Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φονιάς, του Μήτσου Ευθυμιάδη στο Fabrica Athens

Ο Φονιάς, του Μήτσου Ευθυμιάδη στο Fabrica Athens

Η Θεατρική Ομάδα Δράσης "Σαρδάμ" παρουσιάζει το έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη με τίτλο "Ο Φονιάς" σε σκηνοθεσία Ελένης Ορφανού στο Θέατρο Fabrica Athens, από την 1η Φεβρουαρίου 2014, κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00.

 

Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της “καθώς πρέπει” κοινωνίας. Δια μέσου των ηρώων του ο Ευθυμιάδης αποκαλύπτει αλήθειες που δεν τολμάμε να πούμε, υπενθυμίζοντάς μας αξίες όπως η αξιοπρέπεια και το ήθος. Μέσα από έναν ωμό ρεαλισμό, σκληρής γλώσσας και άμεσου λόγου, ξετυλίγεται η πολυπλοκότητα της σύνθεσης των χαρακτήρων του έργου. Έργο με αστυνομική ατμόσφαιρα, που καταδεικνύει την απουσία της πολιτείας - κοινωνικά και πολιτικά - εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Στο σαλόνι ενός μικροαστικού σπιτιού οι ήρωες αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά και αναπάντητα ερωτήματα ενός παρελθόντος που θα οδηγήσει στη σύγκρουση. Τέσσερα πρόσωπα που γίνονται πότε θύματα και πότε θύτες. Η αποκάλυψη της αλήθειας ίσως δεν φέρει την λύτρωση, αφού ο κύκλος των ενοχών και της προδοσίας είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχαν φανταστεί οι ήρωες.

 

Για την σκηνοθεσία

Σε ένα ρεαλιστικό κείμενο και σκηνικό προσπαθούμε να εντάξουμε και να αποκαλύψουμε ψίγματα της ψυχοσύνθεσης και των συμπλεγμάτων των ηρώων.

 

Σκηνοθεσία : Ελένη Ορφανού

Acting coaching : Φένια Προβελεγγίου

Μουσική : Γιώργος Παναγιωτόπουλος

“Το τραγούδι του φονιά”  Στίχοι : Μαίρη Δημουλέα

Μουσική – Ερμηνεία : Νίκη Μηλιαρά

Ενορχήστρωση : Αλέξανδρος Άνδρεϊτς

Μπουζούκι – Μπαγλαμάς : Παντελής Κουκουλογιάννης

Σκηνικά – Κοστούμια : Παναγιώτης Δημουλέας

Φωτισμοί : Παναγιώτης Δημουλέας

Σχεδιασμός αφίσας: Τζέρυ Άρτις

Μοντάζ τρέιλερ παράστασης: Τζέρυ Άρτις

Ενορχήστρωση μουσικής τρέιλερ : Παντελής Κουκουλογιάννης

Εικονολήπτες : Τζέρυ Άρτις, Μάρκος Λειβαδάρος, Χρήστος Κουγιτέας

Φωτογραφία : Δήμητρα Ηλιοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί : Μαίρη Δημουλέα, Φάνης Κατέχος, Δημήτρης Κοράκης, Παναγιώτης Ταρνάρης.

 

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης γυναικών Ψυχικού του 18 άνω.

Σχετικές ειδήσεις
Relax... Mynotis, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου ξανά στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 15:47
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας" έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα) και επανέρχεται από το Σάββατο 4 Φεβρουαριου για άλλες 8 παραστάσεις ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.
Εικόνα στο 1ο Reborn in Athens Festival
08.07.2016 14:07
Η Performance «ΕΙΚΟΝΑ» έρχεται από τη Θεσσαλονίκη στο 1ο Reborn in Athens το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στις 22.00 στο Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες.
Off off Athens 8: 2η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
31.05.2016 16:44
Η δεύτερη εβδομάδα του θεατρικού φεστιβάλ Off off Athens 8 ξεκινάει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Κυριακή 5 Ιουνίου.
Off off Athens 8: Η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων στο Επί Κολωνώ
24.05.2016 11:58
Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Off off Athens, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στο Επί Κολωνώ, από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
Μηχανικοί Καταρράκτες της Σώτης Τριανταφύλλου στον Πολυχώρο Vault
23.03.2016 12:41
O Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για πρώτη φορά στο θέατρο τη νουβέλα της Σώτης Τριανταφύλλου “Μηχανικοί Καταρράκτες” σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Από το Σάββατο 26 Μαρτίου, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00, έως τις 29 Μαΐου.