Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Corpus: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

Corpus: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "Corpus", η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στις 19.00.

 

Η έκθεση, πραγματεύεται την ανθρώπινη φιγούρα καθώς επίσης και τις διαφορετικές δυνατότητες παραμόρφωσης αυτής.

 

Με αλφαβητική σειρά  πέντε καλλιτέχνες η Ιφιγένεια Αποστολοπούλου, ο Αντώνης Γιακουμάκης, η Σοφία Λέρτα, η Ιωάννα Σιδέρη και η Λίνα Χριστίνα δημιουργούν μορφές, οι οποίες φλερτάρουν με τα όρια του πίνακα, ξεπροβάλλουν από το φόντο ή γίνονται ένα με αυτό.

 

Βιογραφικά

Η Ιφιγένεια Αποστολοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε το 2009 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητές τους Πάνο Χαραλάμπους, Χρόνη Μπότσογλου και Ρένα Παπασπύρου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας με καθηγητή τον Μανώλη Μπαμπούση και γλυπτική με καθηγητή τον Νίκο Τρανό. Την περίοδο 2000-2004 πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής στο εργαστήριο ‘’Σημείο΄΄ με δάσκαλο τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη. ‘Εχει σπουδάσει επίσης γλυπτική στο εργαστήριο του Κολλεγίου Αθηνών με δάσκαλο τον γλύπτη Αρμακόλα καθώς επίσης και στο Public School of Sculpture στο Brighton, στην Αγγλία. Πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο Brighton Polytechnic στον τομέα Computer Science και είναι απόφοιτη του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει ζωγραφική στα εργαστήρια του Δήμου Ψυχικού στα τμήματα ενηλίκων. Συμμετείχε με έργα της σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές στην Ελλάδα. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Ο Αντώνης Γιακουμάκης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Φοίτησε στο μονοετές εργαστήριο ζωγραφικής του κολεγίου Βακαλό με καθηγητές τους Μαριγώ Κάσση, Κατερίνα Μερτζάνη και Γιάννη Παπαγιάννη . Συνέχισε τις σπουδές του για έναν επιπλέον χρόνο με υποτροφία του κολεγίου, από όπου και αποφοίτησε το 2010. Έχει πραγματοποιήσει ήδη μια ατομική έκθεση στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε επιλεγμένες ομαδικές στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Η Ιωάννα Σιδέρη διδάχθηκε την εικαστική γλώσσα και Ιστορία της Τέχνης για δέκα και πλέον έτη από την Ελληνίδα δημιουργό Εύα Μπέη. Έχει συμμετάσχει με έργα τις σε ομαδικές εκθέσεις και το 2013 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση στην Αθήνα. Έχει επίσης παρουσιάσει έργα της σε ατομικό επίπεδο στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art Athina 2013.

 

Η Λίνα Χριστίνα φοίτησε στο Δ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητές τους Πάνο Χαραλάμπους και Μιχάλη Μανουσάκη, από όπου αποφοίτησε με Άριστα το 2012. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα Γλυπτικής με τον Νίκο Τρανό και μαθήματα Χαρακτικής με τον Γιάννη Γουρζή. Είναι μέλος του εικαστικού επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2010. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

 

Η Σοφία Λέρτα έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2003 από στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με καθηγητή τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής με καθηγητή τον Β. Ρόρρη στο καλλιτεχνικό εργαστήρι ΑΠΟΨΗ στην Αθήνα, όπως επίσης και μαθήματα σχεδίου με καθηγητές τους Κ. Τσικρή, Δ. Σαρασίτη και Π. Μπελτέκο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Mc Gill στο Montreal του Καναδά. Κατέχει επίσης πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει συμμετάσχει σε επιλεγμένες ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει επτά ατομικές εκθέσεις. Η ίδια είναι μέλος του ανεξάρτητου δίκτυου Ελλήνων Καλλιτεχνών σε δράση.

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
Athens Matters TOo: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
07.07.2016 14:59
H γκαλερί Art Zone 42 διοργανώνει και εγκαινιάζει εν μέσω καλοκαιριού, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ., μια ιδιαίτερη ομαδική έκθεση με τίτλο Athens Matters T0o.
On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων: Έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην γκαλερί Art Zone 42
10.06.2016 14:19
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 8.00 μ.μ., η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση ‘On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων’ του ζωγράφου Χαράλαμπου Κατσατσίδη.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.