Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ιράκ. Το ολίσθημα του Τσώρτσιλ - Christopher Catherwood

Ιράκ. Το ολίσθημα του Τσώρτσιλ - Christopher Catherwood

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το βιβλίο του Christopher Catherwood, με τίτλο «Ιράκ. Το ολίσθημα του Τσώρτσιλ» σε μετάφραση της Φωτεινής Λεβεντάκου.

 

Η αναταραχή που επικρατεί σήμερα στη Μέση Ανατολή έχει τις ρίζες της στους λανθασμένους χειρισμούς του Τσώρτσιλ.

Christopher Catherwood

 

Αυτό το συναρπαστικό βιβλίο εγείρει απόκοσμες ηχούς του σημερινού Ιράκ.

Publishers Weekly

 

Αν επιθυμείτε να κατανοήσετε γιατί το Ιράκ μοιάζει καταδικασμένο σε διαρκείς διαμάχες, και γιατί οι ζωές μας μεταβάλλονται ως αποτέλεσμα τούτου, αυτό το βιβλίο είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Alexander McCall Smith, The Mail on Sunday

 

Πώς η δημιουργία του Ιράκ από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ οδήγησε στον Σαντάμ Χουσεΐν;

Ενώ σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν την εγκαθίδρυση μιας νέας κυβέρνησης στο Ιράκ, αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πρώτης απόπειρας να συμβεί κάτι τέτοιο, η οποία έγινε από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεκαετία του 1920, ο Τσώρτσιλ διέπραξε κάποια σφάλματα με ολέθριες συνέπειες και επιπτώσεις που εκτείνονται μέχρι και σήμερα. Ο Christopher Catherwood, λόγιος και σύμβουλος της κυβέρνησης Τόνι Μπλερ, εξετάζει την ίδρυση της μοναρχίας του Ιράκ από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος εξανάγκασε Σουνίτες Μουσουλμάνους Κούρδους, Σουνίτες Μουσουλμάνους Άραβες και Σιίτες Μουσουλμάνους να συμβιώσουν υπό έναν ηγέτη, δημιουργώντας έτσι άθελά του μια μεσανατολική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, και περιγράφει τις ενέργειες του Τσώρτσιλ, οι οποίες οδήγησαν σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της ιρακινής χασεμιτικής κυβέρνησης και σε μια σειρά όλο και πιο αιμοχαρών καθεστώτων, μέχρι τον έσχατο εφιάλτη της διακυβέρνησης από τον Σαντάμ Χουσεΐν.

 

Ο Christopher Catherwood διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ, στη Βιρτζίνια. Είναι υφηγητής στη  Royal Historical Society και έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος στο Κλιμάκιο Στρατηγικής του Υπουργικού Συμβουλίου του Τόνι Μπλερ, εργαζόμενος στο Κτίριο του Ναυαρχείου, όπου ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε την έδρα του ως Πρώτος Λόρδος του Ναυαρχείου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.