Οι μικροί μας φίλοι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στους κινηματογράφους, από 3 Απριλίου 2014, τη συνέχεια της διασκεδαστικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ρίο 2», που παρουσιάζεται σε 2D και 3D, από την Odeon.

H συναρπαστική οικογένεια του “Ρίο” επιστρέφει με περισσότερα μέλη!

 

Αυτή τη φορά, συναντάμε τον Μπλου, την Τζούελ και τα τρία τους παιδιά να ζουν μια τέλεια ζωή στη μαγευτική πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Όταν η Τζούελ αποφασίζει πως τα παιδιά της πρέπει να μάθουν να ζουν σαν αληθινά πουλιά, επιμένει πως όλη η οικογένεια πρέπει να μεταφερθεί στον Αμαζόνιο. Ο Μπλου προσπαθεί να ταιριάξει με τους νέους γείτονες και να προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητά του, ενώ παράλληλα αρχίζει να ανησυχεί για τη ζωή της Τζούελ και των παιδιών του μέσα στην άγρια φύση.

Το «Ρίο» δημιουργήθηκε από τη φαντασία του σκηνοθέτη Κάρλος Σαλντάνια, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν τις ταινίες κινουμένων σχεδίων «Η Εποχή των Παγετώνων», “Robots”, «Η Εποχή των Παγετώνων: Η Απόψυξη», «Η Εποχή των Παγετώνων: Η Αυγή των Δεινοσαύρων». Αφού ολοκλήρωσε τη δεύτερη ταινία της σειράς «Η Εποχή των Παγετώνων» – και στη διάρκεια της προετοιμασίας των γυρισμάτων για την τρίτη ταινία- ο Σαλντάνια συνέλαβε την ιδέα της ταινίας «Ρίο». Ήθελε να γράψει μια ιστορία-φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρίο – με θέμα ένα κατοικίδιο πτηνό που ζει μια περιπέτεια σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο. «Ξόδεψα αρκετά χρόνια δουλεύοντας τις ταινίες «Η Εποχή των Παγετώνων» και πέρασα υπέροχα στον κόσμο τους, με αυτούς τους ωραίους χαρακτήρες», εξηγεί. «Το “Rio” όμως είναι ένα πιο προσωπικό ταξίδι για μένα.»

Στο «Ρίο 2» η λατρεμένη παρέα ενώνεται και πάλι! Ο Μπλου και η Τζούελ μαζί με τα τρία τους παιδιά βρίσκονται κυριολεκτικά χαμένοι μέσα στην ζούγκλα, αφού από το Ρίο καταλήγουν να ταξιδεύουν προς τα βάθη του Αμαζονίου. Σύμφωνα με τον Μπλού για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει σε αυτό το μέρος θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω:

Να ταξιδεύει σε πολυπληθή γκρουπ

Να μη μιλά σε αγνώστους

Να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό

Να κάνει προσεκτικές κινήσεις

Να παραμένει πάνω από όλα ψύχραιμος

Κατά την άφιξη τους, ο Μπλου και η Τζούελ γνωρίζουν τους ντόπιους. Είναι ο Εντουάρντο, μία πατριαρχική φιγούρα με αυστηρές αρχές, που θα εξελιχθεί στο κωμικό εμπόδιο του Μπλού, η συμπαθητική και αυθάδης αδερφή του Εντουάρντο, η Μίμη, η οποία λέει πάντα αυτό που σκέφτεται και ο Ρομπέρτο, ένα γοητευτικό πτηνό που ανήκει σε ένα σπάνιο είδος άγριων πουλιών και που κάνει τον Μπλού να νιώθει αμήχανα. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν, ο Μπλου είναι εμφανώς αγχωμένος γιατί φοβάται μήπως τους συμβεί κάτι μέσα στην άγρια φύση. Ταυτόχρονα, ο ύπουλος Νάιτζελ καταστρώνει την εκδίκησή του κατά του Μπλου, με τη βοήθεια της Γκάμπι, μίας χαριτωμένης βατραχίνας, βαθειά πιστή στον Νάιτζελ.

