Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Χρίστος Λογαρίδης: Έκθεση ζωγραφικής στην Chili Art Gallery

Χρίστος Λογαρίδης: Έκθεση ζωγραφικής στην Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο "In time", που θα έχει διάρκεια από τις 20 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2014.

 

« Ο παρών χρόνος και ο παρελθών χρόνος, είναι ίσως και οι δύο παρόντες στον μέλλοντα χρόνο. Αν όλος ο χρόνος είναι αιωνίως παρών, όλος ο χρόνος δεν μπορεί να πληρωθεί. 'Ότι θα μπορούσε να συμβεί είναι μια αφαίρεση που παραμένει μια διαρκής δυνατότητα μόνο σ έναν κόσμο από εικασίες. Ότι θα μπορούσε να συμβεί και ότι συνέβη, δείχνουν σ’ ένα τέλος που είναι πάντα παρόν.»

Τ. Σ. ΕΛΙΟΤ

 

Διαβάζοντας ένα κείμενο που γράφτηκε πριν χιλιάδες χρόνια, κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, αλλά αυτόματα το παρελθόν υπάρχει στο παρόν και στο μέλλον. Το ίδιο και με τη ζωγραφική. Πολλά έργα, μιλάνε για το μέλλον και μας μεταφέρουν εκεί. Αλλά και στο σύμπαν, κοιτάζοντας τους γαλαξίες, βλέπουμε το παρελθόν μας. Όμως αυτοί που από εκεί μακριά παρατηρούν εμάς, πάλι βλέπουν το παρελθόν τους. Άρα χρόνος δεν υπάρχει. Ίσως ο χρόνος να είναι μια εκδήλωση του άχρονου, να είναι αθάνατο πνεύμα που απλά περιμένει να το ανακαλύψουμε, ίσως γι αυτό έργα που δημιουργήθηκαν σε εποχές ευμάρειας να περιγράφουν τόσο καλά αυτή τη σκοτεινή εποχή. Γι αυτό ίσως και τα έργα που δημιουργούνται σε αυτή τη σκοτεινή εποχή, να έχουν τόσο φως.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 ο Δρ.Μάνος Δανέζης (Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής Ε.Κ.Π.Α), θα βοηθήσει μαζί με τα χρώματα που πλάθουν χρόνο, να μας αποκαλύψει τα μυστικά του άχρονου χρόνου.

 

Ο Χρίστος Λογαρίδης, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών, φωτογραφία και ζωγραφική με δάσκαλο τον Θ. Δρόσο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ αυτή είναι η 10η ατομική του έκθεση. Συνεργάστηκε με πολλά γνωστά περιοδικά και εφημερίδες, σαν φωτογράφος, δημοσιογράφος και αρθρογράφος, ενώ τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει και στο ραδιόφωνο. Έχει γράψει το βιβλίο « Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Σχετικές ειδήσεις
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Metavasis: Έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη στην Chili Art Gallery
22.02.2016 12:15
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery η έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο METAVASIS.
εκ των έσω: Έκθεση του Θοδωρή Κέπα στην Chili Art Gallery
27.01.2016 12:54
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει από τις 5 Φεβρουαρίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Κέπα “εκ των έσω” σε 40 έργα δουλεμένα με λάδι σε καμβά.
Τέχνη, ένας άλλος κόσμος: έκθεση στην Chili Art Gallery
14.01.2016 16:04
Η Chili Art Gallery και η ART WΑΥ παρουσιάζουν τα έργα 30 καλλιτεχνών σε μία ομαδική έκθεση με τίτλο Τέχνη, ένας άλλος κόσμος.
5: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Eleftheria Tseliou gallery
17.12.2015 14:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο 5. Η έκθεση που ξεκίνησε τη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2016.