μέσω μιας καθαρά προσωπικής και πολύ ακριβής διαδικασίας μετατρέπεται σε ένα άρτια οργανωμένο εικαστικό περιβάλλον . "Τα επεισόδια που δημιουργώ", διευκρινίζει ο Αγγελόπουλος "εκφράζουν τόσο τις προσωπικές μου συναισθηματικές εκρήξεις όσο και τα βιώματά μου ως μέλος μιας διαρκώς ταραγμένης αστικής κοινωνίας".


Ξεκινώντας από την αντίθετη κατεύθυνση, ο Άγγελος Χανιώτης επαναπροσδιορίζει την αρχέγονη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το αστικό περιβάλλον. Η, σε πρώτο επίπεδο ανάγνωσης, άρτια οργανωμένη σύνθεση και εκτέλεση των έργων του εμπεριέχει μία καλά κρυμμένη αναρχία. Δομημένο και οργανωμένο αρχιτεκτονικά, το "τοπίο" του Χανιώτη, ασφυκτιά. Η εκτόνωση των συναισθημάτων δεν έρχεται με την άναρχη έκρηξη χρωμάτων, όπως συμβαίνει στα έργα Αγγελόπουλου, αλλά μεθοδικά, αθόρυβα και  σχεδόν ύπουλα. Οι σωλήνες, τα παράθυρα-οθόνες βρίσκονται σε αναμονή μιας έκρηξης, ενός επαναπροσδιορισμού.


Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ., στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Γκολφίνου (2002-2007). Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών του σπουδών παρακολούθησε τα εργαστήρια Χαρακτικής, Φωτογραφίας και Επεξεργασίας Ψηφιακής Εικόνας.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ατομικές Εκθέσεις: "Intro-spectres", Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσσαλονίκη (2014), PEARLS, Αίθουσα Τέχνης  Τεχνοχώρος, Αθήνα (2011).     
Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: Α/ for ART, Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης (2014), RE-culture 2, Πάτρα (2013), ΑΝΑΚΑΤΑ 4, Στρατόπεδο Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη (2012), Art is hard Athens, Παλαιός Σταθμός Πελοποννήσου,  Αθήνα (2012).


Ο Άγγελος Χανιώτης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα.  Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1999-2005) με δασκάλους τους Δ. Μυταρά, Χ. Μπότσογλου. Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μεταξύ ατυτών Festivart at Lab2art,  Λουτράκι (2014), Velvet Bus, ‘Smallest gallery in the world” (2010). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης: έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
31.10.2016 14:52
Η νέα δουλειά του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης» θα παρουσιαστεί αυτόν τον Νοέμβριο στην Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, στη Θεσσαλονίκη.
Crossing Borders: έκθεση του Ingo Dünnebier στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
11.04.2016 15:32
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου την ατομική έκθεση του Ingo Dunnebier με τίτλο Crossing Borders.
Nuketown?: έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
26.02.2016 12:15
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο Nuketown?.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
30.12.2015 13:33
Μετά τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ και τη βράβευσή του για τη συμβολή του συνόλου του καλλιτεχνικού του έργου στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από την Ένωση Τεχνοκριτικών AICA Hellas, η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό.
In art: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
18.12.2015 17:00
Η έκθεση In Art, που έχει γίνει θεσμός, πραγματοποιείται και φέτος από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου.