Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

IN EDIT GREECE: Ένα φεστιβάλ για το μουσικό ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη

IN EDIT GREECE: Ένα φεστιβάλ για το μουσικό ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη

Αυτήν την Άνοιξη, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 23 και 29 Απριλίου 2014, στον κινηματογράφο Ολύμπιον, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το IΝ-EDIT. International Music Documentary Film Festival.


Το IΝ-EDIΤ αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. Καλύπτοντας γεωγραφικά δύο ηπείρους, μετά τη Βαρκελώνη όπου ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια, είναι πλέον ένα φεστιβάλ που υλοποιείται στο Βερολίνο,  το Σάο-Πάολο, το Σαντιάγκο και τη Μπογκοτά. Κομμάτι αυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας γίνεται πλέον και η Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη.


Πρόκειται για ένα διεθνές και ισχυρό brand που στηρίζεται στα δύο ισχυρότερα κομμάτια της πολιτιστικής βιομηχανίας παγκοσμίως· τη μουσική και τον κινηματογράφο. Στη διάρκειά του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις και workshops μαζί με τις ελληνικές παραγωγές, που αποτελούν ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, συμπληρώνουν το IN-EDIT GREECE.


Όπως δήλωσε πρόσφατα o διευθυντής του In-Edit Barcelona, Cristian Pascual, σε συνέντευξη του σε ισπανική εφημερίδα: «Η μουσική έχει το πλεονέκτημα να κρύβει πολύ δυνατές ιστορίες. Έννοιες όπως η πτώση, η επιστροφή, η αναβίωση και οι κοινωνικές συγκρούσεις εκφράζονται μέσω της μουσικής, ενώ παράλληλα η μουσική αντανακλά την κοινωνία ανά πάσα στιγμή. Το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ καταφέρνει να «ακτινογραφεί» μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τις ανθρώπινες κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες. Εάν μπορείς να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, μπορείς και να μάθεις πολλά από αυτές τις ιστορίες».


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι!

Σχετικές ειδήσεις
Το φεστιβάλ ΙΝ-EDIT στη Στέγη
20.09.2016 17:08
Το IN-EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται στη Στέγη, για τέσσερις ημέρες, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016.
IN-EDIT Thessaloniki Edition 2016
30.03.2016 16:24
Πριν τρία χρόνια, το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό τον Απρίλιο, τρία χρόνια, χιλιάδες χιλιόμετρα και δεκάδες μουσικά ντοκιμαντέρ αργότερα, επιστρέφει στο Ολύμπιον για τρίτη χρονιά με τη δέσμευση ότι... δε θα δεις πουθενά τόση μουσική!
Ανταπόκριση από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ
21.03.2016 11:07
Ορισμένες ταινίες είναι εμπειρίες. Παρακάτω ακολουθούν τρία ντοκιμαντέρ ξένων δημιουργών που δεν παραλείψαμε να παρακολουθήσουμε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
Το IN-EDIT επιστρέφει στην Αθήνα!
24.02.2016 16:50
Το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά και φέρνει μαζί του 11 μοναδικά μουσικά ντοκιμαντέρ, που καλύπτουν όλο το φάσμα της παγκόσμιας μουσικής. Οι ποπ τόνοι των Backstreet Boys και οι ηλεκτρονικοί ήχοι των Daft Punk, μπλέκονται με τις σόουλ μελωδίες του James Brown, τα γεμάτα συναίσθημα τραγούδια της Amy Winehouse και τη ροκ του Kurt Cobain.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Δυνατά ντοκιμαντέρ στη φετινή διοργάνωση
01.02.2016 14:42
Αποκαλυπτικές εικόνες υπόσχονται τα ντοκιμαντέρ του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.