Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η " γενιά των ιδεών": παρουσίαση του βιβλίου στο Polis Art Cafe

Η

 Mε αφορμή την έκδοση του βιβλίου Η " γενιά των ιδεών" και ο Γ. Θεοτοκάς του Παναγιώτη Νούτσου, οι εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ και το POLIS ART CAFE διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με τον Παναγιώτη Νούτσο και τον δημοσιογράφο Βασίλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του ένθετου «Βιβλιοθήκη» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας για την γενιά των ιδεών.

 

H παρούσα μελέτη ερευνά τη «γενιά του ‘30». Η «γενιά του ‘30» συνιστά μια «ιδιαίτερη παράμετρο» αφού εμφανίστηκε ως «γενιά των ιδεών» και είχε ως «πρωτοστάτη» ή «δημόσιο εκπρόσωπο» και επομένως «διαχρονικό υπερασπιστή» της τον Γιώργο Θεοτοκά που εκφράζει την «ιδεολογία της και τροφοδοτεί τη μυθολογίας της». Ο συγγραφέας παραθέτει με γλαφυρό τρόπο τις συνιστώσες που κατέστησαν τη «γενιά του ‘30» σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές.

 

Οργάνωση:

Βασίλης Χατζηιακώβου / Παρουσία

Επιμέλεια Ήχου:

Studio MX - TEAM

www.studiomxgr.com

Επικοινωνία:

Μαρία Σούμπερτ/ Cloud 7

schubertmaria@outlook.com

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
30.11.2016 16:09
Οι εκδόσεις της Εστίας σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιουλίας Περσάκη, "Κατοχή και Πείνα", το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Polis Art Cafe.
Παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου, Το θέατρο της Έλενας Πέγκα
22.11.2016 09:46
Η Κάπα Εκδοτική σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου Το θέατρο της Έλενας Πέγκα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο Polis Art Cafe.
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
Παρουσίαση του βιβλίου
10.05.2016 10:06
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
Παρουσίαση του βιβλίου
15.03.2016 09:31
Οι εκδόσεις "Πεδίο" διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Πρώτη φορά Αριστερά" με κείμενα των Γιάννη Μηλιού, Στάμου Παπαστάμου, Τάσου Παππά και Γεράσιμου Προδρομίτη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.