Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Guideline: έκθεση του Γιάννη Κόκκαλη στο ArtWall Project Space

Guideline: έκθεση του Γιάννη Κόκκαλη στο ArtWall Project Space

Το ArtWall Project Space παρουσιάζει την έκθεση του Γιάννη Κόκκαλη, με τίτλο «Οδηγία / Guideline», από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014.


Η έκθεση αποτελείται από την υπερμεγέθη φουσκωτή κατασκευή ενός τζιπ από την σειρά "Inflated" και μία προβολή με τίτλο «Πατρόν». Ταξιδεύοντας στο χρόνο αυτά τα δύο έργα επαναπροσδιορίζονται σε σχέση με το αρχικό τους σχόλιο.
 

Το υπερμέγεθες τζιπ τοποθετημένο στην αίθουσα του ARTWALL δείχνει να ασφυκτιά καθώς διογκώνεται προς το θεατή. Το αλλόκοτο αυτό κατασκεύασμα στέκει σαν μνημείο - σύμβολο μιας εποχής υπέρτατου καταναλωτισμού που έχει αντικατασταθεί από ένα αίσθημα λύπης και παρακμής για αυτό που κάποτε λειτουργούσε ως ένδειξη υψηλού βιοτικού επιπέδου.
 

Η προβολή με τίτλο «Πατρόν» εκτελεί μια σειρά από γραμμές που μας παραπέμπουν σε επάλληλα σχέδια κατασκευής αντικειμένων. Η χαρτογράφηση αυτή καταλήγει σε ένα χαοτικό σύστημα γραμμών που για κάποιες στιγμές μετασχηματίζεται σε μια άμορφη μάζα σε αντίστιξη με το δομημένο ογκόλιθο του τζιπ.
 

Ταυτόχρονα από αυτή τη χαρτογράφηση προκύπτει η αισιοδοξία του καινούργιου, του επαναπροσδιορισμού της πορείας του ατόμου από ένα πληγωμένο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, η χάραξη νέας πνευματικής πορείας.


Στόχος του ArtWall Project Space είναι η προβολή και προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τα εικαστικά , το design, το θέατρο και τη μουσική . Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
TransLux | Πέρα από το φως: έκθεση στο ArtWall Project Space
28.11.2016 12:17
Το Artwall Project Space εγκαινιάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση TransLux | Πέρα από το φως, σε επιμέλεια της Φωτεινής Καπίρη.
Golden Aid: έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση στο ArtWall
22.09.2016 14:54
Το ArtWall Project Space εγκαινιάζει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 την έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση, Golden Aid, σε επιμέλεια του Στρατή Πανταζή.
It never happened: Έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα στο ArtWall Project Space
15.06.2016 15:26
Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής παρουσίασης του Χρήστου Βαγιάτα με τίτλο "It never happened", θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο ArtWall Project Space.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.