Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Big Day Μίλλερ: Αφιέρωμα στον Άρθουρ Μίλλερ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Big Day Μίλλερ: Αφιέρωμα στον Άρθουρ Μίλλερ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Mε ένα ολοήμερο αφιέρωμα στον σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ συνεχίζονται τα “Big Days” του ΚΘΒΕ, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.


Πυρήνας του αφιερώματος θα αποτελέσει το μεγάλο πάρτι της εποχής των 40’s και 50’s, τότε δηλαδή που μεσουρανούσε ο μεγάλος δημιουργός.


Ζωντανή μουσική , τραγούδι και χορός swing θα πλημμυρίσουν το φουαγιέ του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ παράλληλα μέσω παρουσιάσεων, δράσεων και συζητήσεων θα γνωρίσουμε το έργο , τη ζωή αλλά και την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγγραφέα.


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο των Big Days διοργανώνει μια σειρά δράσεων με στόχο να «συστήσει» στο κοινό σημαντικούς συγγραφείς του παγκόσμιου θεάτρου, έργα των οποίων  παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στις σκηνές του.

Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος “Big Day Μίλλερ”, από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315200008, Τρίτη-Παρασκευή 13.00 – 15.00 (κα Κωνσταντίνα Ματζίρη).


Πρόγραμμα Δράσεων

Προβολή ταινία “Ο Θάνατος του Εμποράκου” για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 11:00
Διάρκεια: 2 ώρες
(δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• Θεατρικό παιχνίδι
βασισμένο στο κείμενο του ‘Αρθουρ Μίλλερ “Το Τίμημα”
για παιδιά 8-14 ετών

Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια: 1.30 ώρα
Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ηθοποιός
Μέχρι 25 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• -“Οικογένεια και Κοινωνία. Ποιος έχει την ευθύνη;”
Συζήτηση και Τεχνικές θεάτρου με αφετηρία συγκεκριμένα κείμενα του Άρθουρ Μίλλερ για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενήλικες

Ώρα έναρξης: 12:00
Διάρκεια: 1.30 ώρα.
Χρήστος Νταρακτσής, Ηθοποιός
Μέχρι 25 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• -“Μια ‘ματιά’ στα κινηματογραφικά χνάρια του Άρθουρ Μίλλερ”
Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο σας προσκαλεί να περιηγηθείτε σε μια παράλληλη ανάγνωση του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα. Τι συμβαίνει όταν η θεατρική πένα δραπετεύει από τη σκηνή και μεταφέρεται στην οθόνη; Επιστρατεύουμε, παρατήρηση, έμπνευση, κίνηση και δράση! Φώτα, Κάμερα, 3 -2 -1 Πάμε!
για εφήβους και ενήλικες

Ώρα έναρξης: 12:30
Διάρκεια: 1.30 ώρες
Δελιδάκη Ειρήνη Αρχαιολόγος , Μουσειοπαιδαγωγός
Παπασωτήρη Μαρία, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΚΘ
Ραπτόπουλος Γιώργος, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής σε συνεργασία με το -Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Μέχρι 20 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• -Η χορευτική ομάδα Jitterbugs χορεύει στους ρυθμούς του swing
για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 13:00
Διάρκεια: 1.30 ώρες
(δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• -Ψυχόδραμα, “Κρίση και Σχέσεις σε κρίση”
Με αφορμή τα θεατρικά κείμενα του Άρθουρ Μίλλερ ανιχνεύουμε πως επηρεάζονται οι σχέσεις από τις οικονομικοκοινωνικές αλλαγές για ενήλικες

Ώρα έναρξης: 13:30
Διάρκεια: 3 ώρες.
Φωτεινή Παπαχαραλάμπους , Ψυχολόγος
Μέχρι 20 άτομα(απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

•-“Μίλα μου για Μίλλερ”
Με αφορμή  ένα installation εμπνευσμένο από τη ζωή του Άρθουρ Μίλλερ         σας προσκαλούμε να γνωρίσετε έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς    της αμερικανικής δραματουργίας. Ελάτε να φωτίσουμε μαζί πτυχές της ζωής  και της καριέρας του σε μια συζήτηση με θεωρητικούς και καλλιτέχνες του θεάτρου.
για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 14:30
Διάρκεια: 1.30 ώρες
Φιλοθέη Ελευθεριάδου, Θεατρολόγος
(δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• -Οι φοιτητές του Πανεπιστήμιο Μακεδονία-Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης θα μας χαρίσουν 30 λεπτά Jazz μουσικής της εποχής που 1940 και 1950.
για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 16:00
Διάρκεια: 30 λεπτά
(δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• -Ο πιανίστας Παναγιώτης Μπάρλας και η τραγουδίστρια Βασιλεία Κενάκογλου παρουσιάσουν τραγούδια της Merilyn Monroe και της εποχής εκείνης.
για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 17:30
Διάρκεια: 30 λεπτά
(δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής)


Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του ΚΘΒΕ για την πραγματοποίηση του θεματικού αφιερώματος “Big Day Μίλλερ” είναι επίσης η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και το Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία.

Σχετικές ειδήσεις
Η Hildur Gudnadóttir με τον …Ómar στα 51α Δημήτρια!
04.10.2016 10:00
Η τσελίστρια, συνθέτης και ερμηνεύτρια Hildur Gudnadóttir, με τον αχώριστο συνεργό της …Ómar – μία εξάχορδη ηλεκτρική παραλλαγή του τσέλου- θα μας ταξιδέψει μουσικά για μία μόνο βραδιά (8/10) στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων.
Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του: συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου
13.09.2016 14:48
Ο επίλογος των φετινών συναυλιών κλασικής μουσικής στον Κήπο ανήκει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956), ετοίμασε για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20:30) το αφιέρωμα «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του» που επικεντρώνεται στον Κουρτ Βάιλ (1900-1950) και στον Χανς Άισλερ (1898-1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης.
Στο μυστικό κήπο του Νίκου Κυπουργού: Δύο συναυλίες για μικρούς και μεγάλους στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
13.05.2016 17:05
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για δύο συναυλίες στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Έργα Νίλσεν, Βασκς και Μπερλιόζ από την ΚΟΘ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
04.04.2016 12:34
Η δεύτερη στη σειρά συναυλία της Κ.Ο.Θ. στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου 2016, αποτελεί μία υπέροχη μουσική περιήγηση, που ξεκινά μία ηλιόλουστη ημέρα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, συνεχίζεται με ένα βραδινό περίπατο στη φύση και καταλήγει σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης φαντασίας, με οδηγούς τα έργα των Νίλσεν, Βασκς και Μπερλιόζ.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.