Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Βυσσινόκηπος, του Άντον Τσέχωφ στο Studio Μαυρομιχάλη

Βυσσινόκηπος, του Άντον Τσέχωφ στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο θίασος Συνθήκη παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Studio Μαυρομιχάλη το έργο του Άντον Τσέχωφ , Βυσσινόκηπος.


Το πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα στη Ρωσία. «Όλη η Ρωσία είναι κήπος μας». Μια φράση που ακούγεται συχνά στο έργο του Τσέχωφ. Ένα κτήμα, με έναν υπέροχο κήπο, που ανθίζει, καρπίζει, μα που είναι υποθηκευμένο, λόγω κακής διαχείρισης. Οι τόκοι ανεβαίνουν, τα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται, οι Τράπεζες αδιαφορούν για την ομορφιά, τη φήμη ή την χρησιμότητά του. Τον βγάζουν σε πλειστηριασμό. Ο «Βυσσινόκηπος» θα γίνει οικόπεδα. Η περιοχή θα «αναπτυχθεί», με ένα τσεκούρι να αναλαμβάνει εργασία, καταστρέφοντας μαζί κι αυτούς που αδυνατούν ν’ ακολουθήσουν.


Οι ομοιότητες με την δική μας αρχή του 21ου αιώνα ολοφάνερες. Ένα ίδιο τσεκούρι πάνω από τη δική μας χώρα.


Ο θίασος «ΣυνΘήκη» επιλέγει τον «Βυσσινόκηπο», γιατί έχει την ανάγκη να μιλήσει -μέσα από ένα σπουδαίο έργο- για την κρίση της δικής μας εποχής. Για την δική μας κοινωνία, που βίωσε μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας, μια περίοδο με “δανεικά, χωρίς ιδανικά”, βουτηγμένη στη χυδαιότητα και τη διαφθορά. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες μας σε σχέση με “αυτό που χάνεται”, αλλά και τις ευθύνες μας γι’ αυτό που έρχεται.


Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κωστής Ζ. Καπελώνης
Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Κεχαγιάς
Εκτέλεση κοστουμιών: Βεστιάριο

Παίζουν: Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Ελένη Μακρή, Αντώνης Ραμπαούνης, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Πάνης Καλοφωλιάς, Άγγελος Κεχαγιάς,  Ειρήνη Πανούση, Νίκος Παπαδόπουλος, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαρλέν Σαίτη

Διάρκεια Παράστασης: 100 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βυσσινόκηπος  του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Εμπρός
20.02.2017 11:44
Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ, ανεβάζει η νεοσύστατη Ομάδα Ίριδα σε σκηνοθεσία Ερρίκου Μηλιάρη, από τις 6 Μαρτίου στο θέατρο Εμπρός για οκτώ μόνο παραστάσεις.
Η Αρκούδα, του Αντόν Τσέχωφ στο Τεχνοχώρο Φάμπρικα
21.12.2016 17:05
Το έργο του Αντόν Τσέχωφ, Η Αρκούδα, φιλοξενεί ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα από τις 2 Ιανουαρίου 2017.
Ο Συγγραφέας σου Πέθανε, της Άσπας Καλλιάνη στο Θέατρο Αλκμήνη
09.11.2016 10:43
Στις αρχές του 2017, το θέατρο Αλκμήνη θα υποδεχτεί στη σκηνή του τρεις σπουδαίους χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας υπό τις συγγραφικές και σκηνοθετικές οδηγίες της Άσπας Καλλιάνη. Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.
Τσέχωφ για 2 - Πάει πολύς καιρός που δεν ήπια σαμπάνια…, στο Θέατρο Γκλόρια
29.02.2016 16:49
Τα δύο κωμικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Πρόταση γάμου» και «Αρκούδα», παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ Μικρή Σκηνή από 4 Μαρτίου.