Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εύα Μαραθάκη: Questions and Claims, στο Art Wall

Εύα Μαραθάκη: Questions and Claims, στο Art Wall

Ο εκθεσιακός χώρος Art Wall παρουσιάζει τη νέα δουλειά της Εύας Μαραθάκη με τίτλο "Questions and claims", από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

 

Επιμέλεια:  Χριστίνα Πετρηνού

 

H Εύα Μαραθάκη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στην έκθεση Questions & Claims στον εκθεσιακό χώρο ART WALL . Θα εκτεθούν ένα βίντεο και μια σειρά από σχέδια που προκύπτουν μέσα από αυτό. Η θεματική που αναπτύσσει μέσα από τα έργα της πραγματεύεται την γυναικεία ταυτότητα εμπνεόμενη από γυναικείες προσωπικότητες- σύμβολα έμφυλης ταυτότητας όπως η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας πρότυπο γυναικείας εξουσίας υπερφαλαγγίζοντας το αντρικό μοντέλο, η Mary Shelley δημιουργός του Φρανκενστάιν, η Simone de Beauvoir συγγραφέας του Δεύτερου Φύλου. Μέσα από το βίντεο οι τρεις ηρωίδες έρχονται αντιμέτωπες με το αντρικό μοντέλο και η καθεμιά από αυτές το επεξεργάζεται ως μια αφορμή για αυτογνωσία, συμφιλίωση, εναντίωση, κλπ.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 19:30, ARTWALL

«Θηλυκότητα, Αυτοεπιτήρηση και  Αυτοτιμωρία», Μαρίνα Μέργου, θεατρολόγος, Σκηνοθέτης, Υποψήφια διδάκτωρ Παντείου Παν/μίου

 

«Aποδέσμευση από την εικόνα. Επιτελέσεις και αναπαραστάσεις του  θηλυκού υποκειμένου»,  Διονυσία Μπουζιώτη, Θεατρολόγος

 

Ομιλίες και συζήτηση με το κοινό

 

Συντονισμός: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, θεατρολόγος

 

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 19:30,  ARTWALL

Αναλόγιο: Ανάγνωση κειμένων στo πλαίσια της θεματικής της έκθεσης.

Συντελεστές: Ελπίδα Ρίκου (ανθρωπολόγος –εικαστικός), Σοφία Μαραθάκη (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Θέμελης Γλυνάτσης (σκηνοθέτης), Λητώ Κάττου (εικαστικός), Αλεξάνδρα Ντεληθέου (ηθοποιός),  Ελένη Σπετσιώτη (ιστορικός- θεατρολόγος), Αντώνης Κατσούρης (επιμελητής του Τhe Closet/Νύχτες Ανάγνωσης), Γκέλυ Γριντάκη (ιστορικός τέχνης-επιμελήτρια εκθέσεων), Aπόστολος Λαμπρόπουλος (θεωρητικός πολιτισμού), Εύα Μαραθάκη (εικαστικός),  Arash Hamedian (θεατρολόγος), Άρης Σιαφάς (μουσικός), Νίνα Φούφα (κινηματογραφίστρια-μοντέζ).

 

Επιμέλεια: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, CAMP!

 

Finissage: 12:00-16:00

Live: 18:00

 

Live μουσική πάνω στο video της Εύας Μαραθάκη, Εncounters Ι

Βασίλης Τζαβάρας (κιθάρα, loops)

 

Φωτεινή Καπίρη, Υπεύθυνη του εικαστικού προγράμματος / ARTWALL

Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις
Time Tells: Έκθεση της Durga Garcia στην Blank Wall Gallery
26.01.2017 15:35
Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση της Durga Garcia στο νέο της χώρο στη Φωκίωνος Νέγρη 55, από τις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2017.
Street Photography: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
29.12.2016 12:39
Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει μια ομαδική θεματική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Street Photography.
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Body: έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
26.02.2016 10:47
Φωτογραφίες με το Σώμα να κυριαρχεί θα παρουσιαστούν στη Blank Wall Gallery από τις 5 Μαρτίου, μέσα από την έκθεση Body.