Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Άκου Νεοέλληνα - Αβέρκιος Λουδάρος

Άκου Νεοέλληνα - Αβέρκιος Λουδάρος

Οι Εκδόσεις Λυκόφως παρουσιάζουν το βιβλίο του Αβέρκιου Λουδάρου με τίτλο "Άκου Νεοέλληνα", που διατίθεται από τα Public.

 

Μία διεισδυτική ματιά στις συνθήκες που επέτρεψαν την εκδήλωση της βαθιάς οικονομικής κρίσης ρίχνει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αβέρκιος Λουδάρος με το νέο του βιβλίο που φέρει τον δηκτικό τίτλο «άκου νεοέλληνα» και υπότιτλο «οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Public.

 

Ήδη από τον υπότιτλο γίνεται κατανοητό ότι ο συγγραφέας υποστηρίζει πως στην οικονομική ύφεση οδήγησε η πολιτισμική παρακμή, μία βαθιά κρίση αρχών και αξιών, την οποία αποδίδει στην έλλειψη παιδείας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και κοινωνικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι αποδείξεις που στηρίζουν την άποψή του, βρίσκονται στην καθημερινή μας ζωή και μάλιστα από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

 

Το «άκου νεοέλληνα» δεν αποτελεί άλλη μία προσπάθεια καταγραφής γεγονότων και οικονομικών στοιχείων, αλλά ένα ψυχογράφημα, την ακτινογραφία του νεοελληνικού τρόπου ζωής και κυρίως της νοοτροπίας, που έχουν οδηγήσει στον μεγαλοϊδεατισμό, τον μηδενισμό, την παρακμή και τη διαφθορά. 

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.