Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αργύρης Μπακιρτζής και String Theory Ensemble στην Αθήνα για δύο παραστάσεις

Αργύρης Μπακιρτζής και String Theory Ensemble στην Αθήνα για δύο παραστάσεις

To Athenaeum παρουσιάζει ένα απρόβλεπτο μουσικό project με τον Αργύρη Μπακιρτζή, ερμηνευτή των Χειμερινών Κολυμβητών και τους String Theory Ensemble, για δυο παραστάσεις στις 17-18 Ιανουαρίου 2014.

 

Ο Αργύρης Μπακιρτζής από τους Χειμερινούς Κολυμβητές έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τα άλλα τρία μέλη των String Theory Ensemble: μαζί με δύο δεξιοτέχνες μουσικούς, τον κλασικό πιανίστα Γιώργο Πατεράκη και τη Μαρία Πλουμή στο παραδοσιακό λαούτο, και την Σταυρούλα Παυλίκου στο τραγούδι, θα συμπράξουν σε μία επαναδιαπραγμάτευση των μουσικών μας στερεοτύπων.

 

Τοποθετώντας όλη τη λαϊκο-ποπ φαντασμαγορία των 70’ς και των 80’ς δίπλα σε πολωνέζες Chopin, τον Μπίγαλη δίπλα σε σονάτες Scarlatti, τον Φλωρινιώτη δίπλα σε γιαπωνέζικα τραγούδια του ’30, το Μεγιεμελέ και τον Τέρη Χρυσό δίπλα σε τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών, το String Theory Ensemble και ο Αργύρης Μπακιρτζής ανοίγουν το φανταχτερό περιτύλιγμα μιας εποχής, την οποία όλοι οφείλουμε να ευγνωμονούμε για τη σημερινή μας ευημερία.

 

Ένα project-αφιέρωμα στη μπαναλιτέ που μπορεί να εκληφθεί είτε ως μουσική φάρσα, είτε ως γενικότερη θέση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει, προσεγγίζοντας ένα απλό αλλά θεμελιώδες ζήτημα: πώς να εμπιστευτούμε την κρίση μας για τα πράγματα, όταν αυτή έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τόσα στερεότυπα;

 

String Theory Ensemble

Το String Theory Ensemble ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από την Μαρία Πλουμή και τον Γιώργο Πατεράκη. Εκτός από το Cheap: Low Quality-High Fun, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα το String Theory Ensemble έχει ολοκληρώσει τα projects: Ένας Παράξενος Κόσμος (Μ. Πλουμή - Γ. Πατεράκης - Α. Μπακιρτζής / 2012) και D.E.A.T.H. - Dual Existence Assertive Theory Hoax, ένα σύνθετο έργο με μουσική, βίντεο και αφήγηση , βασισμένο στην “Έβδομη Σφραγίδα” του Μπέργκμαν και τις παραδοχές της σύγχρονης φυσικής περί αντίληψης της πραγματικότητας μέσω των ανθρώπινων αισθήσεων . Από το 2012 ο Αργύρης Μπακιρτζής και η Σταυρούλα Παυλίκου είναι πλέον μόνιμα μέλη του String Theory Ensemble.

 

Όπως λέει ο Αργύρης Μπακιρτζής για την παράσταση:

«Συνεργάζομαι με καταπληκτικούς μουσικούς. Κάνω κάτι διαφορετικό από τους “Χειμερινούς Κολυμβητές” και την ίδια στιγμή κάνω αυτό που κάνω συνήθως. Δηλαδή τραγουδάω ή αφηγούμαι μουσικά ιστορίες. Το διαφορετικό με το String Theory Ensemble και ταυτόχρονα το πολύ ενδιαφέρον είναι το πώς επιτυγχάνεται ο συνδυασμός και το ταίριασμα τόσο ξεχωριστών ακουσμάτων, ρυθμών και τεχνικών. Πιάνο με λαούτο… κι όμως γίνεται! Για μένα είναι συναρπαστικό αυτό το ταίριασμα ασύμβατων ήχων και μουσικής φόρμας. Εσείς θα έρθετε;»

(από συνέντευξη στη Νόρα Ράλλη)

Σχετικές ειδήσεις
CHEAP: low quality – high fun: Το String Theory Ensemble στη Σκηνή 14η Μέρα
03.06.2016 15:39
Στις 10 και 11 Ιουνίου 2016, θα παρουσιαστεί στη Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα, ένα αντι-σνόμπ μουσικό project του Γιώργου Πατεράκη για το String Theory Ensemble με τίτλο CHEAP: low quality – high fun.
O Αργύρης Μπακιρτζής στον Κήπο του Black Duck
30.05.2016 10:51
Στον μαγευτικό του Κήπο, το Black Duck, την Τρίτη 31 Μαΐου, υποδέχεται το καλοκαίρι με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τον πιανίστα Γιώργο Πατεράκη.
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
Αναβολή της συναυλίας του String Theory Ensemble στο Μουσείο της Ακρόπολης
20.05.2016 13:00
Επειδή προβλέπεται βροχερός καιρός για το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, το Μουσείο Ακρόπολης αναβάλει την συναυλία του String Theory Ensemble με τον Αργύρη Μπακιρτζή στον προαύλιο χώρο για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ.
Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη στο Baumstrasse
06.05.2016 10:13
Το String Theory Ensemble και η Χορωδία Φίλων του String Theory Ensemble μας προσκαλούν στην νέα μουσική παράσταση με τίτλο Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη, για να ξεχάσετε τα βασανά σας παρακολουθώντας τα βάσανα των άλλων.