Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Cross over στο Βρυσάκι

Cross over στο Βρυσάκι

Το Βρυσάκι παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις, στις 6 και 7 Μαρτίου 2014 την παράσταση «Cross over», από την ομάδα Καλειδοσκόπιο.


Περίεργο αλλά τώρα μύρισες θάνατο, είναι λες και σου έκλεισα τα μάτια με τα δυο μου χέρια, κοιμήθηκα για μια στιγμή δίπλα σου ρούφηξα όλη την μυρωδιά σου και εκείνη από όνειρο έγινε εφιάλτης και από εφιάλτης τίποτα, θάνατος.


Η ζωντανή σου εικόνα έγινε φάντασμα και κάπου εκεί η μουσική που ακούγεται
δεν είναι πια για να χορέψουμε αλλά για να μας συνοδέψει στο τέλος μας σκεπασμένους από αναμνήσεις και από την απαξίωση ενός φεγγαριού κολλημένου σε έναν ουρανό πίσω στον χρόνο, έστω, λοιπόν η κηδεία του έρωτα για να αναπαυθούν οι ψυχές των ζωντανών. Καλή σου νύχτα αγάπη μου...


Μια παράσταση που πραγματεύεται την έννοια του έρωτα και του θανάτου. Ερευνούμε τις παραπάνω έννοιες μέσα από τις κινήσεις του φυσικού κόσμου και της ζωής , μέσα από πίνακες και γραμμές κτιρίων, μέσα από την φιλοσοφία , την ψυχολογία και την ποίηση. Το σώμα μας αντιδρά στους ήχους, στα συναισθήματά του και κινείται στον χώρο δίχως σκηνικούς περιορισμούς. Μια παράσταση που συνδυάζει διάφορες σωματικές τεχνικές, λόγο, αντικείμενα με σκοπό το σώμα να αποκτήσει την ποιητική του συνείδηση να γίνει ένα με τα άλλα και να γυρίσει στον άξονα του...έτοιμο να τον χάσει ξανά στην θέα του έρωτα του.


Ομάδα Καλειδοσκόπιο

Είμαστε μια ομάδα που ασχολούμαστε με το θέατρο για ενήλικες και για παιδιά καθώς και με την μελέτη της κίνησης. Σε μια αχρονία, σε μια καθολικότητα όπου η γλώσσα πολλές φορές αδυνατεί να κοινωνήσει τα μύχια, το σώμα με την κατάλληλη άσκηση φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένες αλήθειες που χάνουν το απόλυτο τους.

Μέσα από άναρθρους ήχους και φυσικούς ρυθμούς το σώμα αναδεικνύει πορείες προσπερνώντας για μια στιγμή, έστω, την απόλυτη αλήθεια, τον θάνατο. Μελετάμε άρρητα σκίτσα και τα αποκωδικοποιούμε έτσι που ο λόγος δεν έχει προτεραιότητα, άφατες διαδικασίες μέσα από εικόνες, ήχους, σκίτσα, κίνηση.

Το "Καλειδοσκόπιο" εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, ασχολείται με παιδικές παραστάσεις, παραστάσεις ενηλίκων, perfomances. Το cross over έχει παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα της πόλης καθώς και σε χώρους gallery συνοδευόμενο από έκθεση της εικαστικού της παράστασης.


Σκηνοθετική επιμέλεια έργου, κείμενα: Κουτροπούλου Καλλιόπη
Εικαστική προσέγγιση παράστασης: Γιούλη Μπαφαλούκου
Χορογραφίες: Ιωάννα Μουλιάκου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρία Μπαζιάνα
Μακιγιάζ: Πιέτρη Σοφία
Ηθοποιοί, χορευτές: Καρδακάρη Μαίρη, Κουσάνα Ζωή, Μαυραντζά Γεωργία, Μητράκα Εύη, Μουλιάκου Ιωάννα, Μπουραντά Χαρά, Ξενουδάκη Φανή, Παρασίδης Αναστάσης, Τσουφλίδου Δανάη
Video αρχής: Σταυρίδης Χρήστος
Μουσική επιμέλεια: Ευαγγελάτος Μάκης
Επιμέλεια Γραφικών: Κώστας Τρανακίδης

Σχετικές ειδήσεις
Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο VAULT
29.09.2016 12:38
Μετά την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τις sold out παραστάσεις στο VAULT, η παράσταση «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, με την Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι, και σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.