Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Master Class στο Φαγκότο από το Kyklos Ensemble

Master Class στο Φαγκότο από το Kyklos Ensemble

To Kyklos Ensemble διοργανώνει ένα Master Class στο Φαγκότο με τους Alexei Tkachuk και Γεώργιο Φαρούγγια, από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2014.


Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS, στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής λειτουργίας που αποτελεί βασικό πυλώνα της δημιουργίας του, μένοντας πιστό παράλληλα σε μία από τις βασικές αρχές του -αυτήν της ανταποδοτικότητας-, δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να επιμορφωθούν υπό την αιγίδα του, διοργανώνοντας το πρώτο του master class με τον σολίστα του συνόλου και καταξιωμένο έλληνα φαγκοτίστα Γεώργιο Φαρούγγια καθώς και μια σημαντική προσωπικότητα από το εξωτερικό: τον διεθνώς αναγνωρισμένο ομότεχνό του Alexei Tkachuk -μέλος της ορχήστρας Bamberg Symphony, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης και εκπαιδευμένο στη διάσημη Οrchestra Academy της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.


Στα πλαίσια του master class, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ασκήσεις αναπνοής, διδασκαλία probespiel, βασικές τεχνικές, ατομικά μαθήματα, καθώς και τεχνικές για την κατασκευή καλαμιών (φαγκότου).


Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν, στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 16:30, με μια συναυλία του KYKLOS ENSEMBLE με ελεύθερη είσοδο για το κοινό –δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, πέρα από τους νέους εκπαιδευόμενους, και στο ευρύτερο κοινό να παρακολουθήσει από κοντά την σολιτιστική αρτιότητα του συνόλου που όμως πειθαρχεί στον κοινό σκοπό: την ανάδειξη των μουσικών έργων μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων των μελών του.

Σχετικές ειδήσεις
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
The Geneva Ensemble live στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
28.04.2016 14:29
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κορώνης 2016 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο «Συμπόσιο» με το "The Geneva Ensemble".
Το Plaza Ensemble μεταφράζει μουσικά το σύμπαν του Φερνάντο Πεσσόα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
23.03.2016 12:13
Το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσει, επί της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια σειρά συνθέσεων και τραγουδιών που συμπλέκονται με ποιήματα και κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.