Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χρίστος Λογαρίδης: Έκθεση ζωγραφικής στην Chili Art Gallery

Χρίστος Λογαρίδης: Έκθεση ζωγραφικής στην Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο "In time", που θα έχει διάρκεια από τις 20 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2014.

 

« Ο παρών χρόνος και ο παρελθών χρόνος, είναι ίσως και οι δύο παρόντες στον μέλλοντα χρόνο. Αν όλος ο χρόνος είναι αιωνίως παρών, όλος ο χρόνος δεν μπορεί να πληρωθεί. 'Ότι θα μπορούσε να συμβεί είναι μια αφαίρεση που παραμένει μια διαρκής δυνατότητα μόνο σ έναν κόσμο από εικασίες. Ότι θα μπορούσε να συμβεί και ότι συνέβη, δείχνουν σ’ ένα τέλος που είναι πάντα παρόν.»

Τ. Σ. ΕΛΙΟΤ

 

Διαβάζοντας ένα κείμενο που γράφτηκε πριν χιλιάδες χρόνια, κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, αλλά αυτόματα το παρελθόν υπάρχει στο παρόν και στο μέλλον. Το ίδιο και με τη ζωγραφική. Πολλά έργα, μιλάνε για το μέλλον και μας μεταφέρουν εκεί. Αλλά και στο σύμπαν, κοιτάζοντας τους γαλαξίες, βλέπουμε το παρελθόν μας. Όμως αυτοί που από εκεί μακριά παρατηρούν εμάς, πάλι βλέπουν το παρελθόν τους. Άρα χρόνος δεν υπάρχει. Ίσως ο χρόνος να είναι μια εκδήλωση του άχρονου, να είναι αθάνατο πνεύμα που απλά περιμένει να το ανακαλύψουμε, ίσως γι αυτό έργα που δημιουργήθηκαν σε εποχές ευμάρειας να περιγράφουν τόσο καλά αυτή τη σκοτεινή εποχή. Γι αυτό ίσως και τα έργα που δημιουργούνται σε αυτή τη σκοτεινή εποχή, να έχουν τόσο φως.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 ο Δρ.Μάνος Δανέζης (Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής Ε.Κ.Π.Α), θα βοηθήσει μαζί με τα χρώματα που πλάθουν χρόνο, να μας αποκαλύψει τα μυστικά του άχρονου χρόνου.

 

Ο Χρίστος Λογαρίδης, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών, φωτογραφία και ζωγραφική με δάσκαλο τον Θ. Δρόσο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ αυτή είναι η 10η ατομική του έκθεση. Συνεργάστηκε με πολλά γνωστά περιοδικά και εφημερίδες, σαν φωτογράφος, δημοσιογράφος και αρθρογράφος, ενώ τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει και στο ραδιόφωνο. Έχει γράψει το βιβλίο « Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery
25.04.2016 11:11
Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.
Metavasis: Έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη στην Chili Art Gallery
22.02.2016 12:15
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery η έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο METAVASIS.