Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Athens Cat Video Festival , στο Six d.o.g.s

Athens Cat Video Festival , στο Six d.o.g.s

Το six d.o.g.s παρουσιάζει, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Εφτάψυχες (Nine Lives Greece) και το Walker Art Center των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διεθνές Cat Video Festival, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.

 

Το πρώτο Cat Video Festival πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών το 2012. Οι διοργανωτές το αντιμετώπισαν αρχικά σαν αστείο. Κανείς δεν περίμενε οτι το γατίσιο ιντερνετικό hype θα μεταφράζονταν σε πραγματικούς, τρισδιάστατους θεατές , πόσο μάλλον σε 10.000 τέτοιους που πλημμύρισαν κυριολεκτικά τους εξωτερικούς χώρους του Walker Art Center, ενός από τα σημαντικότερα κέντρα σύγχρονης τέχνης της Αμερικής. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που από τη Μινεάπολη ταξίδεψε στη Βοστώνη, στο Σικάγο, στο Σαν Ντιέγκο, στο Μέμφις κι ακόμα πιο μακριά στην  Αυστρία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ.

 

Στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα το Φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πρωτοβουλίας των Εφτάψυχων, μιας εκστρατείας ενημέρωσης για τον Παγκόσμιο Μήνα των Στειρώσεων: στόχος είναι να γίνει κατανοητό πως η στείρωση των οικόσιτων αλλά και των αδέσποτων γατιών είναι ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος μείωσης του πληθυσμού των αδέσποτων και βελτίωσης της υγείας και της ποιότητας ζωής τους. Όλα τα έσοδα της αθηναϊκής έκδοσης του φεστιβάλ, από εισιτήρια, λιχουδιές και γατοσουβενίρ, θα διατεθούν αποκλειστικά για την τροφή, τη στείρωση και την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων γατιών της πόλης.

 

Ραντεβού την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s με τον Grumpy Cat, τη Lil Bub, τον Υπαρξιστή Γάτο Henri και άλλους επώνυμους και ανώνυμους τετράποδους σταρ!

Σχετικές ειδήσεις
To 8ο Athens School Festival δυνατά στη σκηνή της Τεχνόπολης!
28.06.2016 14:16
Ένας από τους πιο αγαπημένους μουσικούς θεσμούς της πόλης, το Athens School Festival, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κορυφώνεται το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 8μ.μ. στο πιο δυναμικό stage της πόλης στην Τεχνόπολη!
Athens Photo Festival 2016
07.06.2016 14:53
Τo Athens Photo Festival είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.
Athens Science Festival 2016: Ένα φεστιβάλ με 31.000 επισκέπτες!
14.04.2016 16:33
Με επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Το Transmission Arts Festival Athens – Karlsruhe στο Ρομάντσο
01.04.2016 17:15
Το Contemporary Art Showcase Athens (C.A.S.A.) παρουσιάζει το φεστιβάλ Transmission Arts Festival Athens – Karlsruhe.
12o Athens Digital Arts Festival: Παράταση Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής
26.01.2016 17:07
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 12ο Athens Digital Arts Festival παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2016 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα. Το Athens Digital Arts Festival θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Μαΐου 2016, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.