Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Περσέας, δράκοι και τέρατα, στον πολυχώρο Διέλευσις

Περσέας, δράκοι και τέρατα, στον πολυχώρο Διέλευσις

Ο πολυχώρος Διέλευσις μας προσκαλεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, σε μία βραδιά αφήγησης για μεγάλους και παιδιά από 6 ετών, με τίτλο Περσέας, δράκοι και τέρατα, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στις 19.30.


Μια ζωή σαν παραμύθι, η ζωή του μυθικού Περσέα. Η ιστορία ξεκινά πριν από τη γέννησή του, από τις περιπέτειες της όμορφης Δανάης, της μάνας του. Ο Περσέας γεννιέται μέσα σε μια φυλακή, μεγαλώνει σ' ένα νησί, ταξιδεύει πετώντας ως την άκρη της γης. Συναντά θεούς και γίγαντες, μυθικές γριές και όμορφες νύμφες, μαγικούς βοηθούς και άσπονδους εχθρούς. Κυνηγά τα χειρότερα τέρατα του κόσμου, παλεύει με θεριά και κατορθώνει το ακατόρθωτο. Γίνεται ήρωας τρανός και βασιλιάς δίκαιος και καλός. Μέχρι σήμερα ζει και βασιλεύει, λαμπρό αστέρι στον ουρανό, που τις νύχτες ψιθυρίζει ιστορίες μυθικές για μάχες τρομερές κι αγάπες δυνατές.


Η άγνωστη ιστορία του γνωστού Περσέα, ζωντανεύει μέσα από λόγο αφηγηματικό, άμεσο και παραστατικό και αγκαλιάζεται από τραγούδια και μουσικές.


Σύλβια Βενιζελέα: αφήγηση
Λουκία Κωνσταντάτου: τραγούδι και μουσική (κανονάκι, κρουστά οργανάκια)


Και επειδή η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, μετά την παράσταση , στις 21.00, ο χώρος θα έχει ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα για "δράκους και τέρατα" και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ελεύθερες αφηγήσεις από το κοινό, και φίλους  αφηγητές, μουσικές και απρόσμενες γλυκές εκπλήξεις.


Σκεφτείτε ιστορίες με δράκους και τέρατα κι ελάτε να τις μοιραστούμε, να πείτε και ν' ακούσετε!

Σχετικές ειδήσεις
Θέατρο σκιών Καραγκιόζη στον Πολυχώρο Άγκυρα
23.01.2017 10:33
Ο Πολυχώρος Άγκυρα, σας προσκαλεί, να κάνετε ξεχωριστά τα Σάββατα των παιδιών σας μέσα από τις ιστορίες του Καραγκιόζη, με τον Άθω Δανέλλη, του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων.
Έκθεση παλιών παιχνιδιών στον Πολυχώρο Άγκυρα
30.11.2016 13:12
Ο Πολυχώρος Άγκυρα από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει μια έκθεση παλιού και σπάνιου παιχνιδιού από τη συλλογή του Βασίλη Κούλογλου.
Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα: Σύγχρονο τσίρκο για παιδιά στον πολυχώρο WE
16.05.2016 14:19
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές στον πολυχώρο WE στις 20 Μαΐου 2016, στο θέαμα με τίτλο «Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα», που ερμηνεύει η ακροβάτισσα Marie Mercadel.
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars
28.04.2016 10:33
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
2ο Φεστιβάλ χειροτεχνίας για παιδιά... μα και μεγάλους στο ξενοδοχείο Caravel!
21.03.2016 15:53
Ο πολυχώρος για παιδιά ‘‘Hello kids’’ διοργανώνει το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 το «2ο Φεστιβάλ χειροτεχνίας για παιδιά… μα και μεγάλους», στο Ξενοδοχείο Caravel, στην αίθουσα Ιλισός.