Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθια στο τζάκι, από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Παραμύθια στο τζάκι, από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση παρουσιάζει στο Σπίτι της Μαριονέτας, παραστάσεις παραμυθιών δίπλα στο τζάκι, κάθε Κυριακή στις 11.30 και 17.00.

 

 «Πινόκιο», «ΠήτερΠαν», «Ο Αλαντίν & το μαγικό λυχνάρι», «Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας» είναι τα παραμύθια που ζωντανεύουν σ’ ένα ζεστό χώρο γεμάτο μαριονέτες. Οι παραστάσεις είναι ηχογραφημένες σε στούντιο από ηθοποιούς του θεάτρου όπως ο Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Περικλής Λιανός, Χρήστος Συριώτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Πόγκας,  Βίνα Παπαδοπούλου κ.α.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Παιχνίδι με χειροποίητες μαριονέτες

* Εργαστήριο με πηλό

* Διαδραστική εκμάθηση της ιστορίας της μαριονέτας

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

 ΜΟΓΛΗΣ          

Ο Μόγλης σώζεται από τον Μπαγκίρα τον πάνθηρα μετά από μία καταστροφή ο οποίος τον πηγαίνει να ζήσει με τους λύκους. Καθώς μεγαλώνει ο Μόγλης στην οικογένεια των λύκων, ο Σιρ Χαν ο τίγρης εμφανίζεται στην περιοχή με σκοπό να σκοτώσει το Μόγλη για εκδίκηση στους ανθρώπους γιατί οι κυνηγοί είχαν σκοτώσει την οικογένειά του. Ο Μπαγκίρα και οι λύκοι αποφασίζουν την επιστροφή του Μόγλη στο χωριό των ανθρώπων. Και το ταξίδι στη ζούγκλα αρχίζει…

Το έργο είναι ένας ύμνος για τη φύση, τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ : 50'

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Ειρήνη Γκότση  

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : Λίλιαν Τσέρτου 

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Μίνα Μαυρομάτη 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Βίνα Παπαδοπούλου 

ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης 

ΜΟΥΣΙΚΗ : Γιάννης Καράγιαννης  

AΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Περικλής Λιανός, Θανάσης Γκότσης, Χρήστος Συριώτης, Νίκος Παπαδόπουλος

 

 Ο ΑΛΑΝΤΙΝ και το μαγικό λυχνάρι

Ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με όπλο του την αθωότητα και με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του Λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο.

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής .

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ : 47΄

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Ειρήνη Γκότση  

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : Λίλιαν Τσέρτου

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Μίνα Μαυρομάτη 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Νίκος Πόγκας 

ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης 

ΜΟΥΣΙΚΗ : Γιάννης Καλατζόπουλος

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιάννης Καλατζόπουλος,  Κώστας Δαρλάσης,  Νίκος Πόγκας,  Βίνα Παπαδοπούλου,  Μαρίλια Νομικού,  Χρυσούλα Παπαδοπούλου

 

ΠΙΝΟΚΙΟ

Οι περιπέτειες του γνωστού σε όλους μας «ΠΙΝΟΚΙΟ».

Αστείρευτο γέλιο αλλά και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους από τον μοναδικό «ΠΙΝΟΚΙΟ»

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ : 45' 

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Ειρήνη Γκότση  

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : Νίκος Γκότσης 

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Μίνα Μαυρομάτη 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Νίκος Πόγκας 

ΣΚΗΝΙΚΑ: Μάριος Χονδρογιάννης 

ΜΟΥΣΙΚΗ : Άκης Φλωρεντής

 

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ

Ένα μαγικό ταξίδι μαζί με τον Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ, όπου δε μεγαλώνει κανείς. Απίθανες περιπέτειες με τον τρομερό Κάπταιν Χουκ, αστείες καταστάσεις και ατελείωτο παιχνίδι με τα χαμίνια. Πως μπορείς να πας εκεί; Αρκούν το όνειρο και λίγη νεραϊδόσκονη για να πετάξεις στα σύννεφα της μαγείας!

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ : 50'

 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ:  Λίλιαν Τσέρτου   

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Καλατζόπουλος  

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ :  Ειρήνη Γκότση  

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Μίνα Μαυρομάτη 

ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Νίκος Πόγκας

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Γιάννης Καλατζόπουλος,  Κώστας Δαρλάσης,  Νίκος Πόγκας,  Βίνα Παπαδοπούλου,  Μαρίλια Νομικού,  Χρυσούλα Παπαδοπούλου 

Σχετικές ειδήσεις
PuppeTariuM: μια νέα δράση για τον κόσμο της μαριονέτας!
20.02.2017 14:53
Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Αθήνας, σε συνεργασία με το “Thesspuppet Festival” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Θεσσαλονίκης, ανοίγει ένα δρόμο για την γεφύρωση των επαγγελματικών κουκλο-θιάσων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα.
Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία, του Robert Fisher από τις μαριονέτες Γκότση
26.09.2016 10:46
«Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Robert Fisher από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, συνεχίζει και φέτος τις παραστάσεις από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.
Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία σε καλοκαιρινή περιοδεία
06.07.2016 10:39
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, ξεκινάει η καλοκαιρινή περιοδεία για τη νέα παράσταση "Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία", του Robert Fisher, από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση.
Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση
06.06.2016 15:08
Η νέα παράσταση από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση για την σεζόν 2015-2016, «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Robert Fisher, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο 2016 με παραστάσεις στην Αττική και στην επαρχία.
Μα... τι μου συμβαίνει; - Τζάκι Μπέιλι
07.03.2016 12:58
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλιο Μα... τι μου συμβαίνει; Ένα βιβλίο για την ανάπτυξη και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση της Τζάκι Μπέιλι σε μετάφρασης της Φανής Πανταζή και σε εικονογράφηση της Σάρα Νέιλερ.