Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Master Class στο Φαγκότο από το Kyklos Ensemble

Master Class στο Φαγκότο από το Kyklos Ensemble

To Kyklos Ensemble διοργανώνει ένα Master Class στο Φαγκότο με τους Alexei Tkachuk και Γεώργιο Φαρούγγια, από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2014.


Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS, στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής λειτουργίας που αποτελεί βασικό πυλώνα της δημιουργίας του, μένοντας πιστό παράλληλα σε μία από τις βασικές αρχές του -αυτήν της ανταποδοτικότητας-, δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να επιμορφωθούν υπό την αιγίδα του, διοργανώνοντας το πρώτο του master class με τον σολίστα του συνόλου και καταξιωμένο έλληνα φαγκοτίστα Γεώργιο Φαρούγγια καθώς και μια σημαντική προσωπικότητα από το εξωτερικό: τον διεθνώς αναγνωρισμένο ομότεχνό του Alexei Tkachuk -μέλος της ορχήστρας Bamberg Symphony, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης και εκπαιδευμένο στη διάσημη Οrchestra Academy της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.


Στα πλαίσια του master class, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ασκήσεις αναπνοής, διδασκαλία probespiel, βασικές τεχνικές, ατομικά μαθήματα, καθώς και τεχνικές για την κατασκευή καλαμιών (φαγκότου).


Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν, στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 16:30, με μια συναυλία του KYKLOS ENSEMBLE με ελεύθερη είσοδο για το κοινό –δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, πέρα από τους νέους εκπαιδευόμενους, και στο ευρύτερο κοινό να παρακολουθήσει από κοντά την σολιτιστική αρτιότητα του συνόλου που όμως πειθαρχεί στον κοινό σκοπό: την ανάδειξη των μουσικών έργων μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων των μελών του.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σκαλκώτας και τα πνευστά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.02.2017 16:14
Οι συνθέσεις για πνευστά του Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), δημιουργίες τεχνικής τελειότητας και υψηλής αισθητικής, αποτελούν λαμπρά μνημεία του σύγχρονου πολιτισμού, όπως άλλωστε το σύνολο της εργογραφίας του, η οποία εξακολουθεί να συγκινεί τον σημερινό ακροατή και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του. Έτσι, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το κοινό της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει τη Σονάτα κοντσερτάντε για φαγκότο και πιάνο, τα Κουαρτέτα αρ. 1 και αρ. 2 για πιάνο και πνευστά, το Κοντσερτίνο για όμποε και πιάνο και το Κοντσερτίνο για τρομπέτα και πιάνο. Τα έργα ερμηνεύουν οι: Σπύρος Κοντός (όμποε), David Tomàs Realp [Νταβίντ Τομάς Ρεάλπ] (φαγκότο), Γιάννης Καραμπέτσος (τρομπέτα) και Λητώ Θώμου (πιάνο).
Συναυλία του ΚΜΣΤ με το Transcription Ensemble στο Κρατικό Μουσείο Manege
04.01.2017 11:45
Το έργο Ελλήνων συνθετών του 20ου αιώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φιλότεχνοι της Αγίας Πετρούπολης από το μουσικό σύνολο ‘Transcription Ensemble’ στο Κρατικό Μουσείο Manege, τη Δευτέρα 9 Ιανουάριου 2017, στις 19:00, τελευταία ημέρα της έκθεσης «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα».
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Plaza Ensemble μεταφράζει μουσικά το σύμπαν του Φερνάντο Πεσσόα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
23.03.2016 12:13
Το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσει, επί της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια σειρά συνθέσεων και τραγουδιών που συμπλέκονται με ποιήματα και κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.