Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Master Class στο Φαγκότο από το Kyklos Ensemble

Master Class στο Φαγκότο από το Kyklos Ensemble

To Kyklos Ensemble διοργανώνει ένα Master Class στο Φαγκότο με τους Alexei Tkachuk και Γεώργιο Φαρούγγια, από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2014.


Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS, στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής λειτουργίας που αποτελεί βασικό πυλώνα της δημιουργίας του, μένοντας πιστό παράλληλα σε μία από τις βασικές αρχές του -αυτήν της ανταποδοτικότητας-, δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να επιμορφωθούν υπό την αιγίδα του, διοργανώνοντας το πρώτο του master class με τον σολίστα του συνόλου και καταξιωμένο έλληνα φαγκοτίστα Γεώργιο Φαρούγγια καθώς και μια σημαντική προσωπικότητα από το εξωτερικό: τον διεθνώς αναγνωρισμένο ομότεχνό του Alexei Tkachuk -μέλος της ορχήστρας Bamberg Symphony, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης και εκπαιδευμένο στη διάσημη Οrchestra Academy της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.


Στα πλαίσια του master class, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ασκήσεις αναπνοής, διδασκαλία probespiel, βασικές τεχνικές, ατομικά μαθήματα, καθώς και τεχνικές για την κατασκευή καλαμιών (φαγκότου).


Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν, στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 16:30, με μια συναυλία του KYKLOS ENSEMBLE με ελεύθερη είσοδο για το κοινό –δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, πέρα από τους νέους εκπαιδευόμενους, και στο ευρύτερο κοινό να παρακολουθήσει από κοντά την σολιτιστική αρτιότητα του συνόλου που όμως πειθαρχεί στον κοινό σκοπό: την ανάδειξη των μουσικών έργων μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων των μελών του.

Σχετικές ειδήσεις
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
The Geneva Ensemble live στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
28.04.2016 14:29
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κορώνης 2016 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο «Συμπόσιο» με το "The Geneva Ensemble".
Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη
25.04.2016 16:51
Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20:30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης φιλοξενείται το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemble που θα ερμηνεύσει το Requiem in D minor (K.626) του Wolfgang Amadeus Mozart.
Το Plaza Ensemble μεταφράζει μουσικά το σύμπαν του Φερνάντο Πεσσόα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
23.03.2016 12:13
Το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσει, επί της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια σειρά συνθέσεων και τραγουδιών που συμπλέκονται με ποιήματα και κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.
Transcendence: Το Tania Giannouli Ensemble στην Οικία-Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού
26.11.2015 12:42
Ο φιλόξενος χώρος της περίφημης Οικίας-Μουσείου Α. & Λ. Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 το μουσικό σχήμα Tania Giannouli Ensemble, που πρόκειται να παρουσιάσει το έργο "Transcendence", μία σουίτα για το χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία, με στοιχεία σύγχρονης jazz και μουσικής δωματίου.