Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρι "Το ελληνικό τραγούδι - Ερμηνεία" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Εργαστήρι

Στο τρίτο εργαστήρι "Το ελληνικό τραγούδι" της καλλιτεχνικής περιόδου, 2013-14, η ουσία της ερμηνείας και της ανάδειξης του περιεχομένου του τραγουδιού σε επίπεδο μουσικής και λόγου, παραμένουν κεντρικά θέματα αναζήτησης και σχολιασμού.


Εισηγήτρια η ηθοποιός και σκηνοθέτις Λυδία Κονιόρδου, η οποία προσεγγίζει το ιδιαίτερο αυτό θέμα μέσα από την προσωπική της οπτική, σε συνεργασία με νέους τραγουδιστές/ ηθοποιούς που επιλέχθηκαν με ακρόαση στις 4/10/2013 στα πλαίσια του πρώτου εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε ένα ποίημα και τραγούδι της επιλογής τους. Η εισηγήτρια δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα συμμετοχής από το κοινό. Για την συμμετοχή απαιτεί άνετη ενδυμασία.


Τις δύο προηγούμενες καλλιτεχνικές περιόδους, το Ελληνικό Σχέδιο επιμελήθηκε και υλοποίησε συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι. Η συμμετοχή του κοινού και διακεκριμένων συνθετών, στιχουργών ερμηνευτών από τον χώρο του ελληνικού τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και απέδειξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που  αγαπούν το ελληνικό τραγούδι. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν η αρχή και η επιβεβαίωση ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.


Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2012-13, σε συνέχεια των συζητήσεων αυτών, το Ελληνικό Σχέδιο πραγματοποίησε συζητήσεις/ εργαστήρια που αφορούσαν στην ερμηνεία. Με τους Αγώνες δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού δίνεται έμφαση στη μουσική και στιχουργική σύνθεση . Ο ερμηνευτής ωστόσο, είναι το μέσο της έκφρασης του περιεχομένου της μουσικής και των στίχων και της μετάδοσής τους στο κοινό.


Καλλιτεχνική επιμέλεια-εκτέλεση παραγωγής: Το Ελληνικό Σχέδιο

Επιμέλεια Εργαστηρίου: Δημήτρης Παπαδημητρίου , Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
09.02.2017 12:36
Τον Σωκράτη Μάλαμα τον διακρίνει μία μοναδικότητα στη γραφή, την ερμηνεία, τη σύνθεση, μα πάνω από όλα την οπτική του. Είναι αποδεκτό από όλους ότι είναι μία "σχολή" μόνος του.
25.01.2017 16:16
Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Γιώργου Περρή, "Ποιος φοβάται την αγάπη" σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους Άρη Δαβαράκη.
Ο Al Di Meola παίζει Beatles στη σκηνή του Gazarte!
03.11.2016 16:31
O ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό "guitar hero", ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, ο μέγας Al Di Meola, επιστρέφει στο Gazarte για να μας χαρίσει δύο αξέχαστα live την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.
Αναστάσιος Ράμμος: Ο νέος νικητής του Jumping Fish
20.10.2016 10:03
Ο Αναστάσιος Ράμμος με το τραγούδι του "Όλα Τα Μυστικά", είναι ο νέος "Καλλιτέχνης του Τριμήνου" μέσα από το διαγωνισμό του JumpingFish.gr, το portal που αναλαμβάνει την ανάδειξη πραγματικά φρέσκων ταλέντων από την εγχώρια μουσική σκηνή!
Open Day: Minimalism(s) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
23.02.2016 13:21
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί στις 6 Μαρτίου 2016 στο Open Day με τίτλο Minimalism(s).