Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Κούκλα στο Χώρο Τέχνης 92 Art

Η Κούκλα στο Χώρο Τέχνης 92 Art

Η Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη υπογράφει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει το θεατρικό μονόλογο «Η Κούκλα», το έργο που της χάρισε τη διάκριση «Νέο Πρόσωπο 2014» στο διαγωνιστικό Φεστιβάλ Μονολόγων του Χώρου Τέχνης 92 Art.


Η Μαριάντζελα επιστρέφει στο Χώρο Τέχνης 92 Ar tγια περιορισμένες παραστάσεις παρουσιάζοντας τη δική της «Κούκλα». Πρόκειται για μια κοινωνική ιστορία δύο αδερφών με αρκετές δόσεις δράματος που καταφέρνει να ισορροπεί μετά βίας στο σκοινί που χωρίζει τη λογική με το παράλογο. Αγάπη, μίσος, θυμός, οργή, απογοήτευση, χαρά, λύπη εναλλάσσονται διαρκώς σε ένα έργο με συνεχείς ανατροπές που σίγουρα δε θα σας αφήσει να πάρετε ανάσα. Αν αντέχετε να έρθετε αντιμέτωποι με τα όριά σας και συχνά βρίσκετε λογική στην τρέλα σας, τότε αυτό το έργο γράφτηκε για εσάς.


Η δημιουργός προσπαθεί να αναδείξει κρυμμένες πτυχές που έχει ο καθένας στον χαρακτήρα του και να μας αποδείξει πως ακόμα και για ένα φόνο υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος. Αρωγός στην προσπάθειά της, ο Πέτρος Κουτρουμπής που με τη ζωντανή μουσική του επιμέλεια υπό τους ήχους της ηλεκτρικής του κιθάρας, δίνει στην «Κούκλα» μια άλλη υπόσταση.


Συντελεστές
Κείμενο / Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Κουτρουμπής
Φωτισμός: Δημήτρης Ψωμαδέλλης
Φωτογραφία / Αφίσα: Δημήτρης Δαλακλής

Σχετικές ειδήσεις
«…και Ιουλιέτα», του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Ανγκ Λη, με την Πέμη Ζούνη στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
28.11.2016 10:40
Ο Ανγκ Λη σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», με την Πέμη Ζούνη, στο ​Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.
Ο πολυβραβευμένος Ανγκ Λη σκηνοθετεί την Πέμυ Ζούνη στο Ίδρυμα Κακογιάννης
15.11.2016 15:09
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λη σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», με την Πέμη Ζούνη, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.
Μωρό μου, με την Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου στο Χυτήριο
08.11.2016 11:57
Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, ερμηνεύει τον ρόλο μιας γυναίκας που «διανυκτερεύει» στον θεατρικό μονόλογο «ΜΩΡΟ ΜΟΥ» σε κείμενο της ίδιας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χατζής. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Χυτήριο.
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Μονόλογος της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, από τη Μάνια Παπαδημητρίου στη Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα
13.06.2016 15:55
Η Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα φιλοξενεί την Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία παρουσιάζει τον Μονόλογο της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Συναντήσεις.