Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αφιέρωμα στις Jane Morris και Maria Stillman Spartali στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Αφιέρωμα στις Jane Morris και Maria Stillman Spartali στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει στο πλαίσιο του αφιερώματος Η Τέχνη γένους θηλυκού, παρουσιάζει μία μουσική βραδιά για τις Jane Morris και η Maria Stillman Spartali, την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014.


Οι Jane Morris και η Maria Stillman Spartali ήταν οι μούσες που ενέπνευσαν τους Προραφαηλίτες ζωγράφους. Η ομορφιά τους ήταν τόσο δυνατή που ξεπέρναγε το ταλέντο τους. Οι Προραφαηλίτες πίστευαν ότι η ομορφιά είναι μια μορφή μεγαλοφυΐας και ίσως ανώτερη από τη μεγαλοφυΐα γιατί δεν χρειάζεται να την εξηγήσεις. Η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη θα υποδυθεί την Jane Morris, ενώ η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη θα υποδυθεί την Ελληνικής καταγωγής Maria Stillman Spartali.


Η ανδρόγυνη φωνή του κόντρα-τενόρου Νίκου Σπανάτη θα μας μεταφέρει στο πνεύμα και την αισθητική των Προραφαηλιτών ζωγράφων, ενώ η πιανιστική δεξιοτεχνία του Τίτου Γουβέλη θα ενώσει τον διάλογο θεάτρου και μουσικής. Οι προβολές θα ντύσουν εκείνη την εποχή, όπου όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα συνδέονται και επανακαλύπτονται εκ νέου. Θα ερμηνευτούν έργα Strauss, Rameau, Korsakov, Elgar, Purcell κ.ά.
 

Μάγδα Μαυρογιάννη ιδέα - κείμενο - αφήγηση
Μάιρα Μηλολιδάκη σοπράνο
Νίκος Σπανάτης κόντρα-τενόρος
Τίτος Γουβέλης πιάνο

Σχετικές ειδήσεις
Γύρω από τον Scriabin: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.03.2016 14:09
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο Γύρω από τον Scriabin, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του.
Από την ύλη των ονείρων: αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
25.02.2016 13:57
Τιμώντας το Έτος Σαίξπηρ - 400 χρόνια από το θάνατό του το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στο αφιέρωμα με τίτλο Από την ύλη των ονείρων.
Vienna Christmas in Athens στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
07.12.2015 15:39
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την μουσική παράσταση Vienna Christmas in Athens.
Maria Callas Forever: Μουσικό αφιέρωμα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
01.12.2015 10:00
Με αφορμή τον εορτασμό των 92 χρόνων από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας, η πρόεδρος του Σωματείου «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας», κυρία Λιάνα Σκουρλή, και το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε μουσική βραδιά την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Αφιέρωμα στο Belcanto στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
16.11.2015 16:31
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε μία βραδιά αφιερωμένη στο Belcanto στο πλαίσιο του κύκλου Ωραίο τραγούδι.