Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Masterclass στο κόρνο με τους Hector McDonald και Κώστα Σίσκο στο Ωδείο Αθηνών

Masterclass στο κόρνο με τους Hector McDonald και Κώστα Σίσκο στο Ωδείο Αθηνών

Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS, στα πλαίσια της ευρύτερης εκπαιδευτικής λειτουργίας του που αποτελεί και βασικό πυλώνα της δημιουργίας του, μένει πιστό σε μία από τις βασικές αρχές του -αυτήν της ανταποδοτικότητας-, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να επιμορφωθούν υπό την αιγίδα του.


Έπειτα από το άκρως επιτυχημένο του πρώτο master class (στο φαγκότο) τον Φεβρουάριο, με καλεσμένο τον διεθνώς καταξιωμένο Alexei Tkachuk, επανέρχεται δύο μήνες μετά με μία ακόμα πρωτοπόρα εκπαιδευτική λειτουργία: μετακαλεί μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της υφηλίου στο κόρνο, τον Hector Mcdonald –σόλο κόρνο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης και καθηγητή του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατζ-, που μαζί με τον καταξιωμένο έλληνα ομότεχνό του Κώστα Σίσκο –σόλο κόρνο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μέλος του συνόλου- θα διδάξουν σε ένα τριήμερο masteclass αφιερωμένο στο χάλκινο πνευστό.


Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν, στις 12 Απριλίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα ΑΡΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ του Ωδείου Αθηνών, με μια συναυλία ελεύθερης εισόδου όπου οι διδάσκοντες θα συμπράξουν με  τους συμμετέχοντες –δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στο ευρύτερο κοινό να παρακολουθήσει από κοντά τόσο την σολιτιστική αρτιότητα των Hector Mcdonald και Κώστα Σίσκου όσο και την ραγδαία πρόοδο των νεαρών εκπαιδευόμενων μέσα σε ένα πνεύμα αγαστούς συνεργασίας που σκοπό έχει να αναδείξει τα μουσικά έργα.


Εταιρεία Τέχνης

Γενικός διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης
Διευθυντής παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο
16.01.2017 12:36
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, που έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, θα πραγματοποιήσει τριήμερο Σεμινάριο πιάνου την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 ), που διοργανώνεται από το Χαλκηδόνιο Ωδείο και τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.
Masterclass Gypsy Jazz & Manouche βιολιού με τον Tcha Limberger στο Baumstrasse
28.04.2016 12:25
Ένα masterclass από έναν απ' τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manouche παγκοσμίως, τον Tcha Limberger, θα πραγματοποιηθεί στο Baumstrasse τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Tirsi Morir Volea από το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής και το Ωδείο Αθηνών στο Θέατρο Πόρτα
23.03.2016 12:22
Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο των συναυλιών Τρίτες Παράλληλες το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής, το οποίο συνεργάζεται με το Ωδείο Αθηνών, και θα μας παρουσιάσουν το Tirsi Morir Volea.
Masterclass - Ανοιχτή συζήτηση με τον Κώστα Γαβρά στο Θέατρο ΕΜΣ
01.03.2016 15:03
Τo KΘΒΕ υποδέχεται τον Κώστα Γαβρά, τον διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο του κινηματογράφου, για ένα Masterclass-ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.