Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Βαθύ μαύρο: έκθεση φωτογραφίας στο Black Duck

Βαθύ μαύρο: έκθεση φωτογραφίας στο Black Duck

Το Black Duck παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας Βαθύ μαύρο, από τους Unexposed Photographers, από τις 24 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2014.


Βαθύ μαύρο το χρώμα της βαμμένης κραυγής στον τοίχο
Βαθύ μαύρο το χρώμα της σκέψης στο χαρτί
Βαθύ μαύρο το χρώμα του αποχαιρετισμού, του χωρισμού, της απώλειας
Βαθύ μαύρο το χρώμα της εναντίωσης της απολυτότητας, της άρνησης
Βαθύ μαύρο το χρώμα του θανάτου…

Βαθύ μαύρο το χρώμα της νύχτας χωρίς φεγγάρι, αυτό που λέμε σκοτάδι…

Στο σκοτάδι φανερώθηκε ο πανηγυρικός συναγελασμός των άστρων
Στο σκοτάδι είδαμε να αλλάζει σχήματα η σελήνη
Στο σκοτάδι δώσαμε τους όρκους, που δεν τηρήσαμε ποτέ
Στο σκοτάδι ξεκινήσαμε ξανά και ξανά και ξανά…


Στο σκοτάδι γεννήθηκαν οι μικρές μας διαδρομές μέσα από δειλά και αχνά σχήματα, κάτι σαν μισοφωτισμένα ερείπια ενός κόσμου που καταβρόχθισε τον εαυτό του, απλές μορφές που κουβαλούσαν πάντα την ιδέα αλλά ποτέ την βεβαιότητα, μακριά από θορύβους, πολυκοσμίες και τελετές, σιωπηλά, ατομικά, σχεδόν σεμνά, έχοντας σαν μόνη δύναμη, μόνο κουράγιο, τότε που στρέφαμε πίσω τη ματιά μας και μέσα από την ομίχλη του κόσμου, αθόρυβα, σκυφτά, σιωπηλά, βλέπαμε που ερχόντουσαν κι’ άλλοι…


Οι Unexposed Photographers είναι μια φωτογραφική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2012, παράλληλα με τον ομώνυμο ιστότοπο Unexposed.gr, που σκοπό έχει να συγκεντρώσει, να φιλοξενήσει, να αναδείξει και να προωθήσειτο ποιοτικό φωτογραφικό έργο , αποσκοπώντας στη  δημιουργία  ενός «πολυπληθούς, ζωντανού φωτογραφικού οργανισμού».


Στο «Βαθύ μαύρο» εκθέτουν οι φωτογράφοι: Νίκος Ανδρικόπουλος (1953-2010), Δημήτρης Αποστολός, Βαγγέλης Γεώργας, Νίκος Δημολίτσας, Δημήτρης Κεχρής, Γιώργος Μάρης, Αιμιλία Μηλού, Γιάννης Ούτας, Δημήτρης Χατζημαρινάκης, Θάνος Χόνδρος.

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Δημολίτσας

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Αλχημείες της Σκουριάς: Έκθεση γλυπτικής του Jean-Jacques Tesson στο Black Duck Garden
06.06.2016 10:55
Ο Jean-Jaques Tesson επιστρέφει στο Black Duck, αυτή την φορά στον Κήπο της Μαύρης Πάπιας, με μια έκθεση γλυπτών με τίτλο Αλχημείες της Σκουριάς, που θα φιλοξενηθεί όλο το καλοκαίρι, από 6 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2016.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.