Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αναμονή, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία

Αναμονή, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία

Ο Πολυχώρος εκτ6ς και ο Θίασος εκτ6ς παρουσιάζουν μια παράσταση σωματικού θεάτρου της επινόησης με τίτλο "Αναμονή", για 8 παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία.

 

Η «Αναμονή» είναι μια παράσταση σωματικού θεάτρου της επινόησης, ενός συνδυασμού δηλαδή του physical και του devised theatre. Συνδυάζει την δυναμική του ανθρώπινου σώματος και τον αυθορμητισμό της ιδέας και του αυτοσχεδιασμού σε μία κοινή φόρμα με στόχο να προβληματίσει και να προβληματιστεί γύρω από την έννοια του χρόνου αναμονής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε  κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

 

Το ύφος της παράστασης ισορροπεί ανάμεσα στο δραματικό και στο έντονα κωμικό, ανάμεσα σε στιγμές ευτυχίας και εξάρσεις χαράς, αλλά και σε στιγμές  δυσφορίας και φόβου. Στο θεατρικό αυτό αποτέλεσμα συμπράττουν καταλυτικά η ζωντανή μουσική και η video-art προβολή , που πλαισιώνουν τη σκηνική δράση και διαμορφώνουν το σκηνικό τοπίο.

 

Η βασική θεματική της παράστασης πραγματεύεται τον τρόπο που ο άνθρωπος διαχειρίζεται τον χρόνο αναμονής στη ζωή του. Το πώς αυτός ο ενδιάμεσος χρόνος της μη δράσης παίζει καθοριστικό ρόλο τελικά στην ίδια τη δράση. Το πόσο επηρεάζει το σώμα , την ψυχή και το μυαλό αυτή η φαινομενική απραξία.  Τελικά τι γίνεται όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να αντιπαλέψει, τον κενό αυτό χρόνο, τον δοσμένο αμετάκλητά από την ίδια τη φύση;  Τι συμβαίνει όταν μία χώρα ζει και ανασαίνει περιμένοντας; Πόσο χαμένος ή πόσο κερδισμένος χρόνος είναι το να περιμένει κανείς;

 

Αναμονή: η ευεργετική και η καταστροφική….

Αναμονή: γιατρειά, placebo, εξάρτηση…

 

Ο πολυχώρος εκτ6ς

Ο πολυχώρος «εκτ6ς», νεοϊδρυθείς πολιτιστικός οργανισμός της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί υπό τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και δραστηριοποιείται από το Σεπτέμβριο του 2012 στη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, θεατρικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και στην παραγωγή και διάθεση ταινιών, βίντεο και οπτικοακουστικών θεαμάτων. Στο χώρο μας φιλοξενούνται σεμινάρια μουσικής, θεάτρου και χορού, ενώ έχουν ήδη διοργανωθεί συναυλίες , εκθέσεις και παραστάσεις χορού. Μέσα από τις δράσεις και τις συνεργασίες των μελών μας έχουν προκύψει καλλιτεχνικές ομάδες, όπως η ομάδα κρουστών «Κρούση» με περισσότερες από τριάντα (30) live εμφανίσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, ο θεατρικός θίασος «εκτ6ς» και η ομάδα παραγωγής οπτικοακουστικών θεαμάτων «desthess».

 

O θίασος εκτ6ς

Ο νεοσύστατος θίασος εκτ6ς, ο οποίος εδρεύει και φιλοξενείται στον πολυχώρο εκτ6ς, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2012 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Δήμητρας Τσάκου, θεατρολόγου και σκηνοθέτιδας, η οποία  είναι υπεύθυνη και του θεατρικού εργαστηρίου που λειτουργεί στον πολυχώρο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η «Αναμονή» είναι η πρώτη παράσταση του θιάσου, στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες της πόλης μας.

 

Συντελεστές

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τσάκου

Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κιουρκτσής aka tourbis

Κινησιολογία-Χορογραφίες: Μαρία Στεφανίδου

Video-Art: Βαγγέλης Κολότσιος, Χέμη Μποζίνη

Κοστούμια-Σκηνογραφική Επιμέλεια: Έλλη Τελεβάντου

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης, Έλενα Κώτση

Οργάνωση παραγωγής: Δώρα Σεϊτανίδου, Αποστόλης Λιάπης

Κατασκευές: Θάνος Καρώνης

Φωτογραφίες: Γιώργος Σκανδαλάρης

Σχεδιασμός αφίσας-flyer: Βαγγέλης Κολότσιος

Παραγωγή: Πολυχώρος εκτ6ς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Γεωργίου , Γιάννης Δρόσος, Βασιλίνα Κατερίνη, Δημήτρης Κουστολίδης,, Σταύρος Μπαρτζόκας, Μαρία Στεφανίδου.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Νίκος Κιουρκτσής aka tourbis, Ηλίας Τσιπτσές, Αστέρης Βαρελάς

Σχετικές ειδήσεις
Αναφορά στον Γκρέκο, στο Θέατρο Αυλαία
06.02.2017 17:16
Το Θέατρο Αυλαία στο πλαίσιο του «2017 - Έτος Νίκος Καζαντζάκης» σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το κύκνειο άσμα του Νίκου Καζαντζάκη, το αυτοβιογραφικό «Αναφορά στον Γκρέκο» σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου για λίγες μόνο παραστάσεις, από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 21.00.
Η «Αγγέλα Παπάζογλου» για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.02.2017 14:33
Η «Αγγέλα Παπάζογλου», μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία) και αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας, θα παιχτεί για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο «Μεταξουργείο».
Η
04.01.2017 14:21
Το Θέατρο Αυλαία σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων “Γίνονται Έργα” παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον εμβληματικό μονόλογο του Παναγιώτη Μέντη “Αδαμαντία” σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη για τρεις μόνο παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου.
Μαράν Αθά, του Θωμά Ψύρρα για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο
23.12.2016 16:34
Η παράσταση Μαράν Αθά, του Θωμά Ψύρρα επιστρέφει στο Θέατρο Μεταξουργείο, για λίγες παραστάσεις.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.