Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ελλάς που πας ; ΙΙ: Έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ

Ελλάς που πας ; ΙΙ: Έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ

Η Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Λιάπη με τίτλο "Ελλάς που πας; ΙΙ", η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στις 20.00.

                     

Δύο χρόνια μετά την πρώτη έκθεση με τον τίτλο « Ελλάς που πας ; » με μικρά έργα ο ζωγράφος Αλέξανδρος Λιάπης παρουσιάζει τη δεύτερη ενότητα σε μια ομότιτλη έκθεση που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει είκοσι πέντε μεγάλα έργα (ακρυλικά - λάδια - ακουαρέλες ) και αποτελεί ανεξάρτητη ενότητα αλλά και συνέχεια της πρώτης.

 

Η Δρ. Ιστορικός της Τέχνης – Τεχνοκριτικός κα Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν για την έκθεση « Ελλάς που πας ; II » γράφει: Χαρισματικά και εμπνευσμένα  συνειρμική και συνάμα άμεση, η εικαστική γραφή ή καλύτερα το απόλυτα προσωπικό ιδίωμα  του πληθωρικά δημιουργικού Αλέξανδρου Λιάπη συνεπαίρνει με το εν δυνάμει πάθος που τη διαπερνά. Στο έπακρον παλμικά, σε ίχνος και σε χρώμα, τα έργα του δημιουργού φέρουν μέσα τους και ακτινοβολούν, ολόγυρά τους, κάτι το ουσιαστικό από αυτή καθαυτή την ενέργεια της κοσμογονίας …  … Ιερατική θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει τη μυθοπλαστική γραφή του Λιάπη  που σηματοδοτεί  μια καρποφόρα σε συνειρμούς και μηνύματα πορεία. Μια πορεία που με άμεσο συνεργό και κινητήριο δύναμη  την υπέρβαση επιβάλλει τη δική της σημειολογία στο ευαίσθητο μεταίχμιο ανάμεσα στην αισθητική παρουσία και στο νοητικό άλλοθί της. Μεταίχμιο που χειρίζεται ενστικτωδώς με τη χαρισματική άνεση που τον διακρίνει ο Λιάπης για να μας προσφέρει ένα διττά ποιητικό έργο εφόσον εδώ, η εικαστική γραφή ταυτίζεται με μιαν ιδιαίτερα βαθειά αίσθηση της ποίησης. Γνωρίσματα που αξιοποιούνται ιδιαίτερα μες από το αυθεντικό πάθος που διακατέχει τον Λιάπη για τα έργα του. Έργα που μας εγκαλούν σε κάθε ανάγνωσή τους να ανακαλύψουμε, ολοένα, κάτι καινούργιο και, κυρίως: « Δημιουργικά ανατρεπτικό ». 

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμιότυπα, έκθεση του Στάθη Βατανίδη στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
30.01.2017 11:47
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τον Φεβρουάριο την έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη με τίτλο «Στιγμιότυπα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 4 Μαρτίου.
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.