Το Γυάλινο Up Stage αφιερώνει όλο τον Φεβρουάριο στη τζαζ, συνεχίζοντας με πολύ ενδιαφέροντα συγκροτήματα και μουσικούς και τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της δύτερης εβδομάδας:

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου – Τάκης Μπαρμπέρης Group

Το Τάκης Μπαρμπέρης Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες συνθέσεις του Τάκη Μπαρμπέρη από το νέο άλμπουμ με τίτλο «Jargon» που μόλις κυκλοφόρησε. Μουσική με βάση την Jazz που αφομοιώνει  πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικάνικη, βαλκανική και ελληνική μουσική.

Τάκης Μπαρμπέρης Group
Τάκης Μπαρμπέρης – κιθάρα
Μάνος Σαριδάκης – πλήκτρα
Γιώργος Γεωργιάδης- μπάσο
Γιώργος Πολυχρονάκος – τύμπανα

Dan Theo Project

Dan Theo Project είναι το σύνολο τριών νεαρών μουσικών που με έντονους ρυθμούς Latin, Jazz, και RnB, δημιουργούν μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα που ταξιδεύει. Το μαγείρεμα επιρροών όπως, Paco de Lucia, Al di Meola, Astor Piazzola, Chick Corea, αλλά και Santana, Xavier Naidoo και Jamiroquai, φέρνουν ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη βραδιά, πλούσια σε συγκίνηση, πάθος, και ενθουσιασμό.

The Dan Theo Experience
Dan Theo – Κιθάρες, Φωνή
Νίκος Κωδωνάς – Κιθάρες
Στέφανος Τζωρτζάκης – Κρουστά

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου – Οι Άσσοι του Lui Salvador και Νάσια Γκόφα

Οι Άσσοι του Λούι Σαλβαδόρ, η πιο τρελή hot swing μπάντα της πόλης, παρουσιάζει στις αθηναϊκές σκηνές κάτι το διαφορετικό. Κέφι και χορός με διασκευές από τα πιο βαριά ρεμπέτικα! Ατμόσφαιρα αμερικάνικου club του μεσοπολέμου και μία δόση από αέρα Ισπανίας. Με όργανα εποχής και εκκεντρικά κουστούμια, επί σκηνής δύο τρελά σαξόφωνα, το rhythm section, ένας ελληνοϊσπανός μαέστρος και μια μεγάλη γυναικεία jazz φωνή. Αυτοί είναι οι Άσσοι!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου – Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κώστας Κωνσταντίνου, Κώστας Μερετάκης, Γρηγόρης Ντάνης, Άγγελος Πολυχρόνου, Αγγελική Τουμπανάκη

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη προσκαλεί… πέντε δεξιοτέχνες και ξεχωριστούς μουσικούς, σε ένα μοναδικό ‘jazz plus’ project. Επιλέγουν και διασκευάζουν με ευρηματικότητα, διαχρονικά κομμάτια της mainstream, fusion jazz και του διεθνούς ρεπερτορίου, δίνοντας, ο καθένας το προσωπικό του στίγμα και όλοι μαζί την χαρά για την μουσική. Δυνατοί ρυθμοί, “πειραγμένες” αρμονίες σε ένα μουσικό παιχνίδι με έντονες ερμηνείες και δυνατούς αυτοσχεδιασμούς..!

Γρηγόρης Ντάνης – κιθάρα
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο
Κώστας Κωνσταντίνου – μπάσο
Κώστας Μερετάκης – κρουστά
Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστα
Αγγελική Τουμπανάκη – φωνή

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου – Γιώτης Σαμαράς Trio

Παίζοντας συνθέσεις J.Coltrane, J.Henderson, J.Hall αλλά ακόμα και Beatles, το τρίο των Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, Χάρη Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα ντραμς, αποδίδει την τζαζ παράδοση με δόσεις από τον ‘ηλεκτρισμό’ του σήμερα, φέρνοντας έτσι τη σύγχρονη αισθητική σε επαφή με το χτες.

Γιώτης Σαμαράς – κιθάρα
Χάρης Χαραλάμπους – ηλεκτρικό μπάσο
Δημήτρης Κλωνής – ντραμς

Ο3 (The group)

Οι O3 είναι ένα κιθαριστικό jazz trio με ύφος, διάθεση και ηχοχρώματα που ανήκουν στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης jazz. Εμπνευσμένοι από την καλλιτεχνική διάθεση και δημιουργικότητα σύγχρονων τριμελών σχημάτων όπως αυτά των Adam Rogers, Tim Miller και Kurt Rosenwinkel, οι O3 επιδίδονται στην απόδοση τόσο δικών τους συνθέσεων όσο και jazz standards του κλασσικού και του μοντέρνου ρεπερτορίου, διαμορφωμένες με το δικό τους ήχο, άποψη και αισθητική. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και μελωδικότητα και δίνουν έμφαση στην σύνθεση και στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση, προσδίδοντας μεγάλο εύρος δυναμικών και μουσικών χρωμάτων με προφανείς επιρροές από σύγχρονους jazz καλλιτέχνες όπως οι: Adam Rogers, Steve Swallow, Eric Harland, Tim Miller, Kurt Rosenwinkel. Από τη μόρφωση τους τον Μάιο του 2012, οι O3 έχουν κινήσει το ενδιαφέρον της εγχώριας jazz σκηνής, τόσο λόγω της μουσικής τους όσο και για την εκπαιδευτική δράση των μελών τους, συμμετέχοντας ήδη σε εγχώρια art και jazz festivals (Vaultage Open September, World Jazz Festival 2012, 1st YouGroove Festival).

Γιώργος Σταυρουλάκης – Κιθάρα
Μιχάλης Ευδαίμων – Ηλεκτρικό. μπάσο
Δημήτρης Κλωνής – Τύμπανα

 
Διοργάνωση: Μικρός Ήρως