Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Περί έρωτα: θεατρική παράσταση στο Θέατρο Χυτήριο

Περί έρωτα: θεατρική παράσταση στο Θέατρο Χυτήριο

Το Μεταμορφωτικό Θέατρο παρουσιάζει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τη θεατρική παράσταση «Περί έρωτα» που απαντάει  στα θεμελιώδη ερωτήματα μέσω της εμπειρίας της ανθρωπότητας εδώ και 2000 χρόνια.


«Για ποιο λόγο τριγυρνούν στις φαντασιώσεις μας ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα; Τι γυρεύουν ο Τριστάνος και η Ιζόλδη καταμεσής του πελάγους και τι δουλειά έχει ο τροβαδούρος του Μεσαίωνα τα μεσάνυχτα κάτω από τη  γέφυρα των στεναγμών;  Πώς κατέκτησε ο Κορτέζ την αυτοκρατορία των Αζτέκων, ποιο είδος έκστασης είναι ανώτερο σύμφωνα με το Σωκράτη, πόσες και ποιες εφαρμογές μπορεί να έχει ένα ξυραφάκι,  και επιτέλους μπορεί να είναι μια ζωή γεμάτη πάθος;"


Σκηνοθεσία: Φάνης Καφούσιας, Μαίρη Παππά.
Μουσική live performance: Χρήστος Οικονομίδης
Παίζουν: Φαίη Βάκρινου, Κατερίνα Γκέτη, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Νίκος Κανάς, Κώστας Κλίτσας, Χριστίνα Κοττώρη, Αλίσα Μπουζάνη, Νίκος Σαρόγλου,  Έφη Χαντζούλη.
Κείμενο: Συγγραφική ομάδα Μεταμόρφωσις
Παραγωγή: ΑΜΚΕ Μεταμόρφωσις


Σεξ, γάμος , έρωτας, αγάπη, 4 διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις από το Μεταμορφωτικό Θέατρο. Μεταμορφωτικές θεατρικές εμπειρίες που πραγματεύονται θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες. Ποιον δεν απασχολούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτοί οι τομείς; Ποιος μένει ανεπηρέαστος αν κάτι από τα παραπάνω δεν λειτουργεί; Πρόκειται για έναν κεντρικό τομέα της ζωής των ανθρώπων. Τον τομέα των σχέσεων. Και οι σχέσεις συχνά υποφέρουν γιατί διέπονται από διάφορους φόβους. Εμφανίζεται ο φόβος, απομακρύνεται η ελευθερία. Τις περισσότερες φορές η απώλεια της ελευθερίας εξισώνεται με ταλαιπωρία. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο κλειδί στο οποίο ακουμπούν οι πρώτες παραστάσεις του Μεταμορφωτικού Θεάτρου.


Στόχος τους είναι να απελευθερώσουν το θεατή και να ανοίξουν νέες οπτικές όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς. Πως γίνεται αυτό; Μπροστά στα μάτια του θεατή δραματοποιείται μέσα σε κάποια λεπτά η ιστορία του εκάστοτε θέματος (σεξ, γάμος, έρωτας, αγάπη) των τελευταίων δύο χιλιετιών στον δυτικό πολιτισμό κι έτσι ο θεατής κατανοεί γιατί φτάσαμε στο παρόν να σχετιζόμαστε όπως σχετιζόμαστε με αυτά τα θέματα. Η εικόνα ανοίγει αυτόματα, και με τον τρόπο αυτό μεταμορφώνεται η διάσταση του «Θέματος» που παρουσιάζεται, Το θεατρικό έργο λειτουργεί σαν ένα εργαλείο με το οποίο ο θεατής απομακρύνει από τα μάτια του το μικροσκόπιο μέσα από το οποίο εστίαζε σε ό,τι τον προβλημάτιζε. Πρόθεση του Μεταμορφωτικού Θεάτρου είναι να αφήσει το θεατή με μια αίσθηση ελευθερίας σε αυτούς τους τομείς.


Θα ακολουθήσει πάρτυ για τη γιορτή του Αγ.Βαλεντίνου.

Σχετικές ειδήσεις
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
“Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο Θέατρο Χυτήριο
14.10.2016 10:28
Το Θέατρο Χυτήριο μας προσκαλεί στην παράσταση “Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., ένα μονόλογο βασισμένο στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου.
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.