Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία στο Polis Art Cafe

Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία στο Polis Art Cafe

Η μουσικο θεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου που παίχτηκε με επιτυχία σε διάφορους μουσικοθεατρικούς χώρους ως σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις τως Ελλάδας τώρα στο Polis Art Cafe σε μια ιδιαίτερη ξεχωριστή παραλλαγή ειδικα για την Μεγάλη Εβδομάδα.


Ζούμε σε μια χώρα που μέχρι πριν 5 χρόνια όλοι μας έλεγαν «Θυμήσου, θυμήσου, θυμήσου, μην ξεχνάς» και τώρα όλα μοιάζει λένε «Ξέχνα, ξέχνα, ξέχνα τα παλιά».

Εμείς βάζουμε με κείμενα και νότες τα πράγματα στη σειρά για να δείξουμε στο ακροατήριό μας πως ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή με κουμπάκια που μπορεί κάποιος να τα πατάει κατά βούλησιν και να του λέει: «Τώρα ξέχνα»... «Τώρα μην ξεχνάς»... Ο  άνθρωπος αν θέλει να λέγεται Άνθρωπος και Πολίτης πρέπει να μπορεί να τιμά τον τόπο που τον γέννησε, τις μνήμες που τον φέραν ως εδώ, τους Θεούς ή τον Θεό  που έμαθε να αγαπά και να πιστεύει και ελεύθερος να φιλοσοφεί και να ασκεί τη σκέψη του πάνω σε ό,τι επιλέξει ισότιμα και σε αρμονία με όλους τους άλλους συμπολίτες του Ελληνες ή ξένους...


Όμως δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει... Η κυρίαρχη ιδεολογία σήμερα θέλει να νιώθουμε οι Έλληνες μειονεκτικά απέναντι σε κάθε Ευρωπαίο και ταπεινωμένοι που δεν είμαστε αρκετά παγκοσμιοποιημένοι. Την ίδια στιγμή τα εθνικά μας σύμβολα παραχωρούνται –δίχως να το έχουμε επιλέξει- σε συμμορίες νεοναζιστών να τα κακοποιούν και στο όνομά τους να εγκληματούν.


Γι' αυτό τέτοιες μέρες σαν τις μέρες αυτές της κατάνυξης μέσα στην Μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μπορούμε να θυμηθούμε αυτό μας το δικαίωμα, με μουσικές και ποίηση και να ξαναβρούμε τραγουδώντας λίγη από τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση... Για λίγο Οσο κρατάει μια παράσταση... Ισως κι αυτό είναι κάτι


Με τους Μανια Παπαδημητρίου (κείμενα-τραγούδι) και Αρη Γραικούση (πιάνο-τραγούδι).

Σχετικές ειδήσεις
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
…Your Pop-Rock Party…: Οι Polis live στο Faust
11.05.2016 13:56
Το τελευταίο live των POLIS στο Faust για τη φετινή σεζόν δεν χάνεται με τίποτα, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Νύχτες Καλοκαιριού: Η Ηρώ Σαΐα ζωντανά στο Polis Art cafe
04.05.2016 11:52
Η Ηρώ Σαΐα ξεκινάει την καλοκαιρινή σεζόν στις 16 Μαΐου 2016 με μια σειρά εμφανίσεων στον εξωτερικό χώρο του Polis Art cafe.
Χωρίς αφέντες: Παρουσίαση του δίσκου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
15.03.2016 14:58
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου Χωρίς Αφέντες του Πόλυ Κυριάκου και της Σοφίας Νάτσιου στη κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου.
O Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος live στο Σχοινοβάτης Café-bar
09.03.2016 14:49
Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συνεχίζει τις εμφανίσεις του στα μπαράκια όλης της Ελλάδας με ένα ξεχωριστό Live την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στο κλασικό στέκι «Σχοινοβάτης Café-bar», στα Άνω Λιόσια!