Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης μας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσουν από 5 Φεβρουαρίου έως και 12 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, 8:30 μμ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γιώργου Σεβαστίκογλου, οι εκδόσεις Γαβριηλίδης επανεκδίδουν ένα από τα εμβληματικότερα έργα του νεοελληνικού θεάτρου, την «Αγγέλα». Στην παρουσίαση του βιβλίου, η συγγραφέας Άλκη Ζέη και ο σκηνοθέτης Βίκτωρ Αρδίττης θα μιλήσουν για τον Γιώργο Σεβαστίκογλου αλλά και για το θεατρικό έργο που θεωρείται μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της νεοελληνικής δραματουργίας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, 10:00 μμ

Για την “Αγγέλα” του Γιώργου Σεβαστίκογλου

Αμέσως μετά το αφιέρωμα στον Γιώργο Σεβαστίκογλου και την επανέκδοση του βιβλίου του με τίτλο “Αγγέλα”, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τραγούδια της δεκαετίας του ’50 με τους:

Θοδωρή Ζέη, μπουζούκι-φωνή

Εύα Ξένου, φωνή

Αδριανό Παγορόπουλο, μπουζούκι – φωνή

Κώστα Τσιγκρή, κιθάρα-φωνή

Ελένη Καλατζοπούλου, κλαρίνο

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στις 8:30 μμ

«Μίλησε,εσύ ,πληγή..να βρώ τον δρόμο» Ροζέ Αουσλέντερ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Rose Auslander

«Μην ξεχάσεις να θυμάσαι»,

Γράφοντας ποίηση μετά το Άουσβιτς

Εισαγωγή,επίμετρο,μετάφραση Ντάντη Σιδέρη-Σπεκ

Θα ακολουθήσει κινηματογραφημένη συνέντευξη της  επιζήσασας του Ολοκαυτώματος Καρολίνας Γαβριηλίδη

 

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, 7:00 μμ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Παπαγεωργίου με τίτλο “Πεζοπόρος τ’ουρανού” από την ζωγράφο και πρόεδρο ομίλου για την Unesco τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος. Ποιήματα θα διαβάσει ο Πάρις Κατσίβελος, ηθοποιός και καθηγητής δραματικής τέχνης και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Duk της Αυστρίας και η ίδια. Συνοδεύουν μουσικά η Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη, τραγουδίστρια και ο Νίκος Ζηλάκος, κιθαρίστας.

Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, 6:00 μμ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ιωάννας-Μαρίας Νικολακάκη με τίτλο “Αφή στον ήλιο” από τη μαθηματικό Εριφύλη Σαββίδου, τη νηπιαγωγό Μαρία Δαμασκηνάκη και τον ηλεκτρολόγο-μηχανικό Παναγιώτη Μουρτοπάλλα.

Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, 12:00 μμ

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάζει, με τρόπο μοναδικό, τον καινούργιο τριγωνοψαρούλη. Το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν και που… βάζει γκολ στο μίσος, στις διακρίσεις και στο ρατσισμό, σ’ ένα μοναδικό αγώνα ψαροσφαίρου.

Μια απολαυστική στιγμή που δεν πρέπει να χάσουν οι μικροί φίλοι και οι γονείς τους, αλλά ούτε και οι λάτρεις του παιδικού βιβλίου.

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Οργάνωση, επιμέλεια: Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση

Διάρκεια μια ώρα. Ελεύθερη συμμετοχή.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, 10:30 μμ

Μουσικές συναντήσεις με τον Νίκο Τατασόπουλο

Ο κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού συναντά την Ντένια Κουρούση (φωνή), τον Σωτήρη Παπατραγιάννη (μπαγλαμάς, φωνή) και τον Βασίλη Σκούτα (κιθάρα, φωνή).

Είσοδος 5 €.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, 10:30 μμ

Οι Περικλής Παπαπετρόπουλος (μπουλγαρί, σάζι, λάφτα), Μιχάλης Κώτης (μπουλγαρί, λάφτα, λύρα, κρητικό λαούτο, τραγούδι), Νίκος Παραουλάκης (πνευστά), Μαρία Κώτη (τραγούδι, κρουστά) σμίγουν όργανα, φωνές και μεράκι, το παλιό με το νέο, σε μία ξεχωριστή μουσική σύμπραξη που περιλαμβάνει ένα πλούσιο ρεπερτόριο από παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια κυρίως από την Κρήτη αλλά και διασκευές αγαπημένων τους κομματιών από συγγενικές μουσικές παραδόσεις και ιδιώματα. Αστικά τραγούδια και σκοποί του πάθους απ’ τα παράλια της Κρήτης, κομμάτια “υβρίδια” που προέρχονται απ’ το υπέροχο “μπέρδεμα” των ετερόκλητων μουσικών ειδών που μεταφέρθηκαν και συναντήθηκαν στα παράλια και δείχνουν ξεκάθαρα τη συγγένειά τους με τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής, τα λεγόμενα “τουρκοκρητικά” ή “αμανέδες” καθώς και παραδοσιακά συρτά της ενδοχώρας, ριζίτικα κ.ά., συνδυάζονται με αγαπημένες μελωδίες απ’ την Ανατολή αλλά και με σύγχρονες μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες κυρίως απ’ τα παραπάνω μουσικά ιδιώματα.

Είσοδος 5.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, 9:30 μμ

Αστυνομική λογοτεχνία… και κουζίνα

Ο σεφ Θανάσης Ρούσσος και οι μαθητές του Γιώργος Πάλλης και Κυριακή Φλωράκη μαγειρεύουν συνταγές τις οποίες χαρίζουν απλόχερα συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους. Αυτή την φορά, υπεύθυνη για το μενού η Σάρα Παρέτσκι και η Ντετέκτιβ Βαρσάφσκι μαγειρεύει ένα μενού πέντε πιάτων εμπνευσμένο από το Σικάγο, την πιο νουάρ πόλη του κόσμου.

 

Για κρατήσεις καλέστε στο 210-3228839 και απαραιτήτως αφήστε τηλέφωνο επικοινωνίας.