Μετά την επιτυχία του «Ρίο» η συνέχεια της ταινίας ήρθε πολύ σύντομα. Έχοντας ήδη δώσει μία μικρή γεύση από τη νέα ζωή του Μπλου και της Τζούελ στο φινάλε της πρώτης ταινίας  ο σκηνοθέτης ξεκίνησε τη νέα ιστορία χωρίς να χάσει χρόνο. Τι κι αν ο Μπλου και η Τζούελ δεν είναι οι τελευταίοι Μπλε μακάο; Τι θα απογίνει η οικογένεια;

Ο Σαλντάνια αποφάσισε να τοποθετήσει τη νέα ιστορία στην τεράστια άγρια φύση της Βραζιλίας. «Ήθελα ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό από αυτό που είδαμε στο “Ρίο”, εξηγεί ο σκηνοθέτης. Πίστευα πως έπρεπε να ξεφύγουμε λίγο από την πόλη.»  Έτσι σε αυτή την ταινία βρισκόμαστε στον Αμαζόνιο όχι μόνο οπτικά αλλά και… μουσικά! «Θέλαμε να δώσουμε στην ταινία διαφορετικές μουσικές “γεύσεις” και συναρπαστικά καινούργια beats που θα έκαναν το soundtrack της ταινίας πολύ πιο ωραίο από της πρώτης ταινίας», λέει ο σκηνοθέτης.

Ο Κάρλος Σαλντάνια γεννήθηκε το 1968 στη Βραζιλία. Είναι μέλος του δημιουργικού τμήματος των Blue Sky Studios από το 1993, αφού είχε ολοκληρώσει το μικρού μήκους φιλμ κινουμένων σχεδίων “Time for Love”, το οποίο είχε προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων ανά τον κόσμο, ενώ έχει  κερδίσει αμέτρητα βραβεία. Έχει σκηνοθετήσει επίσης τις σκηνές κινουμένων σχεδίων από τις ταινίες “A Simple Wish” και “Fight Club”, καθώς και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις με κινούμενα σχέδια. Το 2002 συνσκηνοθέτησε με τον Κρις Ουέτζ το πρώτο “Ice Age”, με τον οποίο συνεργάστηκε ξανά το 2005 για την ταινία κινουμένων σχεδίων “Robots”. Το 2004 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους με το “Gone Nutty” και το 2006 επέστρεψε στην καρέκλα του σκηνοθέτη, μόνος του αυτή τη φορά, για το sequel “Ice Age: The Meltdown”. Το 2009 σκηνοθέτησε το δεύτερο sequel, με τίτλο “Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs”, το πρώτο 3D κινούμενο σχέδιο των Blue Sky Studios

Στοιχεία ταινίας:

«Ρίο 2» ( 101΄)

Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια

Σενάριο: Ντον Ράιμερ

Παραγωγή: Μπρους Άντερσον, Τζον Σ. Ντόνκιν

Φωτογραφία: Ρενάτο Φαλκάο

Ακούγονται:

Αφηγητής: Πέτρος Δαμουλής

Μπλού: Δημήτρης Παπαδάτος

Γκάμπι: Χαρά Κεφαλά

Τζούελ: Μαρίνα Τσιγονάκη

Ρομπέρτο: Πάρης Λύκος

Λίντα : Μαρία Ζερβού

Μπία: Πωλίνα Ευαγγέλου

Ραφαέλ: Νίκος Νίκας

Τούλιο: Ηλίας Ζερβός

Νίκο: Φώτης Πετρίδης

Νάιτζελ: Θανάσης Κουρλαμπάς

Πέντρο: Σπύρος Ζουπάνος

Κάρλα: Κλεοπάτρα Μάρκου

Εντουάρντο: Αργύρης Παυλίδης

Τιάγκο, Φερνάντο: Αρσένιος Χαλκιόπουλος

Λουίζ: Βασίλης Μήλιος

Κλάρα: Πηνελόπη Σκαλκώτου

Εύα: Βίκυ Νικολαίδου

Φελίπε: Αλέξανδρος Κομπογιώργας

Νίκο: Φώτης Πετρίδης