Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το μικρό Ανάμεσα: πρόγραμμα Μαρτίου

Το μικρό Ανάμεσα: πρόγραμμα Μαρτίου

Ο χώρος τέχνης Ανάμεσα εγκαινίασε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 το νέο του πρόγραμμα εργαστηρίων εικαστικής απασχόλησης για παιδιά με τίτλο «Το μικρό Ανάμεσα».


Κάθε Κυριακή έως και τον Ιούνιο, από τις 11:30 έως τη 1:00 ο χώρος ανοίγει τις πόρτες του στους μικρούς του φίλους και τους προτείνει να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και να ανακαλύψουν την εικαστική τέχνη και τον κόσμο των χειροποίητων κατασκευών.


Κάθε Κυριακή, μια ιδιαίτερη θεματική θα περιμένει τους φίλους μας για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί χρησιμοποιώντας μολύβια, μπογιές, χαρτόνια, ανακυκλώσιμα υλικά, φύλλα και ό,τι άλλο μπορεί να μας εμπνεύσει. Την φροντίδα και επίβλεψη του εργαστηρίου θα έχει η εικαστικός Νατάσα Μάντζαρη. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 5-9 ετών. Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μικρότερα παιδιά με την βοήθεια των γονιών!


Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις δημιουργίες του εργαστηρίου.


Πρόγραμμα Μαρτίου

Mobile. Ας το φτιάξουμε!
Αυτή την Κυριακή φτιάχνουμε το δικό μας κρεμαστό διακοσμητικό (mobile) με ανακυκλώσιμα υλικά, σπάγκους και χρώματα, για το δωμάτιό μας.
9/3/14 11:30-1:00


Pizza! Μιάμ μιάμ....
Κάτι μυρίζει ωραία αυτή την Κυριακή!!!  
Οι μικροί chef  “μαγειρεύουν” νόστιμες  ξεχωριστές  πίτσες  με χρωματιστά χαρτιά και πολύ φαντασία.
16/3/14 11:30-1:00


Φιγούρες κουκλοθέατρου!
Μια φορά και έναν καιρό…..
Εμείς σου δίνουμε την αρχή της ιστορίας και τα υλικά,  για να δημιουργήσεις με τη φαντασία σου τις φιγούρες του αγαπημένου σου παραμυθιού και να παίξουμε  κουκλοθέατρο .
23/3/14 11:30-1:00


Ξυλοπόδαρα: παιχνίδι ισορροπίας
Ώρα για παιχνίδι! Φτιάχνουμε ξυλοπόδαρα με ανακυκλώσιμα υλικά και ξεκινάμε το παιχνίδι! Θα καταφέρεις να ισορροπήσεις;
30/3/14 11:30-1:00


Το πρόγραμμα κάθε μήνα θα εμφανίζεται στο site του Ανάμεσα www.anamesa.gr και στο facebook του χώρου.


Η Νατάσα Μάντζαρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Interior Design στη Σχολή Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου μετεκπαιδεύτηκε στο Product Design στο De Montfort University. Έχει εργαστεί ως ειδικός σε θέματα διακόσμησης και σχεδιασμού εσωτερικών χώρων. Παράλληλα, ακολούθησε την αγάπη της για τις κατασκευές και τα εικαστικά , φτιάχνοντας τη δική της σειρά χειροποίητων κοσμημάτων και κατασκευών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με παιδιά. Η Νατάσα είναι επίσης  μέλος της καθοδηγητικής ομάδας εργαστήριων δημιουργικής έκφρασης για παιδιά στο εργαστήρι “Το Μουσικό Κουτί”, Αθήνα.


Το ανάμεσα δημιουργήθηκε το 2011, από μια ομάδα καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου της πολιτιστικής διαχείρισης, με στόχο την προβολή και ενίσχυση της σύγχρονης τέχνης. Μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με πάνω από 100 καλλιτέχνες από τον χώρο των εικαστικών, της φωτογραφίας, της performance, της μουσικής. Στο πρόγραμμά του ενσωματώνει και σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όπως ομιλίες , εργαστήρια, ξεναγήσεις και διαλέξεις, με στόχο την εξοικείωση και γνωριμία του κοινού με τη σύγχρονη δημιουργία. Από το 2011 πραγματοποίησε πιλοτικά μια σειρά εργαστήριων για παιδιά στο πλαίσιο παρουσιαζόμενων εκθέσεων. Το νέο του πρόγραμμα το Μικρό Ανάμεσα ενδυναμώνει την αρχική αυτή ιδέα στοχεύοντας στην δημιουργική έκφραση των παιδιών, στην ανάπτυξη της ομαδικότητας και στην γνωριμία τους με τον κόσμο της τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
 3 εργαστήρια για εφήβους με θέμα τον πειραματικό κινηματογράφο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
10.10.2016 17:03
Σε συνέχεια των επιτυχημένων εργαστηρίων «Κάνουμε σινεμά», που πραγματοποίησε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τα δύο προηγούμενα χρόνια, με θέμα σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ, φέτος ξεκινά ένας νέος κύκλος τριών εργαστηρίων για εφήβους, με θέμα τον πειραματικό κινηματογράφο.
Μέρες Παραμυθιών και Μύθων στη Σαμοθράκη
09.08.2016 13:46
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ''ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2016'', η Αction Art/Εικαστική Δράση, ένα τριήμερο πρόγραμμα, από 26 έως 28 Αυγούστου 2016, που περιλαμβάνει αφηγήσεις-παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και εργαστήρια.
Εκδηλώσεις, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα τον Ιούλιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
30.06.2016 14:52
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, εργαστηρίων και επαιδευτικών προγραμμάτων για το Ιούλιο 2016.
Εργαστήρια για παιδιά & γονείς και διάλεξη για νέους στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
12.04.2016 15:18
Για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και γονείς, αλλά και μία διάλεξη για νέους.
Πάσχα με παραστάσεις και εργαστήρια στην Παραμυθοχώρα!
12.04.2016 11:58
Η αγαπημένη μας Παραμυθοχώρα έχει ετοιμάσει για τους μικρούς της φίλους ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις ημέρες του Πάσχα, με υπέροχες παραστάσεις και ενδιαφέροντα εργαστήρια!