Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

My first tic tac of all your seconds στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

My first tic tac of all your seconds στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για δύο μόνο παραστάσεις στις 11 και 18 Μαρτίου 2014, το έργο My first tic tac of all your seconds, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί σε Ζυρίχη, Αθήνα, Βίλνιους για να επιστρέψει ξανά στην Αθήνα.


«Ήθελα να σε κάνω ευτυχισμένη. Ήθελα να σου πάρω ένα δώρο. Ένα δώρο πολύ ακριβό, για να σε κάνω πολύ ευτυχισμένη. Το ρολόι μου κολλάει. Είναι καλό ρολόι. Δεν είναι χαλασμένο, το πήγα στον τεχνίτη. Λέει πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κολλάει. Επίσης με ρώτησε γιατί πάει 20 λεπτά μπροστά. Του απάντησα πως η πραγματικότητα πάει 40 λεπτά πίσω. Εσύ αγάπη μου, δεν έχεις ρολόι;»


Ένας άντρας βρίσκεται σε αναμονή, εγκλωβισμένος σε έναν μη-τόπο, ένα μέρος χωρίς χαρακτήρα και ιστορία. Ένας ιδιότυπος εστέτ που διατηρεί τη δική του λογική μέσα στο χάος, με την ελπίδα ότι θα βγει αρτιμελής από αυτό. Επιθυμία του είναι να συναντήσει Εκείνη. Εκείνη με την οποία μοιράζεται την ίδια απόσταση, τον δρόμο και τον χρόνο, παραβλέποντας τον μικρό ή τον μεγάλο πόλεμο που συντελείται γύρω του. Ίσως γιατί το αίμα που τρέχει δεν είναι το δικό του. Ακόμα.


Η παράσταση αποτελεί ένα σχόλιο διαρκείας, βασισμένο στην ιδέα μιας ωρολογιακής βόμβας που, ενώ την ακούμε, τη νιώθουμε να χτυπάει, ωστόσο νομίζουμε πως δε θα σκάσει ποτέ - ίσως γιατί έχουμε πειστεί ότι οι ενώσεις της έχουν φθαρεί από τον χρόνο. Έχει ως αφετηρία τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας ιδωμένη υπό το πρίσμα της χιλιομετρικής απόστασης. Όσο ο χρόνος στην χώρα κυλάει στο mute, τόσο η ένταση της βίας κλιμακώνεται. Όσο η ένταση της βίας κλιμακώνεται, τόσο οι πολίτες τη συνηθίζουν, την εντάσσουν στη λογική τους. Αθόρυβα και ανώδυνα, σε ξεχασμένους σκοτωμούς, χωρίς εκρήξεις. Πολιτισμένα.


Σύλληψη - Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σουργιαδάκη
Μετάφραση στα αγγλικά: Γιάννης Στεφάνου
Σκηνογραφία  - Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα, Περικλής Πραβήτας
Ηχοτοπίο: Βικτώρια Νταρίλα
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Video trailer: Πέτρος Πρωτοπαπάς
Φωτογραφίες: Περικλής Πραβήτας

Ερμηνεία: Σαμψών Φύτρος


H παράσταση έχει παρουσιαστεί στο GessneralleeTheaterτης Ζυρίχης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και στο Menu SpaustuveArtsPrintingHouse στο Βίλνιους.

Σχετικές ειδήσεις
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
72 Ώρες, της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.11.2016 14:42
Ύστερα από 25 sold out παραστάσεις, 1.262 θεατές και άφθονο γέλιο, οι «72 ώρες» επιστρέφουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως και 29 Ιανουαρίου.
A Boxer, a  Singer, an Actor and a Dancer στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.05.2016 11:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Ιουνίου το έργο του Γιώργου Παντελεάκη, A Boxer, a Singer, an Actor and a Dancer (Ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μία χορεύτρια).
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Ο Κύκλος του 10 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.03.2016 16:26
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από τις 8 Απριλίου 2016 και για πέντε μόνο παραστάσεις το μουσικοθεατρικό έργο Ο Κύκλος του 10.