Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Dancing to Connect – Χορεύω άρα Επικοινωνώ: εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Στέγη

Dancing to Connect – Χορεύω άρα Επικοινωνώ: εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Στέγη

Για δεύτερη χρονιά, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Battery Dance Company και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για εφήβους.


Μετά την πρώτη, επιτυχημένη χρονιά του προγράμματος στην Αθήνα (Μάρτιος 2013), και τη συμμετοχή των Ελλήνων χορευτών σε πρόγραμμα στη Νέα Υόρκη (Αύγουστος 2013), το Dancing to Connect επαναλαμβάνεται. Εκτός από τη συμμετοχή σχολείων από την Αθήνα, η Στέγη συνεργάζεται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, και εντάσσει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα πέντε σχολεία της Αχαΐας.


Το πρόγραμμα Dancing to Connect – Χορεύω άρα Επικοινωνώ, που έχει σχεδιαστεί από την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014.  


Το 20ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους, με τη συμμετοχή δέκα καταξιωμένων ελλήνων χορευτών και της διακεκριμένης αμερικανίδας χορεύτριας Carmen Nicole Smith, μέλους της ομάδας Battery Dance Company. Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών, μέσα από την τέχνη του χορού.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή μιας συντεταγμένης προσπάθειας της Στέγης να προαχθούν οι τέχνες μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και να εξαπλωθούν οι δράσεις αυτές εκτός Αθηνών.


Στην Πάτρα, οι χορευτές-εκπαιδευτές θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια για ένα σύνολο 100 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, σε πέντε συνολικά δημόσια σχολεία. Η αμερικανίδα χορεύτρια Carmen Nicole Smith θα συνεργαστεί με τους Έλληνες χορευτές, και θα μοιραστεί μαζί τους τις πρακτικές εκπαίδευσης μέσω του χορού. Με τη βοήθεια των χορευτών, οι μαθητές θα προετοιμάσουν πέντε πρωτότυπες χορογραφίες με θέματα που οι ίδιοι θα επιλέξουν. Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους στην τελική παράσταση στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας.


Αντίστοιχα, στην Αθήνα, 100 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από πέντε δημόσια σχολεία της Αττικής, θα προετοιμάσουν με τη βοήθεια των χορευτών τις δικές τους πρωτότυπες χορογραφίες.


Στην τελική παράσταση στην Αθήνα, που θα λάβει χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, θα συμμετέχουν τόσο οι μαθητές της Αθήνας όσο και της Πάτρας.


Οι τελικές παραστάσεις στην Πάτρα και την Αθήνα είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των σχολείων και των μαθητών.


Tα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Dancing to Connect- Χορεύω άρα Επικοινωνώ είναι τα:
Αχαΐα
9ο Λύκειο Πατρών
Γυμνάσιο και Λύκειο Ριόλου, Αχαΐα
14ο Γυμνάσιο Πατρών
6ο Γυμνάσιο Πατρών
7ο ΕΠΑΛ Πατρών
Αττική
4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
48ο Γυμνάσιο Αθηνών
1ο Γυμνάσιο Ταύρου
4ο Λύκειο Πετρούπολης
4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου


Η ομάδα Ελλήνων χορευτών που θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα απαρτίζεται από τους: Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννη Νικολαϊδη, Άρη Παπαδόπουλο, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτο Σηφάκη, ‘Ελενα Σταυροπούλου, Αντώνη Στρούζα, Μαρία Φουντούλη και Ηλία Χατζηγεωργίου.

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς!: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Στέγη
30.09.2016 17:23
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει να «πηγαίνει σχολείο» με το πρόγραμμα βιωματικής μάθησης Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα Ζεις… μετά κατανοείς, όπου η σύγχρονη τέχνη γίνεται συγχρόνως το μέσο και ο στόχος.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία
02.03.2016 10:30
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει το πρόγραμμα χορού για σχολεία Dancing to Connect - Χορεύω, άρα επικοινωνώ.