Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

IN EDIT GREECE: Ένα φεστιβάλ για το μουσικό ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη

IN EDIT GREECE: Ένα φεστιβάλ για το μουσικό ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη

Αυτήν την Άνοιξη, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 23 και 29 Απριλίου 2014, στον κινηματογράφο Ολύμπιον, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το IΝ-EDIT. International Music Documentary Film Festival.


Το IΝ-EDIΤ αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. Καλύπτοντας γεωγραφικά δύο ηπείρους, μετά τη Βαρκελώνη όπου ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια, είναι πλέον ένα φεστιβάλ που υλοποιείται στο Βερολίνο,  το Σάο-Πάολο, το Σαντιάγκο και τη Μπογκοτά. Κομμάτι αυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας γίνεται πλέον και η Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη.


Πρόκειται για ένα διεθνές και ισχυρό brand που στηρίζεται στα δύο ισχυρότερα κομμάτια της πολιτιστικής βιομηχανίας παγκοσμίως· τη μουσική και τον κινηματογράφο. Στη διάρκειά του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις και workshops μαζί με τις ελληνικές παραγωγές, που αποτελούν ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, συμπληρώνουν το IN-EDIT GREECE.


Όπως δήλωσε πρόσφατα o διευθυντής του In-Edit Barcelona, Cristian Pascual, σε συνέντευξη του σε ισπανική εφημερίδα: «Η μουσική έχει το πλεονέκτημα να κρύβει πολύ δυνατές ιστορίες. Έννοιες όπως η πτώση, η επιστροφή, η αναβίωση και οι κοινωνικές συγκρούσεις εκφράζονται μέσω της μουσικής, ενώ παράλληλα η μουσική αντανακλά την κοινωνία ανά πάσα στιγμή. Το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ καταφέρνει να «ακτινογραφεί» μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τις ανθρώπινες κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες. Εάν μπορείς να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, μπορείς και να μάθεις πολλά από αυτές τις ιστορίες».


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι!

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
23.02.2017 14:36
Ανατρεπτικοί δημιουργοί, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους) από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, η Αγορά Ντοκιμαντέρ και μια σειρά από ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις. Σας προσκαλούμε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
 19ο ΦΝΘ: Μουσική και σινεμά στα ντοκιμαντέρ του φετινού φεστιβάλ
24.01.2017 15:50
Rolling Stones, Placebo, Laibach. Τρεις κορυφαίες ροκ μπάντες σε εκρηκτικές εμφανίσεις θα μας δώσουν μια πρώτη γεύση από τα μουσικά ντοκιμαντέρ που θα δούμε στο πολυαγαπημένο καθιερωμένο τμήμα της Μουσικής, στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το φεστιβάλ ΙΝ-EDIT στη Στέγη
20.09.2016 17:08
Το IN-EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται στη Στέγη, για τέσσερις ημέρες, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016.
IN-EDIT Thessaloniki Edition 2016
30.03.2016 16:24
Πριν τρία χρόνια, το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό τον Απρίλιο, τρία χρόνια, χιλιάδες χιλιόμετρα και δεκάδες μουσικά ντοκιμαντέρ αργότερα, επιστρέφει στο Ολύμπιον για τρίτη χρονιά με τη δέσμευση ότι... δε θα δεις πουθενά τόση μουσική!
Ανταπόκριση από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ
21.03.2016 11:07
Ορισμένες ταινίες είναι εμπειρίες. Παρακάτω ακολουθούν τρία ντοκιμαντέρ ξένων δημιουργών που δεν παραλείψαμε να παρακολουθήσουμε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.