Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο χορού από την ομάδα LOAD και το Χοροlogie

Σεμινάριο χορού από την ομάδα LOAD και το Χοροlogie

Η ομάδα χορού LOAD και το Χοροlogie διοργανώνουν σεμινάριο στα πλαίσια της χοροθεατρικής παράστασης «Ανασφάλλω».


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν τεχνικές με εναλλαγές  στη φόρμα και τη δυναμική, συνθέτοντας ένα προσωπικό κινησιολογικό λεξιλόγιο το όποιο αντιπροσωπεύει τη  χορογραφική γραμμή του ιδρυτή της ομάδος και εμπνευστή του έργου Τάσου Μπεκιάρη.


Πρόκειται για τεχνικές προερχόμενες από γνωστές σε όλους μεθόδους όπου η ένωση τους δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα πρωτοποριακό μάθημα διάρκειας μίας ώρας και ενός τετάρτου. Η επόμενη μιάμιση ώρα θα επικεντρωθεί στην πρακτική εφαρμογή  των παραπάνω μέσα από τις χορογραφίες της  παράστασης  «Ανασφάλλω».


Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές, σπουδαστές χορού και ερασιτέχνες με εμπειρία στο χορό.
 

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα χορού LOAD δημιουργήθηκε το 2012 από τον Τάσο Μπεκιάρη. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την έννοια της λέξης χοροθέατρο από μια διαφορετική σκοπιά έχοντας ως βασικό μοχλό την αφηγηματικότητα της κίνησης και τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή στο θεατή ελπίζοντας στην αφύπνιση σκέψεων και προβληματισμών.

Για πρώτη φορά το έργο «Ανασφάλλω» παρουσιάστηκε στο θέατρο Αργώ τον Ιούνιο του 2013 και η ανανεωμένη του εκδοχή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Σχετικές ειδήσεις
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.
Picturae Vitae από την ομάδα χορού a.dd στο θέατρο Olvio
27.04.2016 12:39
Μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση με τίτλο "Picturae Vitae" παρουσιάζει η ομάδα χορού a.dd στο θέατρο OLVIO το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Unhinged από την ομάδα χορού Άρθρωσις στο Booze Cooperativa
17.03.2016 12:48
Η ομάδα χορού Άρθρωσις και η Πένυ Διαμαντοπούλου παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa την παράσταση Unhinged.