Το Faust μας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που φιλοξενεί, τον Ιανουάριο 2014.  

Λίγα λόγια για τον χώρο…

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, το Faust,ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής – bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός»

Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνει στην τύχη αλλά το κυνηγάει κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


Κυριακή 5 Ιανουαρίου: Los Dos O Mas – Reggae, Latin, Funk, Swing, Rock και World Music. Οι αγαπημένοι μας Los Dos O Mas κάνουν ποδαρικό στο Faust για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι, χορό, ζωντάνια!


Δευτέρα 6 Ιανουαρίου: Melios Balkana Mama – Τα αγόρια από τα Βαλκάνια με τα… “γυαλιστερά” όργανα στη μουσική σκηνή του Faust. Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, η πιό γκρουβάτη Brass Band της Αθήνας, οι “Melios Balkana Mama”, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “Resist Mon Amour”.Μια μουσική παράσταση γεμάτη ένταση και μουσικές αντιθέσεις, ”περίεργες” διασκευές και άρωμα Βαλκανίων.  Μια παράσταση που βάζει ξανά το χαμόγελο στα χείλη και φωτιά στα πόδια σας !!


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου: Crime Swing Investigation – Οι Crime Swing Investigation βγαίνουν στην παρανομία με δικά τους κομμάτια αλλά και μαζί με την Ella, την Edith, τον Django, τον Σπάρτακο, το Χιώτη και άλλους πολλούς.


Πέμπτη 9 Ιανουαρίου: Τετράδιο – Η Βικτωρία Ταγκούλη μαζί με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου και το γυναικείο κουαρτέτο εγχόρδων Piu Mosso Quartet παρουσιάζουν το live “Tετράδιο”, με αφορμή τον ολοκαίνουριο ομότιτλο δίσκο τους σε στίχους του Μιχάλη Γελασάκη. Η δυναμικά λυρική φωνή της Βικτωρίας Ταγκούλη εκτός από τα καινούρια τραγούδια, συναντά μεταξύ άλλων τραγούδια όπως το “Τhis is my life”της Shirley Bassey και το “La vie en Rose”.


Κυριακή 12 Ιανουαρίου: Δώρος Δημοσθένους – Ένας ξεχωριστός Performer o Δώρος Δημοσθένους  στην σκηνή του Faust σʼένα δυνατό live σε ρυθμός blues,swing και rock&roll.


Δευτέρα 13 Ιανουαρίου: THEODORE – Ο THEODORE εμφανίζεται στο Faust τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, όπου εκτός από τις μελωδίες από την πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο ¨7¨, θα παρουσιάσει στο κοινό τραγούδια από τον δεύτερο δίσκο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014. 


Τρίτη 14 Ιανουαρίου: Star Wound – Οι Star Wound επιστρέφουν στο Faust Bar-Theatre-Arts! Φέρνοντας τις νέες συνθέσεις τους πλάι διασκευές αγαπημένων κομματιών της διεθνούς jazz και rock σκηνής, υπόσχονται ένα ατμοσφαιρικό και γεμάτο ενέργεια Live…! Να είστε όλοι εκεί!

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου: Possitive Red – Οι Positive Red θα εμφανιστούν στο Faust με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει κομμάτια απο τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “The way your heart beats”, που μόλις κυκλοφόρησε απο την Voca Records με διανομή ΜINOS-EMI, καθώς και γνωστά τραγούδια της διεθνούς ποπ/ροκ σκηνής. 

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου: Katerine Duska – Τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια την οποία γνωρίσαμε πρόσφατα και πρόκειται για περίπτωση “One in a million”, όπως είναι και ο τίτλος του πρώτου της τραγουδιού. Οι πολυπολιτισμικές μουσικές της επιρροές – Beatles, Nina Simone, Ray Charles, Marvin Gaye, Billie Holiday, αλλά και μια βαθιά αγάπη στο μουσικό μεγαλείο των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα, συνθέτουν ένα μουσικό υπόβαθρο που η Katerine Duska παρουσιάζει με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας indie pop/folk, neo/”bluesy” Soul και Jazz μονοπάτια.


Κυριακή 19 Ιανουαρίου: Human Touch – Οι Human Touch,μετά από δεκατρία χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ’ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.


Δευτέρα 20 Ιανουαρίου: Remi – Ο Remi, η μπάντα του και η χορευτική rock & roll ομάδα “The Dazzlers” παρουσιάζουν την παράσταση “Το απόλυτο Folk & Roll Show”, μια μουσικο-χορευτική συναυλία σε ρυθμούς rock & roll, folk, country, bluegrass με αυθεντική μουσική, ιστορίες του δρόμου και δυναμικές χορογραφίες σε ένα φαντασμαγορικό show αυθεντικής μουσικής και διασκευών Johnny Cash, Elvis, The Doors, Jerry Lee Lewis και άλλων rock & roll ηρώων της εποχής.


Τρίτη 21 Ιανουαρίου: Surprise!!


Τετάρτη 22 Ιανουαρίου: LosDosOMasLosDosOMasReggae, Latin, Funk, Swing, Rock και WorldMusic. Οι αγαπημένοι μας Los Dos O Mas επιστρέφουν στο Faust για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι, χορό, ζωντάνια!


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου: Opera Chaotique – Νέο Show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.


Κυριακή 26 Ιανουαρίου: Swing Αprès-midi – Κυριακή απόγευμα του 1930, Παρίσι.. Δίπλα στο ποτάμι του Σηκουάνα ξεπηδούν ανάλαφρες μελωδίες μιας νοσταλγικής belle époque. Ένα ταξίδι στη jazz της εποχής, στα βαλς, τα bolero και τις μπουάτ,  με τη ρυθμική ενέργεια της gypsy Swing. Αυτός είναι ο ήχος των Swing Αprès-midi.


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου: Katerine Duska – Τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια την οποία γνωρίσαμε πρόσφατα και πρόκειται για περίπτωση “One in a million”, όπως είναι και ο τίτλος του πρώτου της τραγουδιού. Οι πολυπολιτισμικές μουσικές της επιρροές – Beatles, Nina Simone, Ray Charles, Marvin Gaye, Billie Holiday, αλλά και μια βαθιά αγάπη στο μουσικό μεγαλείο των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα, συνθέτουν ένα μουσικό υπόβαθρο που η Katerine Duska παρουσιάζει με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας indie pop/folk, neo/”bluesy” Soul και Jazz μονοπάτια.


Τρίτη 28 Ιανουαρίου: Lemonostifel – Στην ανάπαυλα της γλυκιάς λεμονοζωής και ανάμεσα στις ηχογραφήσεις του τρίτου δίσκου, οι Lemonostifel θα βρίσκονται στο Faust, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 για μια μοναδική εμφάνιση


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου: Idra Κayne – Μισή Ελληνίδα μίση Αφρικανή.  Η Idra είναι η νέα Soul Funk Queen της πόλης. Uplifting set μεπρωτότυπουλικόκαι  κομμάτιααπό White Stripes, Jamiroquai,  Kesiah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack , Amy Winehouse  καιάλλα…….not to be missed!


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου: Opera Chaotique – Νέο Show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.