Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η επιμονή της Άνοιξης: εγκατάσταση της Μαριγώς Κάσση στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη

Η επιμονή της Άνοιξης: εγκατάσταση της Μαριγώς Κάσση στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη

Την Πέμπτη 8 Μαΐου στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη, η εικαστικός Μαριγώ Κάσση θα παρουσιάσει την εγκατάσταση “Η επιμονή της Άνοιξης”.


Εκατοντάδες χάρτινα λουλούδια θα ανθίσουν στους χώρους της γκαλερί χαρίζοντας μια διάθεση αναπάντεχης αισιοδοξίας. Η ίδια μας λέει για το έργο της: Το έργο αυτό, το αισθάνθηκα σα μια γιορτή για τη χαρά της ζωής και την αναγέννηση της φύσης. Τη χαρά, που έρχεται μετά τα δύσκολα, σαν την άνοιξη που πάντα επιστρέφει, αργά ή γρήγορα, παραμερίζοντας τα κρύα και τις μεγάλες νύχτες και μας φέρνει το χαμόγελο, την ελπίδα, την ευφορία και την προσδοκία του επερχόμενου καλοκαιριού.

Σαν πιστός φίλος που επιστρέφει, όπως λέει ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης στο ποίημα τού «Όταν μιαν άνοιξη».

«…μὰ ὁ γυρισμὸς πάντα ἀξίζει περσότερο
ἀπὸ κάθε μου ἀγάπη κι ἀγάπη σου
παλιέ μου φίλε»


H Μαριγώ Κάσση σπούδασε ζωγραφική και κεραμική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας την περίοδο 1972- 1978. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι. Ζει στην Αθήνα και έχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις και πολλές συμμετοχές σε γκαλερί και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Spiritual Desert, έκθεση των Nithah και Michael Stöcklin στη γκαλερί a.antonopoulou.art
26.01.2017 10:54
Η γκαλερί a.antonopoulou.art έχει την ευχαρίστηση να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους φωτογράφους Nithah και Michael Stöcklin. Έκθεση την οποία επιμελήθηκε ο Paulo S. Rufino Henrique, εικαστικός και κινηματογραφικός επιμελητής.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Επί τον τύπον των ήλων: η εικαστική εγκατάσταση του Ανδρέα Νικολάου στην Art Athina 2016
11.05.2016 14:43
Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Art Athina 2016, με την εικαστική εγκατάσταση του συνεργάτη της Ανδρέα Νικολάου, “επί τον τύπον των ήλων”.
Blossom: έκθεση της Mari Aoyama στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη
01.04.2016 15:20
Η γκαλερί Ελένη Μαρνέρη έχει την χαρά να παρουσιάσει τη νέα συλλογή της Mari Aoyama στην έκθεση «Blossom», την Πέμπτη, 14 Απριλίου.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.