Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

…Κι αν πέφτουν τ' άγρια πουλιά, σε σκηνοθεσία Γ. Καλαβριανού στον Ιανό

…Κι αν πέφτουν τ' άγρια πουλιά, σε σκηνοθεσία Γ. Καλαβριανού στον Ιανό

Ο Γιάννης Καλαβριανός, η Χριστίνα Μαξούρη και η Βασιλική Σαραντοπούλου, τρεις από τους συντελεστές της παράστασης «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες», βάζουν κείμενα, τραγούδια και ποιήματα στην «Παραλογή» που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο Φεστιβάλ Αθηνών και ξαναστήνουν από την αρχή την τραγική ιστορία αγάπης του Γιοφυριού της Άρτας.


Το καλοκαίρι του 2010, το Φεστιβάλ Αθηνών και η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, παρουσίασαν την παράσταση Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες, προτείνοντας τη συνάντηση της δημοτικής ποίησης με το έργο του πολυδιαβασμένου νεοέλληνα ποιητή Τάσου Λειβαδίτη.


Τέσσερα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός και δύο από τις ηθοποιούς εκείνης της παράστασης, η Χριστίνα Μαξούρη και η Βασιλική Σαραντοπούλου, βάζουν κείμενα, τραγούδια και ποιήματα στο "Γιοφύρι της Άρτας" και ξαναστήνουν την Παραλογή που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο Φεστιβάλ Αθηνών.


Ο κόσμος του τραγουδιού συντίθεται και διασπάται συνεχώς με τη βοήθεια των συνθέσεων και των ήχων του Χρύσανθου Χριστοδούλου , που με τις φωνές των ηθοποιών, αφηγούνται από την αρχή το Γιοφύρι, υποστηρίζοντας πως η γνωστή ιστορία του τραγουδιού δημιουργήθηκε για να σκεπάσει το σκάνδαλο της αυτοκτονίας εξαιτίας ενός ερωτικού τριγώνου και μιας προδοσίας.


Δραματουργική επεξεργασία σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σχεδιασμός ήχων: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Παίζουν: Χριστίνα Μαξούρη, Βασιλική Σαραντοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Ηρώδειο
29.07.2016 10:42
Η πολυσυζητημένη Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, έχοντας ήδη κατακτήσει τις καρδιές του κοινού που κατακλύζει τις παραστάσεις της σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνει την πραγματοποίηση μιας και μοναδικής παράστασης στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 ώρα 21.00 στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου: Περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ
22.07.2016 15:28
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε μεγάλα, επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Η τάξη μας, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ από τον ΘΟΚ και τον Γιάννη Καλαβριανό στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 17:04
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Η τάξη μας, για δύο παραστάσεις στις 17 και 18 Ιουνίου 2016.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.