Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

…Κι αν πέφτουν τ' άγρια πουλιά, σε σκηνοθεσία Γ. Καλαβριανού στον Ιανό

…Κι αν πέφτουν τ' άγρια πουλιά, σε σκηνοθεσία Γ. Καλαβριανού στον Ιανό

Ο Γιάννης Καλαβριανός, η Χριστίνα Μαξούρη και η Βασιλική Σαραντοπούλου, τρεις από τους συντελεστές της παράστασης «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες», βάζουν κείμενα, τραγούδια και ποιήματα στην «Παραλογή» που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο Φεστιβάλ Αθηνών και ξαναστήνουν από την αρχή την τραγική ιστορία αγάπης του Γιοφυριού της Άρτας.


Το καλοκαίρι του 2010, το Φεστιβάλ Αθηνών και η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, παρουσίασαν την παράσταση Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες, προτείνοντας τη συνάντηση της δημοτικής ποίησης με το έργο του πολυδιαβασμένου νεοέλληνα ποιητή Τάσου Λειβαδίτη.


Τέσσερα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός και δύο από τις ηθοποιούς εκείνης της παράστασης, η Χριστίνα Μαξούρη και η Βασιλική Σαραντοπούλου, βάζουν κείμενα, τραγούδια και ποιήματα στο "Γιοφύρι της Άρτας" και ξαναστήνουν την Παραλογή που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο Φεστιβάλ Αθηνών.


Ο κόσμος του τραγουδιού συντίθεται και διασπάται συνεχώς με τη βοήθεια των συνθέσεων και των ήχων του Χρύσανθου Χριστοδούλου , που με τις φωνές των ηθοποιών, αφηγούνται από την αρχή το Γιοφύρι, υποστηρίζοντας πως η γνωστή ιστορία του τραγουδιού δημιουργήθηκε για να σκεπάσει το σκάνδαλο της αυτοκτονίας εξαιτίας ενός ερωτικού τριγώνου και μιας προδοσίας.


Δραματουργική επεξεργασία σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σχεδιασμός ήχων: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Παίζουν: Χριστίνα Μαξούρη, Βασιλική Σαραντοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Ανεμοδαρμένα ύψη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο της ΕΜΣ
18.01.2017 15:53
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα «Ανεμοδαρμένα ύψη», το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης και εκδίκησης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου: Περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ
22.07.2016 15:28
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε μεγάλα, επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Η τάξη μας, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ από τον ΘΟΚ και τον Γιάννη Καλαβριανό στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 17:04
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Η τάξη μας, για δύο παραστάσεις στις 17 και 18 Ιουνίου 2016.