Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Le vent nous portera: μουσικές βραδιές στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Le vent nous portera: μουσικές βραδιές στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο άνεμος θα μας ταξιδεύει... η Κυβέλη Καστοριάδη (φωνή) συναντά τη Μαρία Κουλούρη (κείμενο) και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη (κιθάρα) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, μ' ένα ποικίλο πρόγραμμα όπου οι μελωδίες του Serge Gainsbourg γειτνιάζουν με εκείνες των Noir Désir, του Kurt Weill, του Tom Waits.


Η συναυλία αναμειγνύει ποίηση και μουσική . Οι λέξεις της ποιήτριας Μαρίας Κουλούρη  συνοδεύουν τα τραγούδια, ρίχνοντας πάνω τους ένα καινούργιο φως. Τραγούδια και λόγια. Μια φωνή και μια κιθάρα. Μια συγκέντρωση φίλων.


Με τραγούδια των Serge Gainsbourg, J.-B. Lenoir, Boris Vian, Leonard Cohen, Noir Désir, Tom Waits, Kurt Weill, Ariel Ramirez...


Η Κυβέλη Καστοριάδη γεννήθηκε στο Παρίσι το 1980. Πήρε μαθήματα τραγουδιού στο Ωδείο Rachmaninoff, όπως και με τις Lucia di Carlo, Έλλη Πασπαλά, Karen Nimereala, και μαθήματα υποκριτικής στη θεατρική σχολή του Thibault de Montalembert (2009-2011). Έχει δώσει συναυλίες στην Γαλλία και στην Ελλάδα (Kurt Weill, γαλλικά τραγούδια, noir τραγούδια — παραγγελία για τη γιορτή της μουσικής 2012). Το 2010, έπαιξε και τραγούδησε στην παράσταση Athalie του Ρακίνα (Παρίσι). Το 2011, πήρε μέρος στην παράσταση ADN (Théâtre de La Bastille). Το 2011, δημιούργησε με την Audrey Bentley την πρωτότυπη παράσταση Oh my Glotte - ballad opera, που ανέβασαν το φθινόπωρο του 2013 (Παρίσι). Το 2013, ηχογράφησε στην Αθήνα τον πρώτο της δίσκο με την Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο) και τον Ηρακλή Βαβάτσικα (ακορντεόν). Tον Ιούνιο του 2013, ερμήνευσε στο Μουσείο της Ακρόπολης έργα του γάλλου σύγχρονου συνθέτη Thierry Pécou.


Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική στην ηλικία των 7 ετών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών), έγινε δεκτός στο Conservatoire National Supérieur de Musique (Παρίσι), στην τάξη του Roland Dyens (2005). Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και έχει παρακολουθήσει πολλά master classes με διακεκριμένους καθηγητές. Παράλληλα με τις κλασσικές σπουδές του έχει ασχοληθεί με  ποικίλα είδη μουσικής. Ενδιαφέρεται για τη σύνθεση : υπήρξε μαθητής του Bernard Cavanna στο Conservatoire de Gennevilliers. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει αποσπάσει δύο πρώτα βραβεία σε ισάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για κιθάρα. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.


Η Μαρία Κουλούρη γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1975. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως λογοθεραπεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας και εμψυχώτρια θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό και νοητική καθυστέρηση. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών. Θεατρικά της μονόπρακτα έχουν παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου από το Διεθνές Ινστιτούτο του Θεάτρου (Αθήνα). Σ’ ένα απ’ αυτά στηρίζεται το σενάριο ταινίας μικρού μήκους, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν σύντομα. Η πρώτη της ποιητική συλλογή , Μουσείο Άδειο, εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις Μελάνι. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Σχετικές ειδήσεις
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
Λοξή γραμμή, μουσική παράσταση σε 3 μέρη με τη Δανάη Παναγιωτοπούλου στο ΚΕΤ
07.12.2016 11:46
Η Δανάη Παναγιωτοπούλου παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, για πρώτη φορά έναν καινούριο κύκλο τραγουδιών με τίτλο Εφτά παιδικά τραγούδια για το μικρό εμφύλιο, γραμμένα την τελευταία τριετία.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
16 sounds per second με τους EOS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.11.2016 11:51
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στα πλαίσια του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.