Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η " γενιά των ιδεών": παρουσίαση του βιβλίου στο Polis Art Cafe

Η

 Mε αφορμή την έκδοση του βιβλίου Η " γενιά των ιδεών" και ο Γ. Θεοτοκάς του Παναγιώτη Νούτσου, οι εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ και το POLIS ART CAFE διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με τον Παναγιώτη Νούτσο και τον δημοσιογράφο Βασίλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του ένθετου «Βιβλιοθήκη» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας για την γενιά των ιδεών.

 

H παρούσα μελέτη ερευνά τη «γενιά του ‘30». Η «γενιά του ‘30» συνιστά μια «ιδιαίτερη παράμετρο» αφού εμφανίστηκε ως «γενιά των ιδεών» και είχε ως «πρωτοστάτη» ή «δημόσιο εκπρόσωπο» και επομένως «διαχρονικό υπερασπιστή» της τον Γιώργο Θεοτοκά που εκφράζει την «ιδεολογία της και τροφοδοτεί τη μυθολογίας της». Ο συγγραφέας παραθέτει με γλαφυρό τρόπο τις συνιστώσες που κατέστησαν τη «γενιά του ‘30» σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές.

 

Οργάνωση:

Βασίλης Χατζηιακώβου / Παρουσία

Επιμέλεια Ήχου:

Studio MX - TEAM

www.studiomxgr.com

Επικοινωνία:

Μαρία Σούμπερτ/ Cloud 7

schubertmaria@outlook.com

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
10.05.2016 10:06
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
Παρουσίαση του βιβλίου του Νότη Μαυρουδή με τίτλο
28.04.2016 10:44
Παρουσίαση του βιβλίου του Νότη Μαυρουδή με τίτλο "Book Face. Σχολιάζοντας τα πέριξ" την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης.
Παρουσίαση του βιβλίου
15.03.2016 09:31
Οι εκδόσεις "Πεδίο" διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Πρώτη φορά Αριστερά" με κείμενα των Γιάννη Μηλιού, Στάμου Παπαστάμου, Τάσου Παππά και Γεράσιμου Προδρομίτη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνθου Σκαργιώτη
17.02.2016 10:14
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Nakas Book House σας προσκαλούν στην κεντρική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνθου Σκαργιώτη, Στον δρόμο των αρωμάτων την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής, "Ελευθέριος Μαντζίκας"
Παρουσίαση του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ,
02.12.2015 10:20
Οι εκδόσεις Πεδίο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ Άξιζε... την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών