Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Εργαστήρι "Το ελληνικό τραγούδι - Ερμηνεία" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Εργαστήρι

Στο τρίτο εργαστήρι "Το ελληνικό τραγούδι" της καλλιτεχνικής περιόδου, 2013-14, η ουσία της ερμηνείας και της ανάδειξης του περιεχομένου του τραγουδιού σε επίπεδο μουσικής και λόγου, παραμένουν κεντρικά θέματα αναζήτησης και σχολιασμού.


Εισηγήτρια η ηθοποιός και σκηνοθέτις Λυδία Κονιόρδου, η οποία προσεγγίζει το ιδιαίτερο αυτό θέμα μέσα από την προσωπική της οπτική, σε συνεργασία με νέους τραγουδιστές/ ηθοποιούς που επιλέχθηκαν με ακρόαση στις 4/10/2013 στα πλαίσια του πρώτου εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε ένα ποίημα και τραγούδι της επιλογής τους. Η εισηγήτρια δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα συμμετοχής από το κοινό. Για την συμμετοχή απαιτεί άνετη ενδυμασία.


Τις δύο προηγούμενες καλλιτεχνικές περιόδους, το Ελληνικό Σχέδιο επιμελήθηκε και υλοποίησε συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι. Η συμμετοχή του κοινού και διακεκριμένων συνθετών, στιχουργών ερμηνευτών από τον χώρο του ελληνικού τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και απέδειξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που  αγαπούν το ελληνικό τραγούδι. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν η αρχή και η επιβεβαίωση ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.


Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2012-13, σε συνέχεια των συζητήσεων αυτών, το Ελληνικό Σχέδιο πραγματοποίησε συζητήσεις/ εργαστήρια που αφορούσαν στην ερμηνεία. Με τους Αγώνες δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού δίνεται έμφαση στη μουσική και στιχουργική σύνθεση . Ο ερμηνευτής ωστόσο, είναι το μέσο της έκφρασης του περιεχομένου της μουσικής και των στίχων και της μετάδοσής τους στο κοινό.


Καλλιτεχνική επιμέλεια-εκτέλεση παραγωγής: Το Ελληνικό Σχέδιο

Επιμέλεια Εργαστηρίου: Δημήτρης Παπαδημητρίου , Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Open Day: Minimalism(s) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
23.02.2016 13:21
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί στις 6 Μαρτίου 2016 στο Open Day με τίτλο Minimalism(s).
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.
Μετασχηματισμοί: Κύκλος Συναυλιών 1 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
13.01.2016 10:37
Το Ελληνικό Σχέδιο καλωσορίζει τη νέα χρονιά με έναν κύκλο τριών συναυλιών, όπου παρουσιάζονται κλασικά ή καινούρια έργα. Η διάθεσή μας είναι διάθεση παιχνιδιού, πειράματος, πρόκλησης, δοκιμής, με την ελπίδα να προκύψει κάτι καινούριο, ενδιαφέρον, δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη και σκέψη.
Η Μουσική εμπνέει τη λογοτεχνία από το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη
26.10.2015 14:47
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ στην προσπάθεια να υποστηρίξει την πρωτογενή δημιουργία και την διάδραση των τεχνών μεταξύ τους προσεγγίζει τον χώρο της λογοτεχνίας.
Το Ελληνικό Σχέδιο: Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Δράσεων 2015-2016
23.10.2015 13:00

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, στο πλαίσιο της υποστήριξης της πρωτογενούς μουσικής δημιουργίας, της διάδρασης των τεχνών, του πειραματισμού και του ρεπερτορίου μεγάλων έργων, παρουσιάζει και φέτος μία σειρά δράσεων σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και σας προσκαλεί σε μία σεζόν γεμάτη μουσική.