Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αναμνέζα - Διονύσης Μαρίνος

Αναμνέζα - Διονύσης Μαρίνος

Από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Διονύση Μαρίνου, με τίτλο «Αναμνέζα».

 

Δέκα θεματικοί κύκλοι. Επικαλυπτόμενοι, παράλληλοι, αντικρουόμενοι. Μια ars memoriae ή μια επερώτηση πάνω στη μνημονική τέχνη. Η Anamneza είναι ένας πλάγιος τρόπος να καλυφθεί το μη περατό σημείο του χρόνου που πέρασε και εκείνου που δεν ήρθε. Μια ποιητική συλλογή αναμνημόνευσης αυτού που δεν συνέβη, αλλά και μια μέθοδος κατάφασης πάνω στη λήθη.

είμαι

όλος

ένα πλήθος

ποτέ μόνος, ποτέ αδιάβροχος

δώσε μου πάλι

ένα

σπίτι να κατοικηθώ

να ΄χω κι εγώ σε κάποιον

να κάνω έξωση

 

Ο Διονύσης Μαρίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Εργάζεται ως δημοσιογράφος.Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα "Χαμένα κορμιά" (Τετράγωνο, 2011), "Η τελευταία πόλη" (Γαβριηλίδης, 2012).

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.