Η Feelgood παρουσιάζει την φαντασμαγορική ταινία με τίτλο “Ender’s Game” και ιδιαίτερα γνωστούς πρωταγωνιστές όπως οι Χάρισον Φόρντ και Μπεν Κίνγκσλεϊ, από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014.

Η κεντρική ιδέα είναι η εξής: ένα πανέξυπνο και εξαιρετικά προικισμένο δωδεκάχρονο αγόρι εκπαιδεύεται, για να γίνει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής ολόκληρου του πλανήτη. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη προσαρμογή για τη μεγάλη οθόνη του ομώνυμου βραβευμένου μυθιστορήματος του Orson Scott Card. Την ταινία σκηνοθετεί ο Gavin Hood (Tsotsi, X-Men Origins: Wolverine), ο οποίος είναι ταυτόχρονα και ο σεναριογράφος.  Πρωταγωνιστούν οι Harrison Ford (The Fugitive, Air Force One, Star Wars, Indiana Jones), Ben Kingsley (Gandhi, Iron Man 3, Schindler’s List), Asa Butterfield (Hugo, The Boy in the Striped Pajamas) και Hailee Steinfeld (True Grit). Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας διάχυτη από φουτουριστικά στοιχεία, όπου σε πολλά σημεία δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για εικονική πραγματικότητα ή για μια ρεαλιστική κατάσταση. Τελικά, μέσα σε όλο αυτόν τον τεχνολογικό κυκεώνα, μπορούν να ευδοκιμήσουν ανθρώπινα συναισθήματα και να επικρατήσει το ένστικτο και η διαίσθηση έναντι της λογικής και της ψυχρής επεξεργασίας δεδομένων;

Σύνοψη:

Μετά από μια καταστροφική επίθεση των εξωγήινων Formics που η μορφή τους προσιδιάζει σε αυτή του εντόμου, οι κάτοικοι της Γης αφυπνίστηκαν και ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη δεύτερη επίθεση. Γι’ αυτό το σκοπό συγκέντρωσαν τα πιο έξυπνα παιδιά από όλο τον κόσμο, ώστε να ανατραφούν και να εκπαιδευτούν ως πολεμιστές στο Σχολείο του Πολέμου, ένα διαστημικό σταθμό, όπου θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να αναδειχθεί ο ανώτατος διοικητής των παγκόσμιων στρατιωτικών δυνάμεων. O Ender Wiggins (Asa Butterfield) είναι αυτός που ξεχωρίζει από την αρχή. Υπερτερεί έναντι των υπολοίπων, αφού διαθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ευφυΐας και στρατηγικών ικανοτήτων. Καθώς, όμως, το αγόρι προετοιμάζεται για την τελική δοκιμασία, εγείρονται κάποιες αμφιβολίες μέσα του για την αποστολή που καλείται να αναλάβει. Είναι αυτός, άραγε, ο πιο πρόσφορος τρόπος, για να επιτευχθεί η ειρήνη;

Διάρκεια: 114’

Trivia/Fun Facts

•             Το ομώνυμο βιβλίο του Orson Scott Card μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και συμπεριλήφθηκε στη λίστα ανάγνωσης του σώματος των πεζοναυτών του αμερικάνικου στρατού. Επίσης, χαρακτηρίστηκε από την αμερικανική ένωση συγγραφέων ένα από 100 καλύτερα βιβλία για έφηβους.

•             Το βιβλίο έχει κερδίσει τα διάσημα βραβεία Ηugo award και Νebula award που αφορούν σε μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας.

•             Μερικά γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε κάποιες παλιές αποθήκες της NASA που μετατράπηκαν σε studio. Εκεί οι ηθοποιοί και τα μέλη της παραγωγής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν πραγματικό αστροναύτη και να μάθουν περισσότερα για την έλλειψη βαρύτητας.

•             Τα τατουάζ που έχει ο Ben Kingsley  είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με την παράδοση των Maori και είναι σχετικά με την πλοκή της ταινίας.

•             Το Εικονικό Πεδίο Μάχης που εκπαιδεύονται οι υποψήφιοι είναι μια σφαίρα με διάμετρο 100 μέτρα.

•             Ο διευθυντής φωτογραφίας του Ender’s Game είναι ο θρυλικός  Don McAlpine, με τον οποίο ο Hood είχε συνεργαστεί στην ταινία X-Men Origins: Wolverine.

•             Μέσα στο Σχολείο του Πολέμου υπήρχαν γύρω στα 4.500 χιλιάδες ξεχωριστά φώτα.

Credits:

Σκηνοθέτης: Gavin Hood

Σενάριο: Gavin Hood, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Orson Scott Card

Παραγωγοί: Gigi Pritzker, Linda McDonough, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Robert Chartoff, Lynn Hendee, Orson Scott Card, Ed Ulbrich

Executive Producers: Bill Lischak, David Coatsworth, Ivy Zhong

Παίζουν: Harrison Ford, Asa Butterfield, Ben Kingsley, Hailee Steinfeld, Viola Davis, Abigail Breslin

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Donald M. McAlpine, A.C.S.