Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Be There! Corfu Animation Festival συνεχίζεται στον Ιανό

Το Be There! Corfu Animation Festival συνεχίζεται στον Ιανό

Πολλά και ενδιαφέροντα προετοιμάζει το Be There! σε συνεργασία με τον Ιανό και για το 2014. Τετάρτη 12, Πέμπτη 13 και Τρίτη 18 Φεβρουαρίου είναι οι 3 ημερομηνίες ορόσημα με ένα πρόγραμμα πλούσιο, ερωτικό και animated στη ζεστή ατμόσφαιρα του Ιανού.


Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των δύο από το 2013 κλείνει το μάτι στο κοινό και ανανεώνει το ραντεβού της για τον πιο ερωτικό μήνα του νέου χρόνου, το Φεβρουάριο και μάλιστα εις τριπλούν.


Το πρώτο ραντεβού, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, ανοίγει την αυλαία με τη διεξαγωγή επαγγελματικού workshop - σεμιναρίου για τους φοιτητές και τους επαγγελματίες αλλά και όσους επιθυμούν να μυηθούν και να εντρυφήσουν στα μονοπάτια της δημιουργίας animation μέσα από την καθοδηγητική ματιά της Ελένης Μούρη (επίκουρης καθηγήτριας ΤΕΙ Αθήνας, τμήμα γραφιστικής με γνωστικό αντικείμενο στο animation). Τίτλος: Oργάνωση προ παραγωγής ταινίας animation: «Από την Ιδέα στο Storyboard».


Στο επόμενο ραντεβού, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, ένα πολυσυλλεκτικό πάνελ και μια συζήτηση γύρω από την αγάπη, τον έρωτα και το animation μπλέκουν την έκφραση των συναισθημάτων με την τέχνη και εμπνέονται από 8 μοναδικές και ειδικά επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που προβάλλονται αμέσως πριν, διάρκειας 1 περίπου ώρας και μόνο για ενηλίκους. Το θέμα πάντα και σταθερά ο έρωτας, η αγάπη και η ερμηνεία των πολύπλοκων αυτών εννοιών, όπως περιγράφονται γλαφυρά και απλουστευμένα μέσω των απαράμιλλης εικόνας  του animation.


Το τελικό κατά σειρά ραντεβού, την Τριτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 22:30, ολοκληρώνει την τριλογία του Φεβρουαρίου με τον πιο ιδανικό τρόπο και συγκεκριμένα με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας Le Tableau δια μαγικής χειρός Jean-François Laguionie. Ένα love story ύμνο στο animation με υπέροχες εικόνες, ευρηματικό σενάριο και καταπληκτική μουσική όπως μοναδικά συντονίζονται από τον αριστοτέχνη και βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη του.


Λίγα λόγια για τη θεματολογία των προβολών

Χωρίς αιδημοσύνη αλλά και με μεγάλη φινέτσα, οι ταινίες μικρού μήκους του αφιερώματος γιορτάζουν (με τον τρόπο τους) το διαπροσωπικό πλέγμα της αγάπης.

Η αγάπη μπορεί να αναπαρίσταται ως χρονολόγιο μελλοντικών επιπτώσεων (Κι έζησαν αυτοί καλά), ενώ κάποτε ταξιδεύει ανάμεσα στην τέχνη και την πραγματικότητα (Η βιβλιοθήκη , Ατελείωτος πίνακας). Ακόμη κι όταν είναι απλή ερωτική απόρριψη, κυριαρχείται από χρώματα και βιώματα (Νόστιμοι χωρισμοί), πολύ περισσότερο όταν ο χωρισμός είναι ανεπανόρθωτος (Πού είσαι αγάπη μου). Μια φανταιζί ιστορία μπορεί εν τέλει να είναι πολύ καθημερινή (Αυτό είναι αγάπη), ενώ μια πολύ συνηθισμένη πραγματικότητα μπορεί να γίνει σχεδόν ανυπέρβλητη κωμική δυσκολία (Πώς ο Ντέιβ και η Έμμα έμειναν έγκυοι) και, είτε το θέλουμε είτε όχι, η αγάπη κάποτε συνδέεται με το έγκλημα και εξουδετερώνει δυναμικά τα στερεότυπα των δύο φύλων (Βιθέντα).

Οι ταινίες animation του Be there! Corfu Animation Festival (σε 2D/3D computer animation, κούκλες ή ακόμη και με συμμετοχή ηθοποιών) είναι τόσο σύγχρονες όσο και στοχαστικές -και όμορφες- για ένα θέμα που συνεχώς εμπνέει.

Διοργάνωση: Great Events
Παραγωγή: ANIMATE CORFU

Σχετικές ειδήσεις
Το Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
09.12.2016 14:54
Η Στέγη και το Animasyros αποχαιρετούν το 2016 με ένα τριήμερο εκδηλώσεων animation. Το Animasyros στη Στέγη περιλαμβάνει μια best-of επιλογή ταινιών, για παιδιά, ενήλικες, αλλά και όλη την οικογένεια, από αυτές που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0. και από ταινίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηρίων με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Το παιδί και τα μάγια (απόσπασμα), του Μωρίς Ραβέλ από την ΕΛΣ στην έναρξη του Animasyros 9.0
22.09.2016 16:48
Πριν ένα χρόνο στην πρώτη τους συνεργασία, το φεστιβάλ Animasyros και η Εθνική Λυρική Σκηνή «πάντρεψαν» με μεγάλη επιτυχία δύο μορφές τέχνης που σε πρώτο άκουσμα μοιάζουν αταίριαστες -το λυρικό θέατρο και το animation- παρουσιάζοντας μια διαφορετική «ανάγνωση» αποσπασμάτων της οπερέτας του Γιόχαν Στράους, Η Νυχτερίδα.
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation για μία ημέρα στη Στέγη
14.09.2016 10:55
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation + Αγορά, λίγο πριν σαλπάρει για τη μοναδική Σύρο, κάνει μια στάση στην Αθήνα για μια προ-φεστιβαλική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.
Sifestival 2016 στη Σίφνο
07.07.2016 11:48
Η Σίφνος μας προσκαλεί στο Sifestival, ένα διαπολιτισμικό φεστιβάλ με ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, συναυλία πιάνου, έκθεση φωτογραφίας, ανάγνωση, από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου 2016.
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